Oslo Gospel Choir: Messiah - Het Leven van Jezus

Drachten, De Bethel, zaterdag 25 maart 2017, 20:00 - 22:30 uur

Dit event is voorbij. Kijk in de agenda van Oslo Gospel Choir voor nieuwe data.

Reacties van bezoekers

Jan
Fantastisch, prachtige liederen.
Wouter
Ik vond het tegenvallen. Alhoewel er mooie nummers in zaten, was de zang van "Jezus" slecht (jammer dat de solist van het slotnr niet de leadzang had), en de teksten vond ik slap; de zang van de vrouwelijke solisten was wel heel sterk. De eerste nummers waren flauw en simpel, de melodie had ook op een concert van de 3 j's niet misstaan. Jammer, want we zijn er een eind voor gekomen.
Ruud
Prachtige avond gehad. Vooral het tweede deel (over Jezus' lijden) en het slot (de toegiften) waar we als zaal bij betrokken werden raakte me. Ik vond de stukken Bijbeltekst soms wat storend. De vertaling was ouderwets. Laat liederen voor zichzelf spreken.
Margriet
Geweldige avond gehad. Nu hopen dat ik bij het mass koor mag
Saapke
Genoten van concert alhoewel er wel meer theater bij had gemogen om zo meer het musicalgevoel te hebben. Topkwaliteit! Dank jullie wel! alle betrokkenen bij Oslo Gospel Choir. May God bless you all! tot ziens.
Hanneke
Wat een fantastische avond hebben we gehad. Genoten! Wat een fantastisch team is OsloGospelChoir. Ingetogen, het raakt je hart!
Andrea
De getuigenis van Tore het gaat om Hem en zo is het. Mooie liederen. voor de pauze kwamen ze vermoeid over de zanger die jezus speelde wist zijn tekst even niet. maar, goed opgepakt. Na de pauze hadden ze meer pouwer. al met al een mooie avond en na het concert hebben we met een aantal leden van het koor gesproken
Ellen
Harmonie. Glashelder. Mooie afwisseling en samenwerking op het podium.
Henk
Wat een geweldige avond. Hartverwarmend.
Annette
Een hele mooie avond. De gelezen tekst kwam goed over en de aansluitende liederen waren indrukwekkend mooi gezongen. De toegift was ook heel mooi. Volgend jaar weer. Straks de cd luisteren.
Tineke
Prachtig! Kippenvel momenten.heel mooi.
Geke
Fantastisch, niet alleen wij hebben genoten, God zelf was erbij en verblijde zich, God troont op de lofzangen van Zijn volk.Veel zegen toegewenst aan uw allen.Het was a happy evening !!
Dieuwke De Vries.
Een prachtige uitvoering over het leven van Jezus. Voor mij sprong Petrus eruit met zijn vertolking. Jammer dat er na elk lied geklapt werd.
Grietje
Prachtig! Wat een stemmen. Dit had ik zeker niet willen missen. Nu thuis nagenieten met de cd.
Chris En Marleen
Het was onze mooiste avond van OGC. Doordat er een verhaallijn in zat werd je er compleet in meegenomen. De stemmen blijven fantastisch, wat 'n power! Prachtig gecomponeerd. Kortom een waardevolle avond. Tusen Takk for alt OGC, Vi kommer neste gang igjen!!
Betsu
Indrukwekkend altijd heel bijzonder het leven van Jezus.Heel mooi neer gezet door het Oslo Gospel Choir.
Marijke
In 1 woord geweldig. Met de handtekeningen op cd plaatsen ook nog met Lars Andernach Fredriksen gesproken! Mijn avond kan niet meer stuk!
Elly
Kippenvel, deze geweldige uitvoering met enorm veel Spirit gebracht. Zang, muziek en choreografie vloeiden de zaal in tot de climax, het laatste nummer, yes!
Linda
In 1 woord geweldig
Thea
Mooi samenspel van woord en zang. Echt genoten. Kippenvel en het slot nummer fantastisch !!... echt genoten.op naar de volgende keer

Info

Nederland sloot het Oslo Gospel Choir, al vanaf het eerste optreden hier, in haar hart. En dat was wederzijds, getuige tientallen concerten op Hollandse bodem door de jaren heen. In maart wordt er een uniek, nieuw hoofdstuk aan toegevoegd. Het Oslo Gospel Choir heeft Nederland gekozen als de plek waar haar nieuwe musical 'Messiah' haar wereldpremière beleeft!

'Messiah' is een ambitieus nieuw project van dirigent Tore Aas en zijn Oslo Gospel Choir. Het is een musical dat het leven van Jezus vertelt; van Zijn geboorte tot aan Zijn hemelvaart. Dit verhaal krijgt vorm door een verteller en meer dan 20 nieuwe liedjes over verschillende momenten uit het leven van Jezus, de mensen die getuige waren van Zijn werken en Zijn boodschap en gelijkenissen.

Dit nieuwe project is in veel opzichten bijzonder voor Tore Aas, die de liedjes schreef. “We zingen met het Oslo Gospel Choir al 28 jaar over Jezus. Nu ik zelf ook ouder ben geworden, is de vraag wat ik nalaat met de muziek, steeds belangrijker voor me geworden. Ik vond de tijd daarom rijp om des te meer te wijzen op de belangrijkste persoon uit de geschiedenis: de Messias. Deze liedjes vormen als het ware een getuigenis van mij en het Oslo Gospel Choir. Het is onze droom dat we met het concert een voorbeeld kunnen geven dat door veel koren gevolgd mag worden.”

‘Messiah’ is, in haar uitgebreide vorm, een musical met maar liefst 28 liedjes, verspreid over 12 delen. Een verteller schetst het verhaal tussendoor. ‘Messiah’ is zo opgezet, dat het door koren zelf ook in verkorte vorm (met minder liedjes) uitgevoerd kan worden. U hoort deze avond een zogeheten ‘concertversie’ van dit project, met een groot deel van de liedjes uit deze musical en een verteller; aangevuld met diverse Oslo Gospel Choir-favorieten uit de afgelopen 28 jaar.

De liedjes van ‘Messiah’ worden tegelijkertijd met de aankomende concerten uitgebracht op CD en vormen zo het nieuwe album van het Oslo Gospel Choir; de opvolger van het voor een Zilveren Duif genomineerde ‘I Go To The Rock’. Bezoekers krijgen dus een exclusief voorproefje van dit nieuwe album. Met de concerten worden ook de bladmuziek en andere hulpmiddelen (zoals aparte koorpartijen op CD) beschikbaar gemaakt om deze musical zelf uit te kunnen voeren.

“Ik ben er trots op dat we Nederland de wereldprimeur kunnen geven van ‘Messiah’” zegt Tore Aas. “We hebben tientallen concerten gegeven in jullie land en hebben een bijzondere band met de mensen. Wij kijken er naar uit!”