In Holland staat een kerk (tv-uitzending)

, NPO 1, dinsdag 31 oktober 2017, 20:30 - 23:00 uur

Dit event is voorbij. Kijk in de agenda van In Holland staat een kerk voor nieuwe data.

Info

Ter gelegenheid van 500 jaar protestantisme zendt de Evangelische Omroep op dinsdag 31 oktober de muzikale tv-special ‘In Holland staat een kerk’ uit om 20.30 uur op NPO 1. De tv-uitzending laat zien wat 500 jaar Reformatie ons land heeft gebracht en hoe onze cultuur hierdoor is gevormd. Op de Laurenskerk in Rotterdam komen de verhalen van vijfhonderd jaar protestantisme tot leven door 3D-videomapping.

In Holland staat een kerk' is de eerste Nederlandse tv-productie die 3D-videomapping op deze schaal en in combinatie met televisie toepast. In de kerk is livemuziek van Stef Bos, Leona Philippo, het Radio Filharmonisch Orkest o.l.v. James Gaffigan, de Eric van Tijn Band, en het Kirsten Michel Choir. Jörgen Raymann neemt als cabaretier de kijker mee in hoe hij 500 jaar protestantisme beleeft. EO-presentator Andries Knevel trekt het land in en peilt hoe de Reformatie onze cultuur heeft gevormd.

500 jaar Reformatie
Het eenmalige tv-programma ‘In Holland staat een kerk’ wordt gemaakt in het kader van het jubileumjaar van het protestantisme. 500 jaar geleden spijkerde Maarten Luther zijn 95 stellingen op de deur van de Slotkerk in Wittenberg. Dit betekende het begin van de Reformatie. Met behulp van hedendaagse technologie en meeslepende muziek brengt de EO de hoogtepunten van 500 jaar protestantisme tot leven.