Oslo Gospel Choir: Messiah - Het Leven van Jezus

Drachten, De Bethel, zaterdag 25 maart 2017, 20:00 - 22:30 uur

Dit event is voorbij. Kijk in de agenda van Oslo Gospel Choir voor nieuwe data.

Reacties van bezoekers

Titia
We hebben genoten! Wat een prachtige stemmen. We genieten al jaren van het Oslo Gospel Choir. heerlijk ook de toegift, waarbij we nog even heerlijk mee konden zingen!
Hedzer
Een woord geweldig
Annet
Indrukwekkende avond en mooi programma rond het leven en sterven van Jezus. Mooie stemmen. Het tweede deel beter dan het eerste met name was na de pauze het geluid achterin beter. Kom graag nog eens terug.
Saapke
Genoten van concert alhoewel er wel meer theater bij had gemogen om zo meer het musicalgevoel te hebben. Topkwaliteit! Dank jullie wel! alle betrokkenen bij Oslo Gospel Choir. May God bless you all! tot ziens.
Teuntje
Zang muziek geweldig! Indrukwekkend. 1e gedeelte was beeld en geluid niet altijd correct. Was jammer zie graag wie er zingt. 2e gedeelte was perfect. Wij hebben in geweldig mooie avond gehad. Bedankt!
Elly
Kippenvel, deze geweldige uitvoering met enorm veel Spirit gebracht. Zang, muziek en choreografie vloeiden de zaal in tot de climax, het laatste nummer, yes!
Ineke En Geert
Heel erg genoten. Vandaag lekker nagenieten met de cd en natuurlijk heerlijk meezingen.
Jacob
Hele mooie avond, topkoor! Nagenieten met de CD
Ruud
Prachtige avond gehad. Vooral het tweede deel (over Jezus' lijden) en het slot (de toegiften) waar we als zaal bij betrokken werden raakte me. Ik vond de stukken Bijbeltekst soms wat storend. De vertaling was ouderwets. Laat liederen voor zichzelf spreken.
Jan
Fantastisch, prachtige liederen.
JanZ
Het moest even op gang komen maar een hele mooie avond van super genieten
Marieke
Wat een prachtige avond was het. In mijn hart opnieuw geraakt door het rijke evangelie. Had nog wel meer liederen samen willen zingen, maar als je op weg naar de uitgang nog samen met heel veel anderen Shine your light loopt te zingen dan weet je dat er veel mensen de boodschap mee naar huis nemen. Dank jullie wel mensen van het OGC en alle vrijwilligers.
Sonja
Hartverwarmend, prachtig dat de Heer hen zo gebruikt om Zijn evangelie te verspreiden. Loop de hele ochtend al weer te zingen... Living water... don't you cry...imposante nummers. Hoop er volgend jaar weer bij te zijn.
Sietske
Super genoten en wat mooi samenspel tekst en muziek.
Henk
Wat een geweldige avond. Hartverwarmend.
Willeke
Heel erg mooi! soms kippenvel.....
T Janmaat
Het was een geweldig mooi concert ,Wat een mooie stemmen we hebben genoten !!!
Yvonne
Geweldig
Conny
Wij vonden het optreden van het koor geweldig mooi!!Het koor was een eenheid met mooie stemmen. Het evangelie werd niet zomaar gezongen. Hun hart was er in en dat kon je merken. Soms was applaudisseren overbodig, de stilte na n stuk paste vaak beter. De Heer was er bij. Prachtig.
Ray
Geweldig! Wat een prachtige uitvoering. Kippenvel. Meteen cd gekocht om thuis na te genieten!

Info

Nederland sloot het Oslo Gospel Choir, al vanaf het eerste optreden hier, in haar hart. En dat was wederzijds, getuige tientallen concerten op Hollandse bodem door de jaren heen. In maart wordt er een uniek, nieuw hoofdstuk aan toegevoegd. Het Oslo Gospel Choir heeft Nederland gekozen als de plek waar haar nieuwe musical 'Messiah' haar wereldpremière beleeft!

'Messiah' is een ambitieus nieuw project van dirigent Tore Aas en zijn Oslo Gospel Choir. Het is een musical dat het leven van Jezus vertelt; van Zijn geboorte tot aan Zijn hemelvaart. Dit verhaal krijgt vorm door een verteller en meer dan 20 nieuwe liedjes over verschillende momenten uit het leven van Jezus, de mensen die getuige waren van Zijn werken en Zijn boodschap en gelijkenissen.

Dit nieuwe project is in veel opzichten bijzonder voor Tore Aas, die de liedjes schreef. “We zingen met het Oslo Gospel Choir al 28 jaar over Jezus. Nu ik zelf ook ouder ben geworden, is de vraag wat ik nalaat met de muziek, steeds belangrijker voor me geworden. Ik vond de tijd daarom rijp om des te meer te wijzen op de belangrijkste persoon uit de geschiedenis: de Messias. Deze liedjes vormen als het ware een getuigenis van mij en het Oslo Gospel Choir. Het is onze droom dat we met het concert een voorbeeld kunnen geven dat door veel koren gevolgd mag worden.”

‘Messiah’ is, in haar uitgebreide vorm, een musical met maar liefst 28 liedjes, verspreid over 12 delen. Een verteller schetst het verhaal tussendoor. ‘Messiah’ is zo opgezet, dat het door koren zelf ook in verkorte vorm (met minder liedjes) uitgevoerd kan worden. U hoort deze avond een zogeheten ‘concertversie’ van dit project, met een groot deel van de liedjes uit deze musical en een verteller; aangevuld met diverse Oslo Gospel Choir-favorieten uit de afgelopen 28 jaar.

De liedjes van ‘Messiah’ worden tegelijkertijd met de aankomende concerten uitgebracht op CD en vormen zo het nieuwe album van het Oslo Gospel Choir; de opvolger van het voor een Zilveren Duif genomineerde ‘I Go To The Rock’. Bezoekers krijgen dus een exclusief voorproefje van dit nieuwe album. Met de concerten worden ook de bladmuziek en andere hulpmiddelen (zoals aparte koorpartijen op CD) beschikbaar gemaakt om deze musical zelf uit te kunnen voeren.

“Ik ben er trots op dat we Nederland de wereldprimeur kunnen geven van ‘Messiah’” zegt Tore Aas. “We hebben tientallen concerten gegeven in jullie land en hebben een bijzondere band met de mensen. Wij kijken er naar uit!”