Uniek éénmalig concert InSalvation & William Wixley

Barneveld, Bethelkerk, zaterdag 28 februari 2015, 20:00 - 22:30 uur

Dit event is voorbij. Kijk in de agenda van InSalvation & William Wixley voor nieuwe data.

Info

Op 28 februari 2015 gaat het dak er weer af in de Barneveldse Bethelkerk. Niet letterlijk natuurlijk, dat zou zonde zijn van die mooi kerk met zn prachtige akoestiek! Stichting Jongeren Concerten Barneveld heeft op die avond 2 fantastische acts samen weten krijgen. InSalvation en William Wixley!

InSalvation staat voor aanbidding en gerechtigheid. Deze twee elementen zijn onafscheidelijk voor InSalvation. In een voortdurend veranderende maatschappij heeft aanbiddingsmuziek een steeds belangrijkere plaats ingenomen in de geestelijke groei van mensen en kerken wereldwijd. En wanneer mensen aanbidden vanuit hun hart, dan is het gerechtigheid wat daar uit voortvloeit. InSalvation is ontstaan vanuit een school waar jonge creatieve mensen worden opgeleid. Zij hebben zich daarna in korte tijd ontwikkeld tot een worship band in Nederland en daarbuiten. Ze hebben inmiddels gespeeld in Nederland, België, Duitsland, Hongarije, Roemenie, Servië, Oostenrijk, Zwitserland, Slowakije, Tsjechië, Italië, Spanje, Brazilië, Ethiopië, Rwanda, Oeganda en Haïti. Door al deze reizen is de passie voor Jezus alleen maar toegenomen. Door de jaren heen is InSalvation uitgegroeid tot meer dan een band alleen. Wij hebben de droom en visie voor een beweging in Europa van mensen die gaan opstaan en Jezus toegewijd gaan volgen door een leven van aanbidding en gerechtigheid te gaan leiden.

William Wixley, getrouwd en vader van een dochter, is een blije vogel. "Enthousiast, maar niet happy clappy," zoals hij zelf zegt. Zeer zelden kent hij donkere dagen. Zijn muziek zou je bijna 'niks-aan-de-hand-muziek' noemen. Bijna, want soms is er in Williams liedjes wel degelijk iets aan de hand. Het liedje Justice Song bijvoorbeeld van het gelijknamige recente album, ontstond doordat William geraakt werd door de statistieken over de moderne slavernij. Een deel van Williams familie woont in Zuid-Afrika, William verbleef er tot zijn 7e. Misschien dat daardoor de zon in Williams liedjes nooit ver weg is. Vreemde ritmes, aparte koorkeuzes... Afrikaanse invloeden!