Update: de komende tijd zijn er geen concerten mogelijk. Videoconcerten zijn toegestaan zonder publiek in de zaal. Als een gepland concert wordt afgelast ontvangt u binnen enkele dagen bericht van de organisator.

Wijzer: Liefdesrelaties

Veenendaal, De Basiliek, zaterdag 30 september 2017, 10:00 - 12:30 uur

Info

5e editie van de jaarlijkse Wijzer Masterclass Liefdesrelaties. Meer dan 1.000 deelnemers gingen je voor!

Wijzer organiseert een unieke relatietraining voor jou en je partner. Dit programma is uniek door de ijzersterke inhoud van Gerrie Reijersen van Buuren in samenwerking met actrice Willemijn Goos. De reflectie, liedjes en humor van cabaretier Timzingt maken integraal onderdeel uit van het programma.

Deze masterclass onderscheidt zich door inhoudelijk een fundamenteel niveau dieper te gaan en qua vorm aan te sluiten op de leerervaring van deze tijd. De leervorm is interactief, ondersteund door beelden, materialen, acteerwerk, muziek en reflectie. De rode draad van de dag gaat over keuzes maken en verantwoordelijkheid nemen in je relatie.

Gerrie Reijersen van Buuren is een autoriteit op relatiegebied. Ze oefent dit dagelijks uit als familie- en relatietherapeut, opleider, trainer en schrijfster. In haar praktijk spreekt ze veel echtparen en ziet ze van dichtbij waar het in veel relaties goed of juist fout gaat. Vanuit haar 'contextuele' benadering helpt ze mensen om (opnieuw) met elkaar in verbinding te komen. Tijdens deze dag helpt ze stellen vanuit haar ervaring om 'problemen' vóór te zijn. Immers voorkomen is beter dan genezen. Tijdens haar trainingen en workshops werkt ze samen met Willemijn Goos, een actrice die door haar aanwezigheid de inhoud tot leven brengt.

Meer informatie over de organisatie Wijzer
Het leven is mooi, maar niet altijd gemakkelijk. Daarom geven we levenslessen van grote wijzen door via events en online cursussen; Nederland wordt wijzer.

Dagprogramma

09:30u: Ontvangst met Koffie en thee

10:00u: Introductie (o.l.v. TimZingt)

10:00u: Deel 1 - Wie ben ik?: Identiteit en eigenheid

Dit eerste blok gaat over jou als individu. Hoe kun je immers over je relatie praten als je niet weet uit welke twee individuen die is opgebouwd? De invloed van jouw geschiedenis, je ontwikkeling en de keuzes die je daardoor maakt. (o.l.v. Gerrie Reijersen van Buuren en Willemijn Goos)

Reflectie (TimZingt en Gerrie Reijersen van Buuren)

Pauze (koffie & thee)

11:30u: Deel 2 - Wie zijn jij en ik?: Autonomie versus verbondenheid

Dit blok gaat naast jou nu verder met je partner. Wie is eigenlijk op welk (ge)deel(te) van wie gevallen? En waarom? Wat is verliefdheid eigenlijk? Zegt dat meer over jou of juist over je partner? En in hoeverre wordt je samen eigenlijk één en waar blijft je eigenheid dan? Nu ik dit allemaal weet: wat kan ik er dan aan/mee doen? (o.l.v. Gerrie Reijersen van Buuren en Willemijn Goos)

Reflectie (TimZingt en Gerrie Reijersen van Buuren)

Pauze (geheel verzorgde lunch)

13:30u: Deel 3 - Wie zijn wij?: De balans van geven en ontvangen

Dit laatste blok gaat over de relatie tussen jou en je partner. Wat is samen? Wat verbindt jullie? Wat juist niet? En hoe gaat het als de verliefdheid/liefde er niet meer is? Wat verbindt je dan nog? Welke verdienste heb je bij elkaar opgebouwd om jezelf, de ander en je (eventuele) kinderen een betrouwbare toekomst te bieden? En wat geef jij hoe door aan je kinderen? (o.l.v. Gerrie Reijersen van Buuren en Willemijn Goos).

Reflectie (TimZingt en Gerrie Reijersen van Buuren)

14:30u: Optreden TimZingt

15:00u: Afsluitende borrel

Reacties op de Masterclass Relaties:

"Dit was de meest leerzame dag in mijn relatie tot nu toe!" - Jonathan

"Wij hebben inzichten gekregen die anderen pas na jaren huwelijk of misschien zelfs nooit ontdekken." - Peter & Ineke

"Hoewel ik het initiatief heb genomen was mijn man haast nog enthousiaster dan ik. Anders dan andere relatietrainingen was deze juist wél aansprekend voor mannen!" - Lize

Veelgestelde vragen:

- Is er genoeg tijd voor mij en mijn partner om dingen onderling te bespreken?
Tussen de programmablokken door is er tijd om afzonderlijk met je partner door te praten. Ook in het programma zelf zitten reflectievragen om onderling te bespreken.
Je relatie is heel persoonlijk, alles wat je bespreekt is daarom tussen jou en je partner. Er zijn geen groepsgesprekken.

- Is het niet teveel informatie om te verwerken?
Het wordt een intens programma, met als doel je zoveel mogelijk te leren. Tegelijk is het programma opgebouwd uit drie duidelijk herkenbare hoofdlijnen die je nooit meer zult vergeten. Door de afwisseling in het programma zul je het niet als teveel ervaren.

- Kan ik de training ook aan anderen kado doen?
De reservering is niet naamsgebonden. Je kunt het emailadres van de reservering later zelf wijzigen, zodat het e-ticket naar anderen verstuurd wordt.

- Voor welke doelgroep organiseren jullie dit evenement?
De inhoud is van wezenlijk belang voor iedereen die een relatie heeft en wordt zo aangeboden dat het toe te passen is in elke fase van je relatie. De stellen die tot nu toe hebben gereserveerd hebben van enkele jaren tot tientallen jaren een relatie. Allemaal willen ze in hun relatie investeren.