Journey through Blackgospel

Zwolle, Theater de Spiegel, zaterdag 9 maart 2019, 20:00 - 22:30 uur

Info

Op zaterdagmiddag 9 maart geeft zangeres Gift Ledimo een workshop, waarin je nog dichter bij de muziek van Journey through Blackgospel kunt komen. Reserveren voor de workshop kan via deze pagina.

Laat je overweldigen door een groot koor, internationale artiesten uit de wereldtop en het verhaal van een muziekgenre vol historie en verrassingen. Duik mee in de geschiedenis van gospel tijdens ‘Journey Through Blackgospel’!

‘Journey Through Blackgospel’ is een ervaring waarin je wordt meegenomen op reis langs de geschiedenis en de diverse vormen van gospel. Negro spirituals, gepassioneerde blackgospel, moderne gospel en southern gospel; probeer maar eens stil te blijven zitten!

Na het daverende succes van de eerste uitverkochte editie van ‘Journey Through Blackgospel’ in 2016 is het nu de beurt aan een geheel vernieuwd vervolg, georganiseerd in samenwerking met de Zwolse Theaters. Een avond vol muzikale verrassingen, klassiekers en internationale artiesten die elk hun eigen stempel drukken op het genre.

Gift Ledimo keert terug voor deze voorstelling. De Zuid-Afrikaanse is één van de oprichtsters van het Grammy Award-winnende Soweto Gospel Choir en werkte samen met Queen, Michael Jackson, Aretha Franklin, Stevie Wonder, U2 en vele anderen. Haar grote charisma en aanstekelijke passie nemen je mee naar het muzikaal kloppende hart van Afrika.

Ditmaal is ook de Noorse Kine Fossheim van de partij. Kine heeft een loopbaan die even indrukwekkend als afwisselend is; van succesvolle jeugdartieste tot schrijfster van muziek voor film en tv - van internationale popster tot lid van het fameuze Oslo Gospel Choir, waar haar soulstem en uitstraling de show steelt. Alsof dit nog niet genoeg is, worden Gift en Kine bijgestaan door een groot projectkoor. Reis mee langs het meest veelkleurige muziekgenre uit de geschiedenis!