IONA in concert

Zoetermeer, Cultuurpodium Boerderij, zaterdag 22 november 2014, 20:30 - 23:00 uur

Dit event is voorbij. Kijk in de agenda van IONA voor nieuwe data.

Reacties van bezoekers

Martien
Geweldige avond uit met Cornell en André, met een super band. Geweldige instrumentalen, humor en inhoud. Wat zijn ze virtuoos. Was mij inderdaad ook wel opgevallen dat met name de microfoon van Frank van Essen niet altijd open stond...
Peter
Sluit me aan bij het voorgaande. Echt een band om live te beleven! Favoriete nummers, geweldige sound, af en toe omvergeblazen en dan weer ingetogen. Mooi, mooi, mooi!
Kees
Was een hele gave avond!! Rasmuzikanten met een gevarieerd programma wat mij van begin tot einde heeft geboeid. Stem van Joanne heeft niet aan kracht ingeboet, en de instrumenten klonken fenomenaal.
Barbara
Het was super, wij hebben erg van genoten. Kwaliteit was super goed, veel contact met het publiek met dosis humor, erg leuk. Een absolute aanrader voor mensen die van christelijke bands houden.
André Van Eijk
Mooi concert! Genoten van Frank van Essen! Geluid kan beter: drums waren te hard en de geluidsman zat niet altijd op te letten waardoor volume en effecten te laat waren.
Erwin
Het cocnert van Iona was weer van hoge kwaliteit zoals ik van hen gewend ben. Het geluidsniveau was ook erg goed. Mooi vol maar niet te hard. Wel viel me op dat sommige (zang)microfoons niet op tijd werden aangezet door de geluidsman.
DraakEd Rotterdam
Fantastische happening met hele fijne, voelbare energie! Het was de 4e keer dat ik getuige mocht zijn van Iona live en ze worden nog steeds beter en bevlogener! Bijna allemaal bekende (oudere) nummers en een paar mooie nieuwe songs! Hoogtepunt voor mij het lange nummer met viool en gitaar na de pauze, in één woord 'hemels...:-)!'
Cornell
Heerlijk om deze band weer live te zien. De muziek die ze maken is, voor mij in ieder geval, live nog leuker dan een CD luisteren. Goed concert. Volgend concert naar aanleiding van een nieuwe CD ??.....
Arjan
Erg genoten van Iona afgelopen zaterdag. Mooie geluidskwaliteit! em ge
Marije En Jantine
Supergaaf concert! We waren er voor het eerst, maar zeker voor herhaling vatbaar!

Info

De Keltische/progressieve rockband Iona is vernoemd naar het eiland Iona, en laat zich door de geschiedenis hiervan inspireren. De muziek heeft een sterk Keltische inslag, zowel qua melodieën als qua teksten, die deels Engels en deels Keltisch zijn. De muziek van Iona wordt vaak onder de stroming Celtic gerekend, maar heeft ook raakvlakken met Progressieve Rock en Symfonische Rock.

Iona is afkomstig uit Engeland en werd in 1989 opgericht door Dave Bainbridge en David Fitzgerald en Joanne Hogg. In de jaren daarvoor waren zij alle drie lid van de begeleidingsband van Adrian Snell. In 1990 voegt de Nederlander Frank van Essen zich bij de Britse formatie. Frank van Essen is een grote naam in de Nederlandse gospelwereld. In de kerken worden zijn songs luidkeels meegezongen. Hij maakt ook uitstapjes naar het rockgenre en speelt mee met Intwine en F33L3R. Van Essen’s eerste band luistert naar de naam Judah. Zijn carrière zit in een stroomversnelling en eind jaren tachtig wordt hij als sessiemuzikant gevraagd door verschillende artiesten. Hij treedt op met gospelartiesten als Margaret Becker, Rick Cua, en Marcel McArthur.