Wandeltheater Dolorosa

Haarlem, Grote of St. Bavokerk, zaterdag 24 maart 2018, 13:30 - 16:00 uur

Info

Wandeltheater Dolorosa trekt al 12 jaar duizenden bezoekers uit heel Nederland en België. Dit evenement verrast de bezoekers met 12 verschillende scenes uit het leven van Jezus Christus. Via vele levende standbeelden, moderne dans, toneel, live muziek en beeldende kunst wordt het verhaal verteld; zonder woorden maar vol emotie. Een gids leidt de bezoekers langs de verschillende onderdelen uit dit schouwspel.

Door kijken, luisteren en beleven komt het verhaal tot leven. Sterker nog, bezoekers staan er middenin. Het theater is niet zwaarmoedig en triest, maar juist vol hoop en verbinding. Daardoor is het geschikt voor alle leeftijden en kunnen ook gezinnen (het verhaal van) Pasen beleven.

Wandeltheater Dolorosa is uitermate geschikt voor mensen – van jong tot oud – die het Paasverhaal op een indrukwekkende en interactieve manier willen beleven.

Praktische informatie:

 • Wandeltheater duurt ongeveer 1,5 uur per voorstelling.
 • Per dag vinden er 3 identieke voorstellingen plaats.
 • Het is een wandeltheater waarbij de bezoekers in het gebied in en rondom de St. Bavokerk in Haarlem wandelen, onder leiding van een gids. Er is een beperkt aantal zitplaatsen beschikbaar voor mensen die niet lang kunnen lopen/staan. Wilt u van deze optie gebruik maken? Neem dan, na reserveren, contact hierover op met de klantenservice van TrueTickets.
 • Kinderen moeten begeleid worden door een volwassene met een betaalde kaart. Gezien het indrukwekkende karakter van Wandeltheater Dolorosa wordt gevraagd om per 3 kinderen minimaal 1 volwassene te laten begeleiden.
 • Locatie
  Wandeltheater Dolorosa vond al plaats in verschillende steden en is in 2018 te zien in het Noord-Hollandse Haarlem. Het decor wordt gevormd door de St. Bavokerk. Deze middeleeuwse gotische kruiskerk is één van de grootste kerken in ons land. Met een prachtig houten gewelf, het Müllerorgel, koperen koorhek en ontelbare glas-in-loodramen geeft deze locatie het wandeltheater extra allure en sfeer.

  Doven en slechthorenden
  Tijdens 4 van de 6 voorstellingen is er een Tolk NGT aanwezig: op de zaterdag bij de voorstellingen van 13.30 uur en 20.00 uur en op de zondag bij de voorstellingen van 13.30 uur en 16.00 uur. Ellen Both ondersteunt het verbale gedeelte met veel toewijding visueel. Bij elke scène is er een plek gereserveerd voor een ieder die hier gebruik wil maken. Ellen wil graag weten dat u er bent, daarom verzoeken wij u om u te melden bij één van onze stewards voorafgaand aan het theater.

  Mindervaliden
  Het gehele wandeltheater is toegankelijk voor mensen in een rolstoel. Maakt u gebruik van een rolstoel of kunt u niet lang staan, meldt u zich dan bij één van onze stewards zodat we er op kunnen letten dat u alles goed kunt volgen.