Kerst met Sela - O kindeke klein

Vrijdag 21 december 2018, 20:00 - 22:15 uur

Leiden, Hooglandse Kerk

Kerst met Sela - O kindeke klein

Leiden, Hooglandse Kerk, vrijdag 21 december 2018, 20:00 - 22:15 uur

Reacties van bezoekers

Erik
Het concert was weer fantasties.
Monique
Het was weer een mooie avond, goede liedkeuze, mooie nieuwe liederen ook gehoord. We hebben genoten. Mijn dochter miste alleen het 'hi-ha' aan het einde van 'Alle eer aan God' ;-) We zijn weer even bepaald bij waar het uiteindelijk om gaat: God is met ons, wie, wat of hoe we ook zijn! Gezegende kerstdagen.
Judith
Een prachtige avond!
Tineke
Prachtige avond, mooie liederen, mooie voorbereiding op het Kerstfeest. Kwalitatief goede muziek. We hebben ervan genoten. Voor herhaling vatbaar in het mooie Leiden.
Wijnand
Geweldig concert, enthousiast, goede band, mooie mix tussen swingend en gedragen. Mirjam is een goede opvolgster. Mijn complimenten.
Rob
Prachtige avond lekker meegezongen. Op naar het volgende concert. Harp een blijvertje?
Annette
Mooi evenwichtige liederen. Immanuel-God met ons- echt met elkaar gezongen tot Gods eer. Heerlijk.
Pieter
Uniek gezelschap. Duurde lang voordat concert begon en door ook lange pauze waren we laat thuis. Verder top. Ook unieke locatie
Bert
Voor de eerste keer meegemaakt en het was in 1 woord: FANTASTISCH! Smaakt naar meer!
Mariëlle
Het was GEWELDIG! Ontzettend genoten! En wat een èènheid met elkaar...
Margreet
Schitterend concert, een hele fijne en waardevolle voorbereiding op het kerstfeest. IMMANUEL, God met ons...... deze kostbare belofte mogen we na dit concert meenemen.
Reina Meems
Fijn om zo naar de kerstdagen toe te leven, wat een mooie muziek, mooie liederen en sfeervol. Dank jullie wel voor vanavond.
Annelies
Prachtige avond. Zo mooi hoe alle verschillende instrumenten op elkaar afgestemd zijn. Dit was mijn eerste concert en ik vond het geweldig. Ik kom zeker weer!
Michael
Was prachtig, hebben genoten van de sfeer en de warmte.
Gerda Fransen
Een heel groot feest! Geweldig om zo God te mogen prijzen. Hele liefdevolle mensen van Sela. Het was een stukje hemel op aarde!
Harry
Mooie mix van concert en samenzang. Dat laatste niet verwacht, maar eigenlijk een mooie verrassing!
Jet
Het programma zat goed in elkaar, mooie afwisseling. We vonden de liederen mooi maar hadden meer bekende nummers verwacht, bijv. van album ‘in het licht’. De pauze duurde te lang waardoor we eerder weg moesten om op tijd thuis te zijn voor de oppas.
Kees
Prachtige avond met samenzang luisteren naar nieuwe liederen. Echt Kerstfeest!
Janna
Het was een prachtig concert, fijne liederen om samen te zingen. We hebben genoten.
Sabine
Ik heb echt genoten. Ben rolstoelgebonden heb geen obstakels ondervonden en werd heel vriendelijk ontvangen. Zeker voor herhaling vatbaar.

Info

O kindeke klein, o kindeke teer!

Uit hoge hemel daalt Gij neer;

verlaat uw Vaders heerlijk huis,

wordt arm en hulploos, draagt een kruis.

O kindeke klein, o kindeke teer!

Dit prachtige lied wordt al eeuwen gezongen. A capella in huiskamers, tijdens concerten in een bewerking van Johann Sebastian Bach of tijdens de dienst in een al even oude kerk. Het is zo'n kerstlied dat ons iets wonderlijks te zeggen heeft.

Teer, kwetsbaar, hulpbehoevend. Jezus kwam ter wereld, even kwetsbaar als wij. Hij kreeg geen koninklijke ontvangst in veiligheid en weelde. Gezonden door zijn Vader en liefdevol verzorgd door Jozef en Maria ging Jezus ons voor. Van teer in een kribbe naar teer en kwetsbaar aan het kruis.

De 'Kerst met Sela'-concerten staan dit jaar in het teken van kwetsbaarheid. We gedenken de komst van Jezus met prachtig oude liederen zoals het lied hierboven. Mirjam, Sela's nieuwe zangeres, is erbij en muzikaal wordt een harp aan Sela toegevoegd. De klank past mooi bij het thema.

The Passion in Concert

Tijdens het paasweekend bezingen bekende artiesten in Rotterdam (Ahoy) het paasverhaal met de mooiste en meest geliefde Nederlandstalige popnummers.

www.thepassioninconcert.nl