Reserveer nu bij TrueTickets!

Op woensdag 4 oktober 2017, aanvang 19:30 uur. Locatie: JOINN! (Het Rond) in Houten.

INFORESERVEER NUSERVICE

Kenmerkend voor deze training:
- inhoud direct toe te passen op je eigen situatie
- geen groepsgesprekken, wel tijd en ruimte voor reflectie
- afwisselend programma door mix van werkvormen

De belangrijke zaken en gebeurtenissen in je leven organiseer je niet, ze overkomen je. Tegenslag overkomt iedereen. Of het nu gaat om het verlies van je baan, het overlijden van een goede vriend of bijvoorbeeld verwachtingen die niet uitkomen.

Wijzer organiseert een unieke Masterclass over hoe jij om kunt gaan met datgene in het leven wat je niet of anders had gewild. Het avondprogramma is uniek door de praktisch toepasbare inhoud.

Door Gerrie Reijersen van Buuren en Willemijn Goos.

Programma

19:00 Ontvangst met koffie & thee

19:30 DEEL 1, Wat is tegenslag: Betekenisgeving en omgaan met dat wat op je pad komt

Dit eerste blok gaat over jou als persoon. Wie is degene die bepaalt wat tegenslag is? Wat doen tegenslagen met jou en wat is jouw manier om ermee om te gaan. Welke betekenis geef jij aan datgene wat je overkomt en waar komt die betekenisgeving vandaan? We kijken naar de invloed van jou geschiedenis, maar ook bijvoorbeeld naar de cultuur waar jij uitkomt. Is dat een kracht of een last voor je?

Pauze (koffie & thee)

21:00 DEEL 2, De theorie achter tegenslag: Verschillende fases en telkens anders verbinden.

In dit blok hebben we het over jouw rol in het omgaan met tegenslag en de emoties die daarmee gepaard gaan. Moet je alles zelf doen of kun je hulpbronnen aanboren? Welke plaats hebben emoties in het proces? Hoe ga je daarmee om? Moet je verdriet, een dierbare, een droom of een gebeurtenis loslaten of er juist op een andere manier mee verbonden raken? Wat brengt tegenslag je of welke kansen biedt het je.

22.00u: Afsluitende borrel

Meer informatie over de organisatie Wijzer

Wijzer organiseert ook events over Identiteit, Relaties en Moeder-dochter relatie.

Veelgestelde vragen:

- Tegenslag gaat diep, hoe werkt dat in een grote groep?
Nadenken over tegenslag kan heel persoonlijk zijn. Er zijn echter geen groepsgesprekken en door de opzet is er de ruimte om wat je beleeft bij jezelf te houden. Wat er op het podium gebeurt helpt je bij jouw persoonlijke proces en biedt stof tot nadenken.

- Is het niet teveel informatie om te verwerken?
Het wordt een intens programma, met als doel je zoveel mogelijk te leren. Tegelijk is het programma opgebouwd uit drie duidelijk herkenbare hoofdlijnen die je nooit meer zult vergeten. Door de afwisseling in het programma zul je het niet als teveel ervaren.

- Kan ik de training ook aan anderen kado doen?
De reservering is niet naamsgebonden. Je kunt het emailadres van de reservering later zelf wijzigen, zodat het e-ticket naar anderen verstuurd wordt.

- Voor welke doelgroep organiseren jullie dit evenement?
Deze dag helpt je om goed om te gaan met gebeurtenissen die je zijn overkomen. Ook kun je deze Masterclass "preventief" volgen, je krijgt handvatten om om te gaan met tegenslag die kan komen.

Reacties op Masterclasses van Wijzer

"Mooie combinatie van inhoud en muziek! Veel geleerd, meteen een paar vrienden gewezen op de volgende Masterclasses." - Hans & Tineke

"Bijzonder hoe het Wijzer lukt om deze grote thema's zo te ontleden en te doorgronden, ik kon het direct toepassen." - Marten

"Ik heb in één dag meer geleerd dan in het afgelopen jaar" - René

TrueTickets
Persoonlijke nieuwsbrief
UW EMAILADRES:
Reserveer nu:

 
TrueTickets © 2017