Kerst met Sela - O kindeke klein

Zaterdag 22 december 2018, 15:30 - 17:45 uur

Apeldoorn, Grote Kerk

Kerst met Sela - O kindeke klein

Apeldoorn, Grote Kerk, zaterdag 22 december 2018, 15:30 - 17:45 uur

Reacties van bezoekers

Els
Het was bijzonder om met zoveel mensen gericht te mogen zijn op Immanuel. Alle eer aan God; mooi het slot (weglopen van podium). De muzikaliteit was van hoog niveau, net als de zang. Kortom: genoten!
Yvonne
Prachtig concert. Enorm genoten.
Corry Metzger
We hebben genoten.Wat mooi zulke prachtige liederen fantastiese muzikanten Prachtig gezongen door Frans en Mirjam en de andere zangers.kippevel .Heel mooie belichting en dat alles tot eer van God prachtig. Jammer dat ze zo snel weg waren had ze graag bedankt.Gaan vast weer een volgend keer.
Margreet
Prachtig! Mooi begin vd kerst.
Betsy
Prachtige middag gehad,genoten !
Talo
Het was prachtig in één woord prachtig.
Lidy
Een fantastisch heerlijk concert gehad!
Hanneke
Prachtig concert! Enorm genoten. Leuk dat er een speciaal moment was voor de kinderen. Iedereen een gezegend kerstfeest gewenst!
Hilde
Geweldig concert! Mooie extra instrumenten deze keer erbij (harp en ..?. "bbq" ????) Bedankt weer! Goede kerstdagen toegewenst en Gods zegen ook in het nieuwe jaar!!
Sylvie
Prachtig! Die mooie monumentale kerk in prachtige belichting en een fantastisch geluid en wat een mooie liederen hebben jullie voor ons gezongen en mochten we samen zingen! Jullie stemgeluid kleurt prachtig bij elkaar. Een ware kerstbeleving met elkaar.
Herma
We hebben heel erg genoten van dit prachtige concert. Mooi de afwisseling tussen de oude bekende kerstliederen en erg mooie nieuwe liederen. Gezegende Kerstdagen!
Judith Damminga
Prachtig....boven verwachting????
Gijs
Prachtig Kerstconcert in een mooie kerk. Gezegende Kerstdagen voor allen.
Fleur En Bart
Wat een concert en wauw wat kunnen zij muziek maken!!
Natascha
Prachtig. Echt genoten van het concert. Mooie stem heeft de nieuwe zangeres.
Paulien
Genoten samen met mijn zusje en haar oudste dochter! Mooi programma met aandacht voor de kinderen! Ere zij God!!!!
Martin
Volop genoten. Wat een prachtige manier om het kerstevangelie bekend te maken. Mooi ook de wijze waarop publiek erbij betrokken wordt.
Willeke
Mooi gedaan elke keer weer Sela :) Knap ook van de nieuwe zangeres Mirjam, hoe zij zo al haar eigen plek in de band heeft ingenomen. Complimenten en een prachtige stem! Verder werd ik echt meegenomen in de muziek, vooral in het tweede deel van de avond. Ga zo door!!
Lize En Marleen
Wat een mooi concert was het. Prachtige liederen. En wat fijn om met zn allen te zingen in zo n mooie sfeervolle kerk. Het heeft ons ontroerd en geraakt. Volgend jaar gaan we zeker weer!
Mariët
Een geweldig, sfeervol en mooi concert. Goede muziek en mooie zang. Het eind van het concert vond ik indrukwekkend

Info

O kindeke klein, o kindeke teer!

Uit hoge hemel daalt Gij neer;

verlaat uw Vaders heerlijk huis,

wordt arm en hulploos, draagt een kruis.

O kindeke klein, o kindeke teer!

Dit prachtige lied wordt al eeuwen gezongen. A capella in huiskamers, tijdens concerten in een bewerking van Johann Sebastian Bach of tijdens de dienst in een al even oude kerk. Het is zo'n kerstlied dat ons iets wonderlijks te zeggen heeft.

Teer, kwetsbaar, hulpbehoevend. Jezus kwam ter wereld, even kwetsbaar als wij. Hij kreeg geen koninklijke ontvangst in veiligheid en weelde. Gezonden door zijn Vader en liefdevol verzorgd door Jozef en Maria ging Jezus ons voor. Van teer in een kribbe naar teer en kwetsbaar aan het kruis.

De 'Kerst met Sela'-concerten staan dit jaar in het teken van kwetsbaarheid. We gedenken de komst van Jezus met prachtig oude liederen zoals het lied hierboven. Mirjam, Sela's nieuwe zangeres, is erbij en muzikaal wordt een harp aan Sela toegevoegd. De klank past mooi bij het thema.