Herberg Welgelegen: Retraiteweekend met Mirjam van der Vegt

Valkenburg (ZH), Herberg Welgelegen, vrijdag 19 januari 2018, 19:00 - 21:30 uur

Info

Van vrijdag 19 t/m zondag 21 januari 2018 organiseert Herberg Welgelegen opnieuw een retraiteweekend. Op de prachtige en rustieke locatie in Valkenburg aan de Rijn, wordt er dit weekend nagedacht, gesproken en geproefd van de stilte, naar aanleiding van het boek 'Balans' van Mirjam van der Vegt.

Stilte is een weldaad en helpt in balans te komen. Toch? Of merk jij ook dat stil worden en in balans komen niet vanzelf gaat ? Stilte kan tenslotte ook ongemakkelijk zijn en je juist onrustig maken. Zonder ‘bijgeluiden’ kan onvrede de kop opsteken, of weggedrongen verdriet. Kom je zo in balans? Dan heb je een veilige plek nodig waar je die onrust onder ogen kunt zien. Waar je op zoek kunt gaan naar wat je werkelijk wilt, waar jouw echte waarden in dit leven liggen. Je bewust worden van wat er in je leeft. Dan ervaar je niet alleen uiterlijke stilte, maar ook innerlijke stilte. Dan is stilte en in balans raken een weldaad.

In ons retraiteweekend in De Herberg heb je daarvoor alle ruimte. Uitgangspunt is het boek Balans, van Mirjam van der Vegt. Op zaterdagmorgen is Mirjam zelf opnieuw onze gast en zal zij ons persoonlijk toespreken en met ons aan de slag gaan. Zij schreef het boek wat creatieve verwerking en meditaties aanreikt, rondom het thema geven, ontvangen en loslaten.

Programma

Op dag 1 is er na aankomst in de avond ruimte ingepland voor kennismaking, daarnaast vindt er uitleg plaats over de 'huisregels' en het doel van het weekend. De avond wordt afgesloten met een avondgebed in de stilteruimte, gevolgd door een gezellig samenzijn.

Op Dag 2 geeft Mirjam van der Vegt, na ontbijt en ochtendgebed, een lezing over 'Balans', met aansluitend een verwerkingsopdracht. Na het middaggebed en de uitgebreide lunch staat een stiltewandeling op het programma, met ruimte voor ontspanning aan het eind van de middag. Na het diner volgt een avondgebed.

Het weekend wordt op Dag 3 afgesloten met (onder meer) een Stilteviering en er is ruimte voor eigen tijd, evaluatie en bemoediging. Rond 15.00 uur wordt het programma afgesloten.