Kerst met Sela - O kindeke klein

Maandag 10 december 2018, 20:00 - 22:15 uur

Zwijndrecht, Nehemia

Kerst met Sela - O kindeke klein

Zwijndrecht, Nehemia, maandag 10 december 2018, 20:00 - 22:15 uur

Reacties van bezoekers

Marjolein Knops
Een mooi concert!! Met een mooie boodschap. God is groot!!
Sjaak
Weer genoten van de mooie liederen en samenzang
CvN
Een mooie avond. Alle liederen in het Nederlands en alles goed te verstaan. Prima spel, mooie zang. Complimenten! Tip: Vermeld aan het begin van het programma dat er een pauze is e.d..
Marly Engel
Een super mooie avond gehad waarbij God alle eer kreeg. Genoten! Dankjewel Sela en de hele organisatie daar achter!
Ingrid
Het is fijn om door de liederen heen de kerst gedachte en de grootheid van God te ervaren! ze stellen zich zo dienend op, echt een hele opbouwende avond!
Jeanette
Bijzonder mooi programma! Harp en viool zijn zo prachtig, vol emotie... Fijn om de oude kerstliederen te zingen. En wat een prachtig lied:in ons hart geboren!!
Wil
Heel gaaf en God kreeg alle eer En bijz einde dat ze ineens verdwenen ware zodat er geen applaus kon zijn voor de band maar dat God alle eer kreeg
Magdalena
Het was een mooie avond,alle eer aan God, ik heb weer genoten en wat is het heerlijk om zoveel mee te mogen zingen. En wat heeft Mirjam een mooie stem....jullie hebben het allemaal mooi gebracht,bedankt!
Leo Van Der Eijk
Het was een prachtig concert met prachtige nieuwe liederen!
Hans
Was weer een feest om tijdens het concert de Heer te loven en te prijzen!!!! En wat een mooie stemmen. Hebben genoten
Gerrita
Geweldige en heerlijke avond gehad. God met ons.
Cees
Heel mooi concert God kreeg er alle eer een en al lofprijzing,leuk dat mijn overbuurmeisje de harp bespeelde was heel mooi en mirjam schooljuff van mijn kleindochter is geweest muzikaal gezien super en Sela heel mooi wat jullie allemaal doen ik wens jullie verder veel zegen
Ruud Oorburg
Sela dank jullie wel, een heel mooi concert, hebben genoten. Stemmen en muziek klonken heel goed bij elkaar. En de boodschap en beleving was fijn, waarbij God alle eer krijgt.
Janneke
Supermooi concert! Rust en vlot afgewisseld, prachtige instrumenten en stemmen.
Petra
Genoten. Op naar kerst.
Heleen
Prachtige avond ! Ik heb genoten!
Alice Van Dalen
Prachtig,emotioneel,gevoelig en eerbiedig zo heb ik het ervaren!!
Petra
Mooie avond, goeie samenwerking in deze band, vol passie! We hadden graag een staande ovatie gegeven want het applaus kwam wat moeizaam op gang waarschijnlijk ivm gevoelige nummers in het begin. Maar de bandleden gingen stilletjes weg en kwamen helaas niet meer terug. Maar : de avond was geslaagd!!
Marith
Super goed gedaan! Zulke getalenteerde mensen en prachtige muziek. Erg genoten en alle eer aan God
Cees En Janneke
Schitterende belichting. Zeer professionele afstemming van de instrumenten. Heel knap bespeeld, ingetogen. Mooie liederen en gesproken woord.

Info

O kindeke klein, o kindeke teer!

Uit hoge hemel daalt Gij neer;

verlaat uw Vaders heerlijk huis,

wordt arm en hulploos, draagt een kruis.

O kindeke klein, o kindeke teer!

Dit prachtige lied wordt al eeuwen gezongen. A capella in huiskamers, tijdens concerten in een bewerking van Johann Sebastian Bach of tijdens de dienst in een al even oude kerk. Het is zo'n kerstlied dat ons iets wonderlijks te zeggen heeft.

Teer, kwetsbaar, hulpbehoevend. Jezus kwam ter wereld, even kwetsbaar als wij. Hij kreeg geen koninklijke ontvangst in veiligheid en weelde. Gezonden door zijn Vader en liefdevol verzorgd door Jozef en Maria ging Jezus ons voor. Van teer in een kribbe naar teer en kwetsbaar aan het kruis.

De 'Kerst met Sela'-concerten staan dit jaar in het teken van kwetsbaarheid. We gedenken de komst van Jezus met prachtig oude liederen zoals het lied hierboven. Mirjam, Sela's nieuwe zangeres, is erbij en muzikaal wordt een harp aan Sela toegevoegd. De klank past mooi bij het thema.