School voor leefgemeenschappen

Misschien speel je al langer met de gedachte om in een leefgemeenschap te gaan wonen. Misschien heb je al een kerngroep en ben je op zoek naar een pand. Het kan dat je al gestart bent en merkt dat dit proces niet eenvoudig is. Op basis van de leervragen uit de praktijk is er een introductie leerlijn ontwikkeld. De trainers zijn per onderwerp gespecialiseerd en vaak ervaringsdeskundige uit gemeenschappen of kloosters.
We bieden in april twee edities aan met dezelfde inhoud. Een serie van 4 avonden op de Wittenberg in Zeist of je kiest voor een weekend op Klooster Nieuw Sion in Diepenveen bij Deventer.

Meer informatie en aanmelden

We kiezen bewust voor locaties waar je ook iets kan beleven van een leefgemeenschap. De Wittenberg met 100 bewoners is de grootste leefgemeenschap van Nederland. Daar mag je mee eten en deelnemen aan het avondgebed. Klooster Nieuw Sion beleef je door te overnacht en naast de trainingen ook het avond,- nacht-, ochtend en middaggebed mee te maken. Of je nu kiest voor de avonden op de Wittenberg of het geconcentreerde weekend op Nieuw Sion, in beide gevallen zijn de trainingen gelijk. Het is opgebouwd uit 8 relevante thema’s uit de praktijk waar je als starter mee te maken gaat krijgen. Elke avond/dagdeel bevat twee modules van ieder 55 minuten.

De SCHOOL voor leefgemeenschappen is een nieuw initiatief van de Vereniging van Religieuze Leefgemeenschappen met 75 leden. In samenwerking met de Wittenberg, Klooster Nieuw Sion en Veni Ventus. De naam S.C.H.O.O.L. staat voor Samen Communiteiten Helpen Opbouwen en Ontwikkelen.

We zien er naar uit, om een periode met je mee te lopen. Op weg naar het wonen in een gemeenschap.