Reserveer nu bij TrueTickets!

Op woensdag 6 september 2017, aanvang 20:15 uur. Locatie: Grote- of St. Laurenskerk in Rotterdam.

INFOUITVERKOCHTSERVICE

Dit event is helaas uitverkocht. Er is geen wachtlijst. Meld je aan voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van nieuwe data.

EMAILADRES:

Let op: voor dit (gratis) evenement zijn alleen staplaatsen beschikbaar. Voor rolstoelgebruikers zijn enkele plekken gereserveerd.

De Rotterdamse Laurenskerk vormt op 6 september het decor voor de opnames van de televisie-special ‘In Holland staat een kerk’. Aan de hand van indrukwekkende beelden nemen Jörgen Raymann en Andries Knevel bezoekers mee terug in de tijd. Stef Bos, Leona Philippo en het Radio Filharmonisch Orkest leveren een muzikale bijdrage. Geïnteresseerden kunnen de opname gratis bezoeken.

Wie de tv-opname bezoekt, waant zich voor één avond in de tijd van Maarten Luther en Willem van Oranje. “Je voelt het geweld van de beeldenstorm en ontdekt waarom de Statenbijbel de bestseller van de zeventiende eeuw werd”, zegt Irjan Aarten, eindredacteur van de EO. “Dankzij de indrukwekkende 3D-videomapping technologie komen ook de tijd van de VOC en de verzuiling tot leven. Hoe heeft dit alles ons en onze natie gevormd?”

500 jaar Reformatie
Het eenmalige tv-programma ‘In Holland staat een kerk’ wordt gemaakt in het kader van het jubileumjaar van het protestantisme. 500 jaar geleden spijkerde Maarten Luther zijn 95 stellingen op de deur van de Slotkerk in Wittenberg. Dit betekende het begin van de Reformatie. Met behulp van hedendaagse technologie en meeslepende muziek brengt de EO de hoogtepunten van 500 jaar protestantisme tot leven.

TrueTickets
Persoonlijke nieuwsbrief
UW EMAILADRES:
Reserveer nu:

 
TrueTickets © 2017