Elly & Rikkert: 50 jaar mooi geweest (jubileumtour)

Vrijdag 8 november 2019, 20:00 - 22:30 uur

Veenendaal, De Basiliek

Elly & Rikkert: 50 jaar mooi geweest (jubileumtour)

Veenendaal, De Basiliek, vrijdag 8 november 2019, 20:00 - 22:30 uur

Reacties van bezoekers

Gerard
Ik vond het een sterk optreden. Krachtige en gevarieerde muziek - uitstekende musici die ook nog allerlei instrumenten bespelen - gecombineerd met mooie nummers. Herinnering, maar ook behoorlijk actueel. Leuke humor. Heel mooi.
Martine
Wat een geweldige avond hebben we gehad! Mooi afwisselend programma, met veel nostalgie, veel enthousiasme en prachtige muziek.
Jan
Een mooie avond vol herkenning en mooie muziek. Wat een woord kunsternaars zijn het. De "Oude" en nieuwe liederen was een mooie afwisseling. We hebben genoten zijn dankbaar dat Elly & Rikkert met hun muziek en teksten in ons leven zijn gekomen. Gods Zegen over jullie verdere leven
Elien
Ik vond het fantastisch!! Zou zo weer een keer gaan.
Anneke
Genoten! Al 43 jaar luister ik naar dit duo. Altijd zichzelf gebleven. Later doorgegeven aan onze kinderen, en nu genieten de kleinkinderen weer van de liedjes. Bedankt!
Elziene
Fantastsch! Nostalgie, wat heb ik genoten van jullie liedjes, mijn hele kindertijd... en ik heb het weer doorgeven aan mijn kids! Dank jullie wel ❤️
Anne
Gezellige avond met veel herkenbare liedjes, ook heb ik bijna alle cd's, zelfs nog platen, ook uit de begintijd, echt veel gedraaud en gezongen, nu weer met onze kleinkinderen, de kinderliedjes zijn voor ons een schat van ontelbare waarde!. Voor mjj had het cabaret van rikkert geen meerwaarde, maar ja in 50 jaar gebeurt er heel veel.
Marian
Geweldige avond...wat een mooi stel muzikanten die geweldig musiceren!! En wat een mooie inspirerende liedjes nog altijd. In de tijd van LP alles gekocht ..nu nog laatste cd voor volwassene ga ik echt kopen. Door moeilijke tijden heen hebben jullie liedjes me altijd geholpen God werkte daar doorheen, werd ff emo toen ik dat die avond weer zo goed besefte.. Jullie zijn velen tot Zegen geweest...prachtig ik ben God dankbaar voor jullie!!????????????
Harry
Fantastisch!
Wouda
Geweldig, rijke avond, artistiek, creatief, nostalgie, met uitzicht op mijn hemelse Vader. Bedankt Elly en Rikkert voor al die jaren!
Lukas
Erg mooi concert. Mooi overzicht van hun hele oeuvre!! Erg genoten.
Gerda
Heel kort: wow prachtig...zo bijzonder...altijd vroeger platgedraaid nu niet voor te stellen dat het stopt..gelukkig blijven de liedjes in onze generatie doorwerken!
Wilma
Het was een geweldige avond! Mooie herkenbare liedjes. Veel humor! Samen meezingen. Prachtig slotlied:"Mooi geweest" Een avond om niet snel meer te vergeten!
Elly
Ik heb genoten van de avond: mooie liedjes, prachtige muziek en de humor (soms ondeugend), geweldig!
Els
Jullie waren/zijn al die jaren een stabiele factor in het leven. Fantastisch, dank jullie wel.
Marleen
Wat heb ik een fijne avond gehad, samen met 2 dochters erbij . Geweldig, artistiek, creatief, nostalgisch, kleurrijk met uitzicht op een heerlijke Toekomst! Met veel herinneringen aan onze gezamenlijke ,,Barneveldse,,tijd. Bedankt Elly en Rikkert voor al die jaren! Het is inderdaad mooi geweest! Tot zegen geweest voor velen en voor elkaar en voor de komende tijd.
Joke
Een evenwichtige avond met humor, herkenning en aandacht! Een mooie afronding van opgroeien met en doorgeven aan … :) Dank!
Titia
Geweldig fijne avond gehad met mijn beide dochters die met liedjes van hen zijn opgegroeid. Het heeft deels hun geloof gevormd.
AnnieRB
Heerlijke avond gehad. Hopelijk komt er toch nog een keer een tour want het is telkens weer genieten. Ook 40 jaar geleden al. Het was ook fijn om de alom bekende liedjes nog een keer te horen. Dankjewel Ellie en Rikkert!
PetravV
Mooie vogelvlucht door de tijd van twee vreemde vogels (en hun geweldige muzikanten). Twee gezegende mensen (muziek, tekst, uitstraling) die dat ruimhartig delen met elke vogel van welk pluimage ook. Het was mooi geweest!

Info

Elly Nieman en Rikkert Zuiderveld vieren hun 50-jarig jubileum met een bijzondere tour langs theaters in heel Nederland en België.

Tijdens deze jubileumtour maken zij een keuze uit hun repertoire van toen tot nu. Met oude en nieuwe liedjes, een rijke mix van verhalen, onovertroffen poëzie en cabaret van Rikkert en vooral veel warme herinneringen. En hoewel het een tour is voor volwassenen zullen ook de kinderliedjes niet ontbreken. Voor velen zal ’50 jaar mooi geweest’ een feest van herkenning zijn! Elly en Rikkert worden tijdens de tour begeleid door hun vrienden en muzikale duizendpoten Jan Borger (keyboards en accordeon), Dick Le Mair (percussie) en Peter van Essen (viool).

De titel ‘50 jaar mooi geweest’ is bewust gekozen. Het was de afgelopen 50 jaar inderdaad meer dan mooi. Tegelijk beseffen ook zij dat er aan hun muzikale loopbaan hier op aarde ooit een einde komt. Zo lang zij leven blijven ze ongetwijfeld zingen, maar deze bijzondere jubileumtour is voor hen ook een beetje afscheid nemen. Een manier om ‘dankjewel’ te zeggen tegen hun grote schare trouwe fans die al die jaren zijn gebleven. Ze kijken ernaar uit om u en jou te ontmoeten in een van de theaters. Zodat ze na de tour elkaar in de ogen kunnen kijken en zeggen: ‘Ook dit is weer mooi geweest!’

50 jaar Elly en Rikkert
Wie is er niet opgegroeid met de liedjes van Elly en Rikkert? Hun imposante oeuvre heeft een onuitwisbare invloed gehad op de muzikale vorming van velen. Oorspronkelijk begonnen Elly en Rikkert los van elkaar, Elly met haar sprookjesachtige en Rikkert met zijn cabareteske liedjes. Sinds hun huwelijk in 1968 vormen ze een onafscheidelijk duo. In die tijd hebben zij zo'n 50 albums uitgebracht en talloze liedjes voor anderen geschreven. Bekende albums zijn ‘De draad van Ariadne’, ‘Maskers af’, ‘De tranen van de kleine mensen’ en de dubbel-cd ‘30 Jaar Onderweg’. Van hun kinderalbums gaat de verzameling ‘Een boom vol liedjes’ al een paar generaties mee. De meest recente cd is 'In het voorbijgaan'.

De boodschap van hun liedjes veranderde in de jaren 70 drastisch, na hun bekering. De zoektocht van dit hippiestel naar de zingeving van het leven bracht hen uiteindelijk bij Jezus. Jarenlang waren ze een voorbeeld voor veel mensen in christelijk Nederland. Er zijn maar weinig theaters, kerken of festivals waar Elly en Rikkert niet gezongen hebben. Het levert een kleurrijk repertoire op met een diverse en rijke inhoud.