EWV: Landelijke trainingsdag voor gespreksleiders

Harderwijk, Kerkelijk Centrum de Regenboog, zaterdag 29 september 2018, 10:00 - 12:30 uur

Info

Let op: vooraf online reserveren is mogelijk tot 27 september. Daarna is het nog wel mogelijk u op de trainingsdag bij aankomst in te schrijven.

Ben jij een kring- of gespreksleider? Dan is 29 september een interessante dag voor je! Het EWV organiseert in Harderwijk een landelijke trainingsdag speciaal voor iedereen die gespreksleider is, bijvoorbeeld van een gemeentegroeigroep of een andere (gespreks)kring.

September is de aftrap van de startweken van de PKN. Dit jaar is het thema: Een goed gesprek. We zullen worden uitgedaagd om over ons geloof te gaan spreken. Iets dat voor veel mensen nog steeds een grote stap is. Traditioneel voert de dominee het woord en luistert de gemeente. Op die manier ontwikkelen we ons echter niet om zelf te spreken over ons geloof. En dat is aan het veranderen.

Oefenen in kleine groepen
Het gesprek aangaan, wordt steeds belangrijker. En daarbij zijn kleine groepen van cruciaal belang. In een vertrouwde omgeving leer je daar te spreken over wat het Woord van God met jou doet. Je leert verwoorden wat je gevoelens en gedachten zijn. En zo kun je dat ook uitspreken naar mensen die minder bekend zijn met het geloof in de Heer Jezus. Deze kleine groepen kun je als het ware beschouwen als het gezin waarin je vanuit je hart leert spreken over je geloof.

Kom je ook naar de trainingsdag?
Een goed gesprek heb je niet zomaar. Ook niet in de kleine groepen. Daar heb je stimulans en begeleiding bij nodig van goede gespreksleiders. Daarom bieden wij als EW een trainingsdag aan waar we gespreksleiders trainen. Zo kun je je verder ontwikkelen. Op deze dag is er ruimte voor bemoediging en gelegenheid om voor je te laten bidden voor het nieuwe seizoen. Daarnaast zijn we enthousiast dat Marcel Zimmer ons mee zal nemen in aanbidding.

Centraal thema: leren van de jeugdcultuur
We beginnen de dag vanuit een centraal thema: Wat kunnen wij van de jeugdcultuur leren voor de kleine groep? Jeugdwerker Gerlof Wiersma uit Drachten zal ons hierin meenemen. Gerlof werkt voor de Royal Mission School en is als jeugdwerker actief in de PKN in Friesland. Vanuit Royal Mission zijn er nu al meerdere jeugdwerkers actief in de PKN. Gerlof functioneert vaak op de achtergrond als coach van deze jeugdwerkers. En daarin heeft hij heel wat lessen geleerd. De gemeentes waar de jeugdwerkers actief zijn, zijn vaak heel klein. Daarnaast is het in dorpen vaak een zoektocht om de jeugd te bereiken. Daarvoor moesten ze echt weer back to the basics. Gerlof zal zijn bevindingen met ons delen.

Ruime keuze in workshops
Dit jaar bieden we twee workshopsrondes aan. De workshopleiders hebben veel ervaring in het leiden van kleine groepen en ze willen graag hun deskundigheid met je delen. Via onze website kun je aangeven welke workshops je wilt volgen.