NederlandsContact

Oslo Gospel Choir: Messiah - Het Leven van Jezus

Drachten, De Bethel, zaterdag 25 maart 2017, 20:00 - 22:30 uur

Reacties van bezoekers

Sietske
Super genoten en wat mooi samenspel tekst en muziek.
Elly
Kippenvel, deze geweldige uitvoering met enorm veel Spirit gebracht. Zang, muziek en choreografie vloeiden de zaal in tot de climax, het laatste nummer, yes!
Jacob
Hele mooie avond, topkoor! Nagenieten met de CD
Knaut
Het concert wordt zeer overschat; persoonlijk vond ik het nogal matig. Weinig variatie en wat was er nu zo speciaal aan deze musical? Routinematig, het heeft mij weinig kunnen raken.
Anton
Het was een zeer boeiende indrukwekkende avond! Ik heb zeker genoten van het optreden van het Oslo Gospel Choir met The Musical MESSIAH.
JanZ
Het moest even op gang komen maar een hele mooie avond van super genieten
Menno Bult
Ge-wel-dig!!
J.pama
Top avond
Margreet
Het is nu een week later, ben nog aan het nagenieten...
Linda
In 1 woord geweldig
Hiesje
Geweldig! Wat een stemmen ! Prachtige musical, maar ook heerlijk even uit je dak gaan als toegift. Volgend "gewoon" concert ben ik er ook weer bij.
Andrea
De getuigenis van Tore het gaat om Hem en zo is het. Mooie liederen. voor de pauze kwamen ze vermoeid over de zanger die jezus speelde wist zijn tekst even niet. maar, goed opgepakt. Na de pauze hadden ze meer pouwer. al met al een mooie avond en na het concert hebben we met een aantal leden van het koor gesproken
Hendrik
Samengevat in één woord: GROOTS! Wat een klasse! wat een kwaliteit! Mooi ook, die gesproken teksten, ter inleiding op het vervolg van het programma. (Ook het spontane welkom was hartverwarmend). En Jezus? PESPECTVOL vertolkt!! Daarom: GROOTS
Bea
Wij hebben genoten gisteren en er zaten weer prachtige nummers bij! Wel jammer dat de'afterparty' zo kort was. ..aan de andere kant. ...van ogc krijg ik nooit genoeg!
Conny
Wij vonden het optreden van het koor geweldig mooi!!Het koor was een eenheid met mooie stemmen. Het evangelie werd niet zomaar gezongen. Hun hart was er in en dat kon je merken. Soms was applaudisseren overbodig, de stilte na n stuk paste vaak beter. De Heer was er bij. Prachtig.
Yvonne
Geweldig
Thea M.
Geweldige avond, we zijn ook net thuis. Mooie liederen. Zaten ook wel bekende stukjes tussen. Maar al met al, de uitvoering en voice over heel mooi. Bijzonder om Messiah mee te maken.
Teuntje
Zang muziek geweldig! Indrukwekkend. 1e gedeelte was beeld en geluid niet altijd correct. Was jammer zie graag wie er zingt. 2e gedeelte was perfect. Wij hebben in geweldig mooie avond gehad. Bedankt!
Dieuwke De Vries.
Een prachtige uitvoering over het leven van Jezus. Voor mij sprong Petrus eruit met zijn vertolking. Jammer dat er na elk lied geklapt werd.
Ruud
Prachtige avond gehad. Vooral het tweede deel (over Jezus' lijden) en het slot (de toegiften) waar we als zaal bij betrokken werden raakte me. Ik vond de stukken Bijbeltekst soms wat storend. De vertaling was ouderwets. Laat liederen voor zichzelf spreken.

Info

Nederland sloot het Oslo Gospel Choir, al vanaf het eerste optreden hier, in haar hart. En dat was wederzijds, getuige tientallen concerten op Hollandse bodem door de jaren heen. In maart wordt er een uniek, nieuw hoofdstuk aan toegevoegd. Het Oslo Gospel Choir heeft Nederland gekozen als de plek waar haar nieuwe musical 'Messiah' haar wereldpremière beleeft!

'Messiah' is een ambitieus nieuw project van dirigent Tore Aas en zijn Oslo Gospel Choir. Het is een musical dat het leven van Jezus vertelt; van Zijn geboorte tot aan Zijn hemelvaart. Dit verhaal krijgt vorm door een verteller en meer dan 20 nieuwe liedjes over verschillende momenten uit het leven van Jezus, de mensen die getuige waren van Zijn werken en Zijn boodschap en gelijkenissen.

Dit nieuwe project is in veel opzichten bijzonder voor Tore Aas, die de liedjes schreef. “We zingen met het Oslo Gospel Choir al 28 jaar over Jezus. Nu ik zelf ook ouder ben geworden, is de vraag wat ik nalaat met de muziek, steeds belangrijker voor me geworden. Ik vond de tijd daarom rijp om des te meer te wijzen op de belangrijkste persoon uit de geschiedenis: de Messias. Deze liedjes vormen als het ware een getuigenis van mij en het Oslo Gospel Choir. Het is onze droom dat we met het concert een voorbeeld kunnen geven dat door veel koren gevolgd mag worden.”

‘Messiah’ is, in haar uitgebreide vorm, een musical met maar liefst 28 liedjes, verspreid over 12 delen. Een verteller schetst het verhaal tussendoor. ‘Messiah’ is zo opgezet, dat het door koren zelf ook in verkorte vorm (met minder liedjes) uitgevoerd kan worden. U hoort deze avond een zogeheten ‘concertversie’ van dit project, met een groot deel van de liedjes uit deze musical en een verteller; aangevuld met diverse Oslo Gospel Choir-favorieten uit de afgelopen 28 jaar.

De liedjes van ‘Messiah’ worden tegelijkertijd met de aankomende concerten uitgebracht op CD en vormen zo het nieuwe album van het Oslo Gospel Choir; de opvolger van het voor een Zilveren Duif genomineerde ‘I Go To The Rock’. Bezoekers krijgen dus een exclusief voorproefje van dit nieuwe album. Met de concerten worden ook de bladmuziek en andere hulpmiddelen (zoals aparte koorpartijen op CD) beschikbaar gemaakt om deze musical zelf uit te kunnen voeren.

“Ik ben er trots op dat we Nederland de wereldprimeur kunnen geven van ‘Messiah’” zegt Tore Aas. “We hebben tientallen concerten gegeven in jullie land en hebben een bijzondere band met de mensen. Wij kijken er naar uit!”