Elly & Rikkert: 50 jaar mooi geweest (jubileumtour)

Vrijdag 8 november 2019, 20:00 - 22:30 uur

Veenendaal, De Basiliek

Elly & Rikkert: 50 jaar mooi geweest (jubileumtour)

Veenendaal, De Basiliek, vrijdag 8 november 2019, 20:00 - 22:30 uur

Reacties van bezoekers

Elziene
Fantastsch! Nostalgie, wat heb ik genoten van jullie liedjes, mijn hele kindertijd... en ik heb het weer doorgeven aan mijn kids! Dank jullie wel ❤️
Elly
Ik heb genoten van de avond: mooie liedjes, prachtige muziek en de humor (soms ondeugend), geweldig!
Harry
Fantastisch!
Jan Christiaan
Fantastische avond gehad! Geraakt ook weer door de mooie liedjes en teksten!
Martin Haan.
Was Mooi, bedankt, Martin.
Titia
Geweldig fijne avond gehad met mijn beide dochters die met liedjes van hen zijn opgegroeid. Het heeft deels hun geloof gevormd.
Bert En Ria
Wat een prachtig evenwichtig concert! Veel afwisseling in de muziek. Een doorsnee van de afgelopen 50 jaar. Met humor gebracht!
Elien
Ik vond het fantastisch!! Zou zo weer een keer gaan.
Harrie
E E N S U P E R A V O N D ! Had best nog 2 uur langer mogen duren????
Marleen
Wat heb ik een fijne avond gehad, samen met 2 dochters erbij . Geweldig, artistiek, creatief, nostalgisch, kleurrijk met uitzicht op een heerlijke Toekomst! Met veel herinneringen aan onze gezamenlijke ,,Barneveldse,,tijd. Bedankt Elly en Rikkert voor al die jaren! Het is inderdaad mooi geweest! Tot zegen geweest voor velen en voor elkaar en voor de komende tijd.
Ineke
Feest van herkenning! Hele goede muzikanten met afwisselende muziekstijlen. Goed op elkaar ingespeeld. Elly en Rikkert: ontroerend, grappig, uit het hart. Al heel lang mooie liedjes die in onze kinderen en kleinkinderen doorklinken.
Eva De Groot
Ik vond het WEER GEWELDIG en vooral om hun te weer hebben gezien en gesproken te hebben. Jullie ook hartelijk bedankt weer voor het regelen van dit concert.
ANNEKE OdD
Genoten. Wat straalde die 2 een liefde uit. Mooie feedback met publiek. Miste wel liedjes, maar ja, je kan niet alles willen. Bv zeg rode roos/ zeg berkenboom.
Leendert
Geweldig genoten. Wat een heerlijke muziek en een fijne avond!
Hetty Teuling
In één woord: geweldig! Wat een mooi slotconcert. Wat zijn Elly & Rikkert tot zegen geweest voor ons land met hun liedjes.
AnnieRB
Heerlijke avond gehad. Hopelijk komt er toch nog een keer een tour want het is telkens weer genieten. Ook 40 jaar geleden al. Het was ook fijn om de alom bekende liedjes nog een keer te horen. Dankjewel Ellie en Rikkert!
Lukas
Erg mooi concert. Mooi overzicht van hun hele oeuvre!! Erg genoten.
Wim
Prachtige avond met afwisselend serieuze en humoristische momenten. Heerlijk om hun reis nog een keer te beleven - liedjes uit onze jeugd, uit de kindertijd van onze kinderen en nieuwe liederen. Mooi om te bemerken dat in alles de toekomst met God aanwezig en zichtbaar is. Bedankt!
Joke
Een evenwichtige avond met humor, herkenning en aandacht! Een mooie afronding van opgroeien met en doorgeven aan … :) Dank!
Renske
Geweldig gaaf, heel knap gedaan! Hartelijk bedankt! Erg jammer dat Rikkert zulke grove en seksistische grappen en opmerkingen maakte. Ik zou me enorm schamen als ik Elly was! Hij maakt zichzelf daarmee ook minder geloofwaardig. Voor de rest was het prima!

Info

Elly Nieman en Rikkert Zuiderveld vieren hun 50-jarig jubileum met een bijzondere tour langs theaters in heel Nederland en België.

Tijdens deze jubileumtour maken zij een keuze uit hun repertoire van toen tot nu. Met oude en nieuwe liedjes, een rijke mix van verhalen, onovertroffen poëzie en cabaret van Rikkert en vooral veel warme herinneringen. En hoewel het een tour is voor volwassenen zullen ook de kinderliedjes niet ontbreken. Voor velen zal ’50 jaar mooi geweest’ een feest van herkenning zijn! Elly en Rikkert worden tijdens de tour begeleid door hun vrienden en muzikale duizendpoten Jan Borger (keyboards en accordeon), Dick Le Mair (percussie) en Peter van Essen (viool).

De titel ‘50 jaar mooi geweest’ is bewust gekozen. Het was de afgelopen 50 jaar inderdaad meer dan mooi. Tegelijk beseffen ook zij dat er aan hun muzikale loopbaan hier op aarde ooit een einde komt. Zo lang zij leven blijven ze ongetwijfeld zingen, maar deze bijzondere jubileumtour is voor hen ook een beetje afscheid nemen. Een manier om ‘dankjewel’ te zeggen tegen hun grote schare trouwe fans die al die jaren zijn gebleven. Ze kijken ernaar uit om u en jou te ontmoeten in een van de theaters. Zodat ze na de tour elkaar in de ogen kunnen kijken en zeggen: ‘Ook dit is weer mooi geweest!’

50 jaar Elly en Rikkert
Wie is er niet opgegroeid met de liedjes van Elly en Rikkert? Hun imposante oeuvre heeft een onuitwisbare invloed gehad op de muzikale vorming van velen. Oorspronkelijk begonnen Elly en Rikkert los van elkaar, Elly met haar sprookjesachtige en Rikkert met zijn cabareteske liedjes. Sinds hun huwelijk in 1968 vormen ze een onafscheidelijk duo. In die tijd hebben zij zo'n 50 albums uitgebracht en talloze liedjes voor anderen geschreven. Bekende albums zijn ‘De draad van Ariadne’, ‘Maskers af’, ‘De tranen van de kleine mensen’ en de dubbel-cd ‘30 Jaar Onderweg’. Van hun kinderalbums gaat de verzameling ‘Een boom vol liedjes’ al een paar generaties mee. De meest recente cd is 'In het voorbijgaan'.

De boodschap van hun liedjes veranderde in de jaren 70 drastisch, na hun bekering. De zoektocht van dit hippiestel naar de zingeving van het leven bracht hen uiteindelijk bij Jezus. Jarenlang waren ze een voorbeeld voor veel mensen in christelijk Nederland. Er zijn maar weinig theaters, kerken of festivals waar Elly en Rikkert niet gezongen hebben. Het levert een kleurrijk repertoire op met een diverse en rijke inhoud.