Kloosterfestival 2019 (zomer-editie)

Diepenveen, Klooster Nieuw Sion, donderdag 22 - zondag 25 augustus 2019

Dit event is voorbij. Kijk in de agenda van Kloosterfestival voor nieuwe data.

Info

Vier dagen leven op het ritme van de getijdengebeden, rond de kloosterkerk van de oude abdij Sion bij Deventer. Gezellig met andere jongeren bivakkeren op het campingweiland. Praten met monniken en nonnen, die er zijn om naar je te luisteren en met je mee te vieren. Maar ook een biertje drinken in de gezellige Kloosterkroeg of genieten van een singer-songwriter in de oude stal.

En er is meer! Laat je inspireren tijdens workshops, door een spreker of tijdens een debat, en eet daarna samen heerlijk met elkaar onder de Grote Kap.

En werken. Naar het eeuwenoude monnikenmotto Ora et Labora, Bid en Werk. Een kloostergemeenschap vorm je samen, het Kloosterfestival bouwen we ook samen. Je bent gast én vrijwilliger. Je kiest zelf je klussen. Je kunt het sanitair een poetsbeurt geven, de gangen dweilen, je opgeven voor het koor dat de getijden zal begeleiden en/of het terrein helpen opbouwen en afbreken. En misschien geef je zelf graag een workshop of heb je een ander talent dat je wilt inzetten voor je mede-festivalgangers.

Programma:
Dit jaar heeft de organisatie ervoor gekozen nog meer te focussen op de programma’s van religieuzen uit Nederland. En niet de minste namen hebben zich aangemeld, een greep uit de 15 monniken en kloosterzusters die komen: Holkje van de Veer (zuster dominicanes) komt naar het festival en gaat met bezoekers aan de slag rondom het thema “Angst”. Zr. Simone van den Brink (Onze Lieve Vrouwe Abdij) gaat met je kleien met het thema: Wat leeft in mij? Hoe druk ik dat uit in klei? Ward Biemans (Jezuiet) zal een workshop verzorgen over ecologie, onder de titel: ‘Wat vindt de paus en wat kun je zelf doen?’

Naast de religieuzen komen er ook andere gasten. Zo zal Elsbeth Fraanje, de filmmaakster die afgelopen jaar een Gouden Kalf won voor haar documentaire Snelwegkerk, te gast zijn en met je in gesprek gaan na het vertonen van haar docu.

Muziek
In de avonden zal de kapschuur weer swingen. We gaan op de folk toer met “The Balcony Players”, rocken met de oude bekenden van “Nobuts”, Delise is onze singer-songwriter van dit jaar en tenslotte hét 'orgelconcert in slaapzak' wordt uitgevoerd door niemand minder dan Laurens de Man!

Klik hier voor meer informatie over het programma van het festival.

Quotes van bezoekers aan het eerste Kloosterfestival (augustus 2018):
'Voor het eerst van mijn leven heb ik rust in mijn hoofd.' - Daniel
'Ik heb nog nooit zoveel bij mezelf en God stil gestaan en zoveel lol gehad in één weekend' - Bas
'Was er elke maand maar een kloosterfestival' - Nadine

Doelgroep en organisatie:
Het Kloosterfestival, voor jongeren in de leeftijd tot 35 jaar, wordt georganiseerd door Nieuw Sion en het Jongerenklooster, in samenwerking met partners PKN en BEAM. Bekijk de website van het Kloosterfestival voor meer informatie.