Reserveer nu voor Eva, EO 50 jaar en Glenn Kaiser!
Reserveer nu bij TrueTickets!

Van vrijdag 9 juni 2017 t/m zondag 11 juni 2017. Locatie: Herberg Welgelegen in Valkenburg (ZH).

INFORESERVEER NUSERVICE

In juni organiseert Herberg Welgelegen opnieuw een verstillingsweekend. Spreker tijdens dit weekend zal Otto de Bruijne zijn. Het weekend staat in het teken van ‘de Stilte.’

Stilte is een weldaad. Toch? Of merk jij dat je hoofd er niet tot rust komt? En blijf je daarom maar liever in de actie? Want stilte kan ook ongemakkelijk zijn, je juist onrustig maken. Zonder ‘bijgeluiden’ kan onvrede de kop opsteken, of weggedrongen verdriet. Dan heb je een veilige plek nodig waar je die onrust onder ogen kunt zien. Waar je op zoek kunt gaan naar wat je werkelijk wilt, waar jouw echte waarden in dit leven liggen. Je bewust worden van wat er in je leeft. Dan ervaar je niet alleen uiterlijke stilte, maar ook innerlijke stilte. Dan is stilte een weldaad.

Programma

Op dag 1 is er na aankomst in de avond ruimte ingepland voor kennismaking, daarnaast vindt er uitleg plaats over de 'huisregels' en het doel van het weekend. De avond wordt afgesloten met een avondgebed in de stilteruimte, gevolgd door een gezellig samenzijn.

Op Dag 2 geeft Otto de Bruijne, na ontbijt en ochtendgebed, een lezing, met aansluitend een verwerkingsopdracht. Na het middaggebed en de uitgebreide lunch staat een stiltewandeling op het programma, met ruimte voor ontspanning aan het eind van de middag. Na het diner volgt een avondgebed.

Het weekend wordt op Dag 3 afgesloten met (onder meer) een Stilteviering en er is ruimte voor eigen tijd, evaluatie en bemoediging. Rond 15.00 uur wordt het programma afgesloten.

Uitgangspunt tijdens het weekend is het boek "Naar de stilte", van Otto de Bruijne. Op zaterdagmorgen is Otto zelf onze gast en zal hij ons persoonlijk toespreken. Hij schreef het boek nadat hij een aantal jaren geleden zelf letterlijk werd stilgezet. Op een eerlijke en boeiende wijze zal Otto hierover vertellen en wat de stilte die daarop volgde hem heeft gebracht.

In de Stilteruimte, op de zolder van De Herberg, volgen we de gebedentijden zoals in een klooster. In stilte met elkaar, en naar verbinding zoekend met God en de mens.

Er is een team van warme mensen, dat met je op wil lopen, naar je wil luisteren en met je mee wil denken in jouw zoektocht. In openheid en verbondenheid, zonder oordeel en zonder ongevraagd advies.

TrueTickets
Persoonlijke nieuwsbrief
UW EMAILADRES:
Reserveer nu:

 
TrueTickets © 2017