Zin in Zorg inspiratiedag - met Mirjam van der Vegt en Coby Kremer

Huissen, Dominicanenklooster, donderdag 27 oktober 2016, 10:00 - 12:30 uur

Dit event is voorbij. Kijk in de agenda van Zin in Zorg voor nieuwe data.

Info

Deze dag geldt als een studiedag, de V&VN heeft accreditatie voor 4 studiepunten toegekend.

Na een serie van mooie eerste inspiratiedagen in het najaar van 2015 en begin dit jaar keert de inspiratiedag Zin in Zorg terug. Werk je in de zorg en ben je op zoek naar nieuwe inspiratie? Bezoek dan deze inspiratiedag 'Zin in Zorg' met het thema 'Oude waarden herleven'. We hopen dat jong en oud op deze dag met elkaar in gesprek kunnen gaan en elkaar kunnen inspireren en bemoedigen.

Onder begeleiding van (o.a.) stiltetrainer Mirjam van der Vegt, schrijfster Coby Kremer en Marije Stegenga (stafmedewerker van organisator Reliëf) denk je in een inspiratierijke omgeving na over waarden en zingeving in de zorg.

Programma

  • 09.45 uur: Inloop met koffie / thee en kloosterkoek
  • 10.00 uur: Welkom en inleiding door dagvoorzitter Marije Stegenga over het project religieus erfgoed menslievende zorg met uitleg over de geschiedenis van de plek waar we zijn. Welkomstwoord door een van de Dominicaanse paters
  • 10.15 uur Ochtendlezing: Op zoek naar het geheim met Mirjam van der Vegt (stiltetrainer)
. In deze lezing gaan we met elkaar op zoek naar het geheim achter de zorg; wat is jouw motivatie en passie waarmee je ooit begon? Waar zie je deze passie terug in je werk en hoe kun je er opnieuw door geïnspireerd raken en ruimte voor geven? Het geheim van de zorg ontdek je niet alleen, maar met elkaar. Talloze zusters en broeders uit kloostercongregaties leefden het ons voor; zij stonden aan de wieg van grote zorginstellingen en geven ons graag hun lessen door. Een interactieve lezing die iets weg heeft van een ontdekkingstocht.
  • 12.15 uur Voor wie wil: Meditatief moment in de kapel.
  • 12.30 uur: Lunch. 
Mogelijkheid tot ontmoeting aan de hand van gesprekskaartjes. Boekentafel en kennismaken met interactieve methodes
  • 13.15 uur: Informatieve en inspirerende begeleide rondwandeling door klooster.
  • 14.15 uur: Workshopronde (2 workshops en mogelijkheid tot bezinningswandelingen)
  • 15.30 uur: Nabespreking, koffie en thee.
  • 16.00 uur: Einde van het programma.

Workshops:
Schrijvend reflecteren – Coby Kremer Coby Kremer geeft workshops en trainingen waarbij mensen aan de hand van schrijfoefeningen hun motivatie en inspiratie ontdekken. Al schrijvend doe je inspiratie op voor je werk in de zorg.
Ethisch reflecteren op goede zorg – Marije Stegenga, stafmedewerker Reliëf In deze reflectieworkshop maken deelnemers kennis met moreel beraad en ethische reflectie in de zorg aan de hand van de methode Dilemma’s in kaart.

Een unieke dag voor zorgverleners! Inloop vanaf 09.30 uur.