Wijzer: Identiteit - Wie ben ik?

Utrecht, Lebowski, donderdag 11 juni 2015, 19:15 - 21:45 uur

Dit event is voorbij. Kijk in de agenda van Wijzer: Leven vanuit je kracht voor nieuwe data.

Info

Je bent niet, je ontwikkelt. Identiteitsvorming is een doorlopend proces van de wieg tot het graf. Wijzer organiseert een unieke Masterclass over hoe jij je identiteit vorm kunt geven. Deze dag geeft je handvatten en inzichten die je levenslang van dienst zijn. Het evenement is uniek door de praktisch toepasbare inhoud, de hoge mate van zelfreflectie en de combinatie met een theater-element.

Deze masterclass wordt gegeven door Bram van de Leer.

Programma

19:15 Ontvangst met koffie & thee

DEEL 1, Wie ben ik: mijn gezin van herkomst

Dit eerste blok gaat over jou als individu. Zoals jij nu bent is geen kant en klaar product, identiteitsvorming is een doorlopend proces. Hoe is dat eigenlijk bij jou gegaan tot nu toe? Uit welke onderdelen besta jij? En hoe is jou gezin van herkomst van betekenis voor jouw identiteit. Hoe verhoudt dat zich tot de cultuur waarin jij opgegroeid bent. En zijn er eigenlijk onderdelen waar je geen invloed op hebt?

Pauze

DEEL 2, Ik in relatie tot de ander: de dialoog

Dit blok gaat over dat je bewust jezelf bent en wat het effect daarvan is op de ander. Nu je weet welke invloed je geschiedenis en cultuur op jouw en je identiteitsvorming hebben gehad kun je kiezen. Wat neem je wel mee en wat niet, en welke invloed heeft dat op het rechtdoen aan jezelf en de ander? Hoe wortel je in eigen grond en heb je er vrede mee dat dit een doorlopend proces is.

Pauze

DEEL 3, Zorgen voor je identiteit: Vormen en handreikingen

Hoe neem je verantwoordelijkheid voor je eigen ontwikkeling. Je krijgt vormen en handvatten aangerijkt die je helpen dit vormingsproces te begeleiden. Welke inzichten heb jij nodig om dit zelfstandig te kunnen doen. We kijken naar levensgebieden, naar jouw persoonlijke schatkist en naar jou proces van binnen naar buiten en visa versa.

Afsluitende borrel

Meer informatie over de organisatie Wijzer

Wijzer organiseert ook events over Relaties, Omgaan met tegenslag en Moeder-dochter relatie.

Veelgestelde vragen:

- Kan ik dit event ook samen met mijn partner bezoeken?
Zeker, dit thema leent zich bij uitstek om nog lang samen over te praten, in de pauzes en na afloop. Tegelijkertijd is identiteit voor iedereen een eigen proces. Alleen deelnemen heeft daarom ook voordelen.

- Is het niet teveel informatie om te verwerken?
Het wordt een intens programma, met als doel je zoveel mogelijk te leren. Tegelijk is het programma opgebouwd uit drie duidelijk herkenbare hoofdlijnen die je nooit meer zult vergeten. Door de afwisseling in het programma zul je het niet als teveel ervaren.

- Kan ik de training ook aan anderen kado doen?
De reservering is niet naamsgebonden. Je kunt het emailadres van de reservering later zelf wijzigen, zodat het e-ticket naar anderen verstuurd wordt.

- Voor welke doelgroep organiseren jullie dit evenement?
Voor iedereen die echt iets van zijn/haar leven wil maken. Alles begint bij identiteit, wie jij bent. De inhoud van deze Masterclass vloeit door alle levens thema's heen.

Reacties op Masterclasses van Wijzer

"Mooie combinatie van inhoud en muziek! Veel geleerd, meteen een paar vrienden gewezen op de volgende Masterclasses." - Hans & Tineke

"Bijzonder hoe het Wijzer lukt om deze grote thema's zo te ontleden en te doorgronden, ik kon het direct toepassen." - Marten

"Ik heb in één dag meer geleerd dan in het afgelopen jaar" - René