NederlandsContact

Kerst met Sela - O kindeke klein

Vrijdag 7 december 2018, 20:00 - 22:15 uur

Gorinchem, Grote Kerk

Kerst met Sela - O kindeke klein

Gorinchem, Grote Kerk, vrijdag 7 december 2018, 20:00 - 22:15 uur

Reacties van bezoekers

Frieda
Fijn om in een volle kerk te kunnen genieten van de prachtige liederen
Alice
Prachtig!
Mattie
Een erg mooie avond
Netty Jongkind
Prachtig een geweldig fijne avond. Zeker het luisteren waard.
Mirjam
Een prachtig programma, echter ben ik van mening dat niet elk nummer als pop hoeft te worden gezongen en daarbij uitbundig te worden geklapt (bv gloria in excelsis deo)
Sonja
In 1 woord GEWELDIG Wat kunnen ze prachtig mooi zingen en dan op zoveel instrumenten spelen. Het was echt genieten en loven de Heer
Margret
Enorm genoten van de prachtige muziek, mooie liederen en goeie combi van luisteren en meezingen. Mooi dat het echt feest was, maar bij gloria paste wat mij betreft wat meer ingetogenheid.
Herma
Het was een geweldige ervaring om zo samen Kerst vast te mogen ervaren en samen te zingen. Jezus was bijna voelbaar aanwezig! Prachtig! De zang en de prachtige muziek, was erg indrukwekkend.

Info

O kindeke klein, o kindeke teer!

Uit hoge hemel daalt Gij neer;

verlaat uw Vaders heerlijk huis,

wordt arm en hulploos, draagt een kruis.

O kindeke klein, o kindeke teer!

Dit prachtige lied wordt al eeuwen gezongen. A capella in huiskamers, tijdens concerten in een bewerking van Johann Sebastian Bach of tijdens de dienst in een al even oude kerk. Het is zo'n kerstlied dat ons iets wonderlijks te zeggen heeft.

Teer, kwetsbaar, hulpbehoevend. Jezus kwam ter wereld, even kwetsbaar als wij. Hij kreeg geen koninklijke ontvangst in veiligheid en weelde. Gezonden door zijn Vader en liefdevol verzorgd door Jozef en Maria ging Jezus ons voor. Van teer in een kribbe naar teer en kwetsbaar aan het kruis.

De 'Kerst met Sela'-concerten staan dit jaar in het teken van kwetsbaarheid. We gedenken de komst van Jezus met prachtig oude liederen zoals het lied hierboven. Mirjam, Sela's nieuwe zangeres, is erbij en muzikaal wordt een harp aan Sela toegevoegd. De klank past mooi bij het thema.

  • Goed om te weten:
  • Dit evenement vindt binnen een week plaats; u kunt nog steeds reserveren, maar niet meer annuleren
  • U betaalt via automatische incasso en de servicekosten zijn inclusief
  • Na het reserveren versturen we een bevestiging per email
  • Een week voor het evenement ontvangt u een e-ticket per email