Groene Kerkendag 2017

Amersfoort (Hoogland), De Inham, zaterdag 7 oktober 2017, 10:00 - 12:30 uur

Dit event is voorbij. Kijk in de agenda van Groene Kerkendag voor nieuwe data.

Info

Op zaterdag 7 oktober vindt voor de zesde keer de Groene Kerkendag plaats! De Groene Kerkendag wordt georganiseerd vanuit de GroeneKerkenactie, een initiatief van Tear en Kerk in Actie. De Actie is bedoeld voor iedereen die met zijn/haar kerk duurzame stappen wil zetten. Het thema dat tijdens de dag centraal staat is: Groen & Eerlijk.

De eerste producten die onder de noemer fairtrade kunnen worden geschaard werden in de jaren '40 en '50 verkocht via kerken in de westerse wereld, met als bedoeling geld in te zamelen voor mensen in arme landen.
 Vandaag is het verhandelen van ‘eerlijke producten’ een grote beweging geworden. 
Maar hoe eerlijk zijn de producten met een keurmerk tegenwoordig eigenlijk? 
Wat voor invloed heeft ons gedrag als consument op de omstandigheden van de makers en het klimaat? En hoe kun je als kerk een positieve bijdrage leveren aan het herstel van mens en natuur?

De GroeneKerkenactie biedt een inspirerende dag vol spraakmakende sprekers en workshops voor iedereen die door het geloof gemotiveerd is om te zorgen voor onze naaste en de schepping. Tevens zullen diverse kerken hun duurzame acties presenteren. Aan het einde van het programma kun je met een hapje en een drankje inspiratie op doen hoe je jouw kerk groener kunt maken bij de markt van duurzame producten en initiatieven.