Oslo Gospel Choir: Messiah - Het Leven van Jezus

Drachten, De Bethel, zaterdag 25 maart 2017, 20:00 - 22:30 uur

Reacties van bezoekers

Anton
Het was een zeer boeiende indrukwekkende avond! Ik heb zeker genoten van het optreden van het Oslo Gospel Choir met The Musical MESSIAH.
Hermien De Vries Wevers
Fijn dat het hele koor aanwezig was. we hebben genoten tot de laatste minuut. En op een bijzondere manier mochten we God groot maken. Goeie samenzang.de hele avond zat goed in elkaar.
Ineke
Het concert was prachtig, maar veel tekort!! We hebben genoten. We krijgen nooit genoeg van het Oslo Gospel Choire!
Elly
De zang was prachtig, geluid had wel wat zachter gemogen. En ik miste bij het koor soms de beleving, het was statig....maar wel genoten...
Grietje
Prachtig! Wat een stemmen. Dit had ik zeker niet willen missen. Nu thuis nagenieten met de cd.
JanZ
Het moest even op gang komen maar een hele mooie avond van super genieten
Sonja
Hartverwarmend, prachtig dat de Heer hen zo gebruikt om Zijn evangelie te verspreiden. Loop de hele ochtend al weer te zingen... Living water... don't you cry...imposante nummers. Hoop er volgend jaar weer bij te zijn.
Knaut
Het concert wordt zeer overschat; persoonlijk vond ik het nogal matig. Weinig variatie en wat was er nu zo speciaal aan deze musical? Routinematig, het heeft mij weinig kunnen raken.
Ruud
Prachtige avond gehad. Vooral het tweede deel (over Jezus' lijden) en het slot (de toegiften) waar we als zaal bij betrokken werden raakte me. Ik vond de stukken Bijbeltekst soms wat storend. De vertaling was ouderwets. Laat liederen voor zichzelf spreken.
Ronald
Wat een fantastische avond en een geweldig mooi programma. Gelukkig zijn het ook maar mensen en dat was te horen toen Hans zijn tekst kwijt was maar weer zeer professioneel opgepakt! Complimenten aan Tore voor het schrijven van muziek dat land in harten van alle aanwezigen. God is groot
Linda
In 1 woord geweldig
Menno Bult
Ge-wel-dig!!
Ria
Wij hebben genoten! de dames zang was erg sterk. was de lange autorit meer dan waard.
Marijke
In 1 woord geweldig. Met de handtekeningen op cd plaatsen ook nog met Lars Andernach Fredriksen gesproken! Mijn avond kan niet meer stuk!
Bea
Wij hebben genoten gisteren en er zaten weer prachtige nummers bij! Wel jammer dat de'afterparty' zo kort was. ..aan de andere kant. ...van ogc krijg ik nooit genoeg!
Titia
We hebben genoten! Wat een prachtige stemmen. We genieten al jaren van het Oslo Gospel Choir. heerlijk ook de toegift, waarbij we nog even heerlijk mee konden zingen!
Karolien
Prachtig. Ik heb geweldig genoten. De zang in combinatie met het gesproken verhaal was heel indrukwekkend. Bedankt!
Ali
Het was prachtig, mijn man en ik hebben enorm van deze avond genoten.
Hedzer
Een woord geweldig
Thea
Mooi samenspel van woord en zang. Echt genoten. Kippenvel en het slot nummer fantastisch !!... echt genoten.op naar de volgende keer

Info

Nederland sloot het Oslo Gospel Choir, al vanaf het eerste optreden hier, in haar hart. En dat was wederzijds, getuige tientallen concerten op Hollandse bodem door de jaren heen. In maart wordt er een uniek, nieuw hoofdstuk aan toegevoegd. Het Oslo Gospel Choir heeft Nederland gekozen als de plek waar haar nieuwe musical 'Messiah' haar wereldpremière beleeft!

'Messiah' is een ambitieus nieuw project van dirigent Tore Aas en zijn Oslo Gospel Choir. Het is een musical dat het leven van Jezus vertelt; van Zijn geboorte tot aan Zijn hemelvaart. Dit verhaal krijgt vorm door een verteller en meer dan 20 nieuwe liedjes over verschillende momenten uit het leven van Jezus, de mensen die getuige waren van Zijn werken en Zijn boodschap en gelijkenissen.

Dit nieuwe project is in veel opzichten bijzonder voor Tore Aas, die de liedjes schreef. “We zingen met het Oslo Gospel Choir al 28 jaar over Jezus. Nu ik zelf ook ouder ben geworden, is de vraag wat ik nalaat met de muziek, steeds belangrijker voor me geworden. Ik vond de tijd daarom rijp om des te meer te wijzen op de belangrijkste persoon uit de geschiedenis: de Messias. Deze liedjes vormen als het ware een getuigenis van mij en het Oslo Gospel Choir. Het is onze droom dat we met het concert een voorbeeld kunnen geven dat door veel koren gevolgd mag worden.”

‘Messiah’ is, in haar uitgebreide vorm, een musical met maar liefst 28 liedjes, verspreid over 12 delen. Een verteller schetst het verhaal tussendoor. ‘Messiah’ is zo opgezet, dat het door koren zelf ook in verkorte vorm (met minder liedjes) uitgevoerd kan worden. U hoort deze avond een zogeheten ‘concertversie’ van dit project, met een groot deel van de liedjes uit deze musical en een verteller; aangevuld met diverse Oslo Gospel Choir-favorieten uit de afgelopen 28 jaar.

De liedjes van ‘Messiah’ worden tegelijkertijd met de aankomende concerten uitgebracht op CD en vormen zo het nieuwe album van het Oslo Gospel Choir; de opvolger van het voor een Zilveren Duif genomineerde ‘I Go To The Rock’. Bezoekers krijgen dus een exclusief voorproefje van dit nieuwe album. Met de concerten worden ook de bladmuziek en andere hulpmiddelen (zoals aparte koorpartijen op CD) beschikbaar gemaakt om deze musical zelf uit te kunnen voeren.

“Ik ben er trots op dat we Nederland de wereldprimeur kunnen geven van ‘Messiah’” zegt Tore Aas. “We hebben tientallen concerten gegeven in jullie land en hebben een bijzondere band met de mensen. Wij kijken er naar uit!”

The Passion in Concert

Tijdens het paasweekend bezingen bekende artiesten in Rotterdam (Ahoy) het paasverhaal met de mooiste en meest geliefde Nederlandstalige popnummers.

www.thepassioninconcert.nl