Kerst met Sela - O kindeke klein

Leiden, Hooglandse Kerk, vrijdag 21 december 2018, 20:00 - 22:15 uur

Dit event is voorbij. Kijk in de agenda van Sela voor nieuwe data.

Reacties van bezoekers

Hanneke
Het was een heerlijke avond, mooie mix van oude en nieuwe liederen. Het klonk fantastisch! We hebben genoten
Nanda
Was weer een heerlijk concert. Fijn om zo de kerstdagen te beginnen. Bedankt.
Lenie
Prachtig concert in een sfeervolle kerk! Kerst in zo’n bijzonder feest en dat was heel goed merkbaar gisteravond!????
Monique
Het was weer een mooie avond, goede liedkeuze, mooie nieuwe liederen ook gehoord. We hebben genoten. Mijn dochter miste alleen het 'hi-ha' aan het einde van 'Alle eer aan God' ;-) We zijn weer even bepaald bij waar het uiteindelijk om gaat: God is met ons, wie, wat of hoe we ook zijn! Gezegende kerstdagen.
Sabine
Ik heb echt genoten. Ben rolstoelgebonden heb geen obstakels ondervonden en werd heel vriendelijk ontvangen. Zeker voor herhaling vatbaar.
Michael
Was prachtig, hebben genoten van de sfeer en de warmte.
Bert
Voor de eerste keer meegemaakt en het was in 1 woord: FANTASTISCH! Smaakt naar meer!
Joan Brouwers
Was geweldig, mooi om te luisteren maar ook fijn om af en toe samen te zingen, op naar het volgende concert!
Ingrid
We hadden mijn bijna 85 jarige moeder mee, die slecht ter been is. Daardoor zaten we vooraan. We hebben enorm genoten. Mijn moeder heeft een top avond gehad en zo veel plezier gehad van het enthousiasme van Sela. Mooi dat dit event jong en oud zo aanspreekt. Bedankt!
Evelien
Schitterend concert!! Mooi om samen te zingen met zoveel mensen, prachtig geluid en zang en instrumenten op elkaar afgestemd!
Janny
Een prachtig concert; goede verhouding tot meezingen/band. Genoten van de nieuwe liederen; Mirjam doet het heel goed! Bedankt en tot de volgende keer!
Karin
Dit concert was een verassing voor mijn man.. ( onze trouwdag) 1e keer Sela... genoten van een fantastisch concert.. heerlijk om samen Zijn naam te prijzen.
Wijnand
Geweldig concert, enthousiast, goede band, mooie mix tussen swingend en gedragen. Mirjam is een goede opvolgster. Mijn complimenten.
Diny
Het was voor mij de eerste keer, maar wat heb ik genoten. Luisteren en meezingen, een prachtig concert. En wat een eenheid. wat een sfeer, wat een warmte en wat een liefde. Mooie start voor het Kerstfeest. Ik wens iedereen een gezegend Kerstfeest en een gezond, liefdevol 2019.
Judith
Een prachtige avond!
Annemiek Klaassen
De kracht van kwetsbaarheid, zo prachtig in dit concert met elkaar beleefd! Heerlijk om zo met jullie naar de Kerstdagen toe te leven. Dank jullie wel en tot een volgend concert!!
Margreet
Schitterend concert, een hele fijne en waardevolle voorbereiding op het kerstfeest. IMMANUEL, God met ons...... deze kostbare belofte mogen we na dit concert meenemen.
Bob
Ik had meer concert verwacht. Het was nu meer een zangdienst.
Jet
Het programma zat goed in elkaar, mooie afwisseling. We vonden de liederen mooi maar hadden meer bekende nummers verwacht, bijv. van album ‘in het licht’. De pauze duurde te lang waardoor we eerder weg moesten om op tijd thuis te zijn voor de oppas.
Madelon
Erg mooi concert! Mooie stemmen, prachtige kerk en heerlijke sfeer! Echt een moment om je opnieuw te verwonderen over wat Jezus voor ons gedaan heeft!

Info

O kindeke klein, o kindeke teer!

Uit hoge hemel daalt Gij neer;

verlaat uw Vaders heerlijk huis,

wordt arm en hulploos, draagt een kruis.

O kindeke klein, o kindeke teer!

Dit prachtige lied wordt al eeuwen gezongen. A capella in huiskamers, tijdens concerten in een bewerking van Johann Sebastian Bach of tijdens de dienst in een al even oude kerk. Het is zo'n kerstlied dat ons iets wonderlijks te zeggen heeft.

Teer, kwetsbaar, hulpbehoevend. Jezus kwam ter wereld, even kwetsbaar als wij. Hij kreeg geen koninklijke ontvangst in veiligheid en weelde. Gezonden door zijn Vader en liefdevol verzorgd door Jozef en Maria ging Jezus ons voor. Van teer in een kribbe naar teer en kwetsbaar aan het kruis.

De 'Kerst met Sela'-concerten staan dit jaar in het teken van kwetsbaarheid. We gedenken de komst van Jezus met prachtig oude liederen zoals het lied hierboven. Mirjam, Sela's nieuwe zangeres, is erbij en muzikaal wordt een harp aan Sela toegevoegd. De klank past mooi bij het thema.