Elly & Rikkert: 50 jaar mooi geweest (jubileumtour)

Woensdag 30 oktober 2019, 20:00 - 22:30 uur

Drachten, De Lawei

Elly & Rikkert: 50 jaar mooi geweest (jubileumtour)

Drachten, De Lawei, woensdag 30 oktober 2019, 20:00 - 22:30 uur

Reacties van bezoekers

Wietske Talens
We hebben genoten !!!!!
Rianne.
Heel veel oude mooie liedjes gehoord, maar ook gemist. De drum was vaak te overheersend waardoor je jullie niet goed kon horen. Intree kaarten werden niet gescand?? Op reactie vanuit het publiek werd niet goed gereageerd. Het ging niet om het liedje over de wolken, maar wij zullen hem terug zien op de wolken werd er gezegt . Jammer. Heel jammer dat jullie nu stoppen, maar na 50 jaar heel begrijpelijk. Ik wens jullie het aller beste voor de toekomst!
Els
Was een mooie avond. Genoten van alle aanwezigen. Dick mooi getrommeld; Peter super violist en Jan speelt zo mooi piano. Pracht omlijsting voor Rikkert en Elly. Dank jullie wel
Margreeth
We hebben genoten! Herinneringen van jaren vulde de ruimte en het was zo fijn jullie stemmen, de sfeer en muziek te mogen proeven en horen. Bedankt voor jullie liederen die ons jarenlang dwars door periodes van ziekte en donkerheid hebben gesteund en gedragen. Zo kostbaar! Een grote zegen zijn jullie geweest en nog...Heel heel erg bedankt!
Alies
Een geweldig concert, echt bijzonder om erbij te zijn!
Tineke
Erg genoten! En prachtig omvangrijk geluid! Complimenten.. wat een inspirerend koppel.
Thea
Prima geregeld.
Marga En Andries
Hartelijk bedankt voor het mooie concert we hebben genoten
Margreet De Boer-de Wolff
Een fantastische avond. In een woord: Geweldig! We hebben genoten.
Ellis
Geweldige avond. Elly en Rikkert zo erg bedankt.Ik ben met jullie muziek opgegroeid als kind en ook wij geven jullie muziek door aan onze kinderen. Zo jammer dat het de laatste show is. Bedankt voor alle jaren muziek en voor jullie voorbeeld. WAT IS HET MOOI GEWEEST! Gods zegen!
Betty Knoop-Roozing
Fantastisch concert! Dank jullie wel Elly en Rikkert! Gods zegen voor jullie voor de jaren die voor jullie liggen????????????
Yvonne Van Buren
Elly & Rikkert bedankt voor al die prachtige liedjes. Wat hebben we er door de jaren heen veel gebruik van gemaakt in Kerk en Jeugdwerk. Wat een fantastische "Mooi geweest" avond hebben jullie ons gegeven. Nu op weg terug naar ons huis in Steenwijk zijn we nog aan het nagenieten. We wensen jullie Gods Zegen toe. Hartegroet Dirk en Yvonne van Buren.
Hillina
Heel heel mooi! Heb genoten
Angela
Wat een belevenis. We hebben genoten met een grote G Heerlijk dat we mochten en konden meezingen. Een groot compliment voor Elly en Rikkert maar ook zeker voor de muzikanten.
Lieuwe
Dikke duim
Renske
Het was schitterend! Mijn man ik hebben zó genoten! We zijn allebei 44 en opgegroeid met jullie muziek en ook onze kids genoten altijd van de mooie liedjes. Bedankt voor de prachtige avond! Zegen toegewenst voor de toekomst, dat zal wennen worden!
Laura :)
Was heel mooi, dat ten eerst. er was geen kaartcontrole wat naar mijn mening niet erg is, maar misschien wel een puntje voor jullie? de drum was hier en daar iets te overheersend, waardoor je minder goed kon verstaan wat er werd gezongen. Verder top!
Lucia
Leuk programma, zeer gevarieerd. We hebben genoten !!
Angela
Elly en Rikkert, Bedankt voor jullie prachtige en mooie muziek,een geweldige avond!!ook voor de mede muzikanten.... Wederom Bedankt......
Wilma
Prachtig concert, we hebben er van genoten

Info

Elly Nieman en Rikkert Zuiderveld vieren hun 50-jarig jubileum met een bijzondere tour langs theaters in heel Nederland en België.

Tijdens deze jubileumtour maken zij een keuze uit hun repertoire van toen tot nu. Met oude en nieuwe liedjes, een rijke mix van verhalen, onovertroffen poëzie en cabaret van Rikkert en vooral veel warme herinneringen. En hoewel het een tour is voor volwassenen zullen ook de kinderliedjes niet ontbreken. Voor velen zal ’50 jaar mooi geweest’ een feest van herkenning zijn! Elly en Rikkert worden tijdens de tour begeleid door hun vrienden en muzikale duizendpoten Jan Borger (keyboards en accordeon), Dick Le Mair (percussie) en Peter van Essen (viool).

De titel ‘50 jaar mooi geweest’ is bewust gekozen. Het was de afgelopen 50 jaar inderdaad meer dan mooi. Tegelijk beseffen ook zij dat er aan hun muzikale loopbaan hier op aarde ooit een einde komt. Zo lang zij leven blijven ze ongetwijfeld zingen, maar deze bijzondere jubileumtour is voor hen ook een beetje afscheid nemen. Een manier om ‘dankjewel’ te zeggen tegen hun grote schare trouwe fans die al die jaren zijn gebleven. Ze kijken ernaar uit om u en jou te ontmoeten in een van de theaters. Zodat ze na de tour elkaar in de ogen kunnen kijken en zeggen: ‘Ook dit is weer mooi geweest!’

50 jaar Elly en Rikkert
Wie is er niet opgegroeid met de liedjes van Elly en Rikkert? Hun imposante oeuvre heeft een onuitwisbare invloed gehad op de muzikale vorming van velen. Oorspronkelijk begonnen Elly en Rikkert los van elkaar, Elly met haar sprookjesachtige en Rikkert met zijn cabareteske liedjes. Sinds hun huwelijk in 1968 vormen ze een onafscheidelijk duo. In die tijd hebben zij zo'n 50 albums uitgebracht en talloze liedjes voor anderen geschreven. Bekende albums zijn ‘De draad van Ariadne’, ‘Maskers af’, ‘De tranen van de kleine mensen’ en de dubbel-cd ‘30 Jaar Onderweg’. Van hun kinderalbums gaat de verzameling ‘Een boom vol liedjes’ al een paar generaties mee. De meest recente cd is 'In het voorbijgaan'.

De boodschap van hun liedjes veranderde in de jaren 70 drastisch, na hun bekering. De zoektocht van dit hippiestel naar de zingeving van het leven bracht hen uiteindelijk bij Jezus. Jarenlang waren ze een voorbeeld voor veel mensen in christelijk Nederland. Er zijn maar weinig theaters, kerken of festivals waar Elly en Rikkert niet gezongen hebben. Het levert een kleurrijk repertoire op met een diverse en rijke inhoud.