Ars Musica Adventsconcert - Dona Nobis Pacem & compositie prijsuitreiking

Oudewater, Grote of St. Michaëlskerk, zaterdag 6 december 2014, 19:45 - 22:15 uur

Dit event is voorbij. Kijk in de agenda van Ars Musica voor nieuwe data.

Reacties van bezoekers

CJdV
Mooi concert. Echt genoten, hetgeen ook geldt voor mijn drie reisgenoten vanuit HIA. De moeite waard.
GPB
Het was een heel bijzonder concert. Meer een beleving die overgedragen werd door de proclamerende (gezongen) woorden, door de klanken en muziek. Het resoneert nog steeds door. Dank voor zo'n mooie uitvoering.
PHD
We werden slechts 1 maal serieus opgeschrikt deze avond. Dat was omdat het einde ervan veel te snel was. Mooi ook de pittige compositie van Jaap Cramer en uitvoering hiervan dezelfde avond. We hopen er een volgende keer zeker weer bij te zijn.
E.
Hele mooie avond gehad! Echt genoten van de soms zo spannende muziek!
Bennie
Het was een mooi concert. Geen problemen ergens mee gehad.
René
Heel mooie avond, spannende muziek, op hoog niveau. De wisselende opstellingen in de kerk sluiten daarbij aan, verrassend en goed gedaan! Ga zeker zo door.
E..
Heb genoten van mooie muziek. Misschien volgende keer iets meer afwisselen met wat 'oudere' klassieke muziek (zoals bv Bach etc.)
Frans Van Der Straaten
Heel erg goed. Goede akoestiek, zuiver spel en afwisselend. Organisatie goed. Tocht achterin de kerk, maar daar kunnen jullie niets aan doen.

Info

Het Adventsconcert van Stichting Ars Musica is een waardevolle traditie. Waardevol in de muziek die spreekt van verwachting en hoop. Bijzonder, doordat in deze Ars Musica traditie alle koren en ensembles van Ars Musica betrokken zijn. U zult de kwaliteit en veelzijdigheid ervaren en waarderen!

Compositieconcours

Dit jaar heeft dit concert een bijzonder tintje: de avond is gekoppeld aan een compositieconcours, georganiseerd door Ars Musica in samenwerking met theoloog-dichter Sytze de Vries, die de tekst voor de op handen zijnde compositie aanleverde. De winnende compositie zal tijdens het concert worden bekendgemaakt en aansluitend voor het eerst worden uitgevoerd door de koren van Ars Musica. De winnaar hoort zijn werk dan voor het eerst tot klinken gebracht worden en ontvangt op die avond de Ars Musica Compositieprijs.

Programma:

De koren laten van zich horen in diverse composities, geïnspireerd op het thema ‘Dona nobis pacem’. Het Meisjeskoor brengt met ‘In te, Domine’ van Grzegorz Mi’skiewicz zelfs een Nederlandse première! Indrukwekkend is de sfeer die het ‘Dona nobis pacem’ van de Letse componist Vasks oproept.

Winnende compositie – Tekst Sytze de Vries
Zoltán Kodaly – Die Engel und Der Hirten
Grzegorz Miśkiewicz – In te, Domine
Peteris Vasks – Dona nobis pacem

Uitvoerenden:

Koorschool Ars Musica
Jong Meisjeskoor Ars Musica
Marjon van der Linden, dirigent

Meisjeskoor Ars Musica
Jong Mannenkoor Ars Musica
Arjen J.A. Uitbeijerse, dirigent

Concertkoor Ars Musica
Patrick van der Linden, dirigent

Begeleidingsorkest Ars Musica