Reserveer nu voor Matthijn Buwalda, Pearl Jozefzoon en Trinity!
Reserveer nu bij TrueTickets!

Op woensdag 1 november 2017, aanvang 19:30 uur. Locatie: JOINN! (Het Rond) in Houten.

INFORESERVEER NUSERVICE

Kenmerkend voor deze training:
- inhoud direct toe te passen op je eigen situatie
- geen groepsgesprekken, wel tijd en ruimte voor reflectie
- afwisselend programma door mix van werkvormen

Vader of moeder zijn is buitengewoon uitdagend. Het vormt je, daagt uit, confronteert en bevredigt. Je geeft het leven door. Letterlijk en figuurlijk, met wat je zelf hebt meegekregen als startpunt. Hoog tijd voor een inspirerende, verdiepende Masterclass Ouderschap, het thema waar we bij Wijzer de meeste vragen over krijgen!

Waar het over gaat
Alle aandacht gaat in dit programma uit naar de manier waarop je invulling geeft aan je rol als ouder. Hoe jij in het leven staat, wat je meekreeg én wat je door wil geven. De uitdaging ligt er: wil en kun je jouw kinderen helpen zich te ontwikkelen tot zelf-bewuste volwassenen? Met voldoende basis om het leven ten volle aan te kunnen gaan? Dit vormt dan ook de rode draad van het programma. We bieden je een creatief en afwisselend programma met onder meer mini-lezingen en ruimte voor reflectie.

Sprekers: Gerrie Reijersen van Buuren en Marten IJmker. Gerrie Reijersen van Buuren is een autoriteit op relatiegebied. Ze oefent dit dagelijks uit als familie- en relatietherapeut, opleider, trainer en schrijfster. In haar praktijk spreekt ze veel ouders en ziet ze van dichtbij waar het in veel gezinnen goed of juist fout gaat. Vanuit haar 'contextuele' benadering helpt ze mensen om (opnieuw) met elkaar in verbinding te komen.

Marten IJmker is een van de oprichters van Wijzer, vader, echtgenoot, trainer en specialist op het gebied van (je)zelfontwikkeling. En het ontwikkelen van jezelf is nu juist waar het in ouderschap om gaat. Niet van alles erbij leren of moeten, maar vanuit de kern van wie je zelf bent ouder zijn. Hoewel hij voor de zaal staat, bestaat volgens hem de hele zaal uit experts. Marten is bij uitstek iemand die jou laat ervaren dat je zelf de kracht in je hebt om te zijn wie je bent als ouder.

Volg Wijzer op Facebook

Meer informatie over de organisatie Wijzer
Het leven is mooi, maar niet altijd gemakkelijk. Daarom geven we levenslessen van grote wijzen door via events en online cursussen; Nederland wordt wijzer.

Het Programma

19.00u: Ontvangst met koffie en thee

19.30u: Introductie en warming-up

Deel 1 - De bron waaruit je put

De generaties die je voor gingen hebben grote invloed op jouw ouderschap. Naast wat je genetisch meekrijgt, neem je ook gewoontes, regels en gedrag van je ouders over. De kunst: koers bepalen en kiezen wat je wel, niet of anders wilt meenemen. Hier bewuste keuzes in maken is hét beslissende puzzelstukje voor wie zijn kind recht wil doen en tot zijn recht wil laten komen.

Pauze

21.00u: Deel 2 - Ik ouder, jij oudert, wij ouderen
Als je weet wat je wilt doorgeven, hoe doe je dat dan? Hoe help je je kind zijn of haar weg te vinden en hoe werk je daarin als partners samen? Hoe stimuleer je zelfstandigheid terwijl je je kind toch ook wil beschermen? Wat is de zin (en onzin) van regels? En waarom werken ze juist wel of juist niet? En 'de goede ouder': bestaat die eigenlijk wel?

22.00 uur: Afsluiting en borrel

Quotes, van toepassing op de inhoud van de dag:

“Ruim de stenen op je levensweg op zodat je kinderen en later niet over struikelen.”

“Ouders: laat je kind met rust, voed eerst jezelf op.”

Veelgestelde vragen:

- Is er genoeg tijd voor mij en mijn partner om dingen onderling te bespreken?
Tussen de programmablokken door is er tijd om afzonderlijk met je partner door te praten. Ook in het programma zelf zitten reflectievragen om onderling te bespreken. Je opvoeding is persoonlijk, alles wat je bespreekt is daarom tussen jou en de andere ouder van je kind(eren). Er zijn geen groepsgesprekken.

- Is het niet teveel informatie om te verwerken?
Het wordt een intens programma, met als doel je zoveel mogelijk te leren. Tegelijk is het programma opgebouwd uit drie duidelijk herkenbare hoofdlijnen die je nooit meer zult vergeten. Door de afwisseling in het programma zul je het niet als teveel ervaren.

- Kan ik de training ook aan anderen kado doen?
De reservering is niet naamsgebonden. Je kunt het emailadres van de reservering later zelf wijzigen, zodat het e-ticket naar een ander adres verstuurd wordt.

- Voor welke doelgroep organiseren jullie dit evenement?
De inhoud is van wezenlijk belang voor iedereen die kinderen heeft en wordt zo aangeboden dat het toe te passen is in elke fase van je opvoeding. De ouders die tot nu toe hebben gereserveerd hebben enkele tot tientallen jaren kinderen. Allemaal willen ze in hun ouderschap en de opvoeding van hun kinderen investeren.

Reacties op eerdere Masterclasses van Wijzer:

"Mooie combinatie van inhoud en muziek! Veel geleerd, meteen een paar vrienden gewezen op de volgende Masterclasses." - Hans & Tineke

"Bijzonder hoe het Wijzer lukt om deze grote thema's zo te ontleden en te doorgronden, ik kon het direct toepassen." - Marten

"Ik heb in één dag meer geleerd dan in het afgelopen jaar" - René

TrueTickets
Persoonlijke nieuwsbrief
UW EMAILADRES:
Reserveer nu:

 
TrueTickets © 2017