Kerst met Sela - O kindeke klein

Zwolle, Academiehuis Grote Kerk, woensdag 19 december 2018, 20:00 - 22:15 uur

Dit event is voorbij. Kijk in de agenda van Sela voor nieuwe data.

Reacties van bezoekers

Judith
Met mijn zus geweest We hebben genoten! Het was prachtig! Ook de sfeer in zon oude kerk en de verlichting. Dit is waar kerst echt om draait. Imanuël: God wil bij ons zijn!
Miny
Prachtige avond. Mooie liederen.
Marja
Het was prachtig. Enorm genoten. Kerstfeest gevierd !
Emmy
Het was weer ‘n feest!! Alle eer aan God!!
Jan Elsinga
Geweldig genoten van het concert, voor herhaling vatbaar
Gerdien
Geweldig, wat een gave avond!! Wij hebben ontzettend genoten van alle prachtige liederen die we mochten horen en samen mochten zingen.
Sylvia
Wat hebben we genoten!! Prachtige avond gehad. Met mooie liederen die op elkaar aansluiten of bij elkaar paste. Echt erg mooi gedaan!
Geertje
Het was fantasties. Met zoveel mensen samen kerst vieren tot eer van God
Theo
Prachtige avond waarin wij God de lof mochten toezingen. Geweldige avond gehad, genoten.
Renske
Zó gaaf weer!! Mooi, kwetsbaar, sfeervol! Fantastisch om met zovelen onze God te eren.
Stijn
Weer een avond genoten van Gods grootheid
Anneke
Een heel mooi concert! Alle eer aan God! Wat kan Anneke veel goed instrumenten bespelen!. En wat heeft Mirjam een prachtige stem. Een goed op elkaar ingespeelde groep!
Erica
Het was een prachtige avond!!! Heerlijk mogen luisteren naar de mooie liederen, maar dat we af en toe mee mochten zingen, vond ik super!! Bedankt voor deze geweldige avond!
Annie
Wat een prachtige avond. Zo samen op weg naar Kerst.
Margreet
Prachtige liederen die jullie zingen. De afwisseling van samen zingen en luisteren naar jullie vind ik heel prettig. Ik vind het daarbij heel mooi de akoestiek in de kerk, dan komen de liederen nog meer tot zijn recht. Ook jullie enthousiasme is genieten.
Lammie
Het was zoals elke keer een feestje. Heerlijk om je zo voor te bereiden op kerst.
Petra
Prachtig concert en heerlijk om samen te zingen en zo toe te leven naar Kerst
Ria
Met 3 lieve vrouwen geweest. We zijn dankbaar hierbij aanwezig geweest te zijn!! Samen God prijzen en mogen ervaren Immanuël, Gods met ons!! Een prachtig samengesteld programma!! Heerlijk ook samen te zingen en genieten van de mooie muziekinstrumenten!
Aafke
Prachtige avond gehad! Mooi om het nederige en kleine van ons mensen in het begin te merken en later een uitbundige lofprijzing te vieren. Mooi ook met de verschillende instrumenten die gebruikt zijn!
Jettie
Prachtig! Mooie liedkeuze: afwisselend up-tempo, rustige luisterliedjes en heerlijk meezingen! Echt Kerstfeest: God met ons! Ook de tieners hebben genoten!

Info

O kindeke klein, o kindeke teer!

Uit hoge hemel daalt Gij neer;

verlaat uw Vaders heerlijk huis,

wordt arm en hulploos, draagt een kruis.

O kindeke klein, o kindeke teer!

Dit prachtige lied wordt al eeuwen gezongen. A capella in huiskamers, tijdens concerten in een bewerking van Johann Sebastian Bach of tijdens de dienst in een al even oude kerk. Het is zo'n kerstlied dat ons iets wonderlijks te zeggen heeft.

Teer, kwetsbaar, hulpbehoevend. Jezus kwam ter wereld, even kwetsbaar als wij. Hij kreeg geen koninklijke ontvangst in veiligheid en weelde. Gezonden door zijn Vader en liefdevol verzorgd door Jozef en Maria ging Jezus ons voor. Van teer in een kribbe naar teer en kwetsbaar aan het kruis.

De 'Kerst met Sela'-concerten staan dit jaar in het teken van kwetsbaarheid. We gedenken de komst van Jezus met prachtig oude liederen zoals het lied hierboven. Mirjam, Sela's nieuwe zangeres, is erbij en muzikaal wordt een harp aan Sela toegevoegd. De klank past mooi bij het thema.