David Ahlen in concert

Gouda, Agnietenkapel, donderdag 22 februari 2018, 20:00 - 22:30 uur

Dit event is voorbij. Kijk in de agenda van David Ahlen voor nieuwe data.

Info

De zweedse singer-songwriter David Ahlen komt naar Gouda voor een bijzonder concert. Zijn liedjes zijn verstild, breekbaar en melancholisch, een magische hybride van singer-songwriter muziek en geestelijke hymnes. Tijdens dit concert zal ook de Fransman Charles Henri Maulini te horen zijn.

Het Nederlandse 'Volkoren' label bestaat al weer bijna 15 jaar. Het label herbergt artiesten en bands met een ingetogen karakter zoals Mensenkinderen, Minco Eggersman en David Ahlen uit Zweden. Vorig jaar brak David Ahlen door met het album ‘Hidden Light, uitgebracht op het Volkoren label. Een album dat lovende kritieken kreeg vanwege zijn verstilde pracht. Het zijn kwetsbare en melancholische nummers, waarin Åhlén verwijst naar zijn religieuze achtergrond. Subtiele verwijzingen, waardoor er ruimte overblijft voor de eigen interpretatie van de luisteraar.

Deze avond zal ook de Fransman Charles Henri Maulini optreden, de nieuwste aanwinst van het Volkoren label. Charles Henri Maulini werd geboren en getogen in het levendige Nice, in Zuid-Frankrijk. Na zijn studie aan het conservatorium in Parijs, en na vele jaren werkzaam te zijn geweest als concertorganist en pianist, brak de tijd aan voor iets nieuws. Maulini verbreedde zijn horizon in de richtingen klassiek, rock, elektronica en filmmuziek. Zijn composities begonnen intensere en expressievere vormen aan te nemen, met soms minimalistische, maar altijd uiterst melodieuze pianopartijen, gelaagd met subtiele arrangementen voor cellos, gitaren, orgels, en andere instrumenten. Zijn debuutalbum ‘PEAKS’ verscheen op VOLKOREN. "Een hoofdtaak van de muzikant is om de schoonheid van de wereld te openbaren in het hart van de luisteraar, en om zijn eigen waarheid te ontdekken in het gevoel van de ander.”