Elly & Rikkert: 50 jaar mooi geweest (jubileumtour)

Vrijdag 8 november 2019, 20:00 - 22:30 uur

Veenendaal, De Basiliek

Elly & Rikkert: 50 jaar mooi geweest (jubileumtour)

Veenendaal, De Basiliek, vrijdag 8 november 2019, 20:00 - 22:30 uur

Reacties van bezoekers

Belina
Samen met mijn dochters héél erg genoten van dit prachtige concert! Elly & Rikkert en jullie fantastische muzikanten, heel erg bedankt!
Hetty Teuling
In één woord: geweldig! Wat een mooi slotconcert. Wat zijn Elly & Rikkert tot zegen geweest voor ons land met hun liedjes.
Martin Haan.
Was Mooi, bedankt, Martin.
AnnieRB
Heerlijke avond gehad. Hopelijk komt er toch nog een keer een tour want het is telkens weer genieten. Ook 40 jaar geleden al. Het was ook fijn om de alom bekende liedjes nog een keer te horen. Dankjewel Ellie en Rikkert!
Lize Marie
Het was een mooie avond. Genoten Humor en diepgang, mooie en vrolijke muziek met een mix van prachtige instrumenten. Hartelijk dank Elly en Rikkert en muzikanten.
Gerard
Ik vond het een sterk optreden. Krachtige en gevarieerde muziek - uitstekende musici die ook nog allerlei instrumenten bespelen - gecombineerd met mooie nummers. Herinnering, maar ook behoorlijk actueel. Leuke humor. Heel mooi.
Caroline
Genoten van dit concert! Een mooie mix van liedjes!
Rien Van Harten
We hebben genoten van een mooie mix van 50 jaar liedjes uit het hart van dit prachtige duo. Dank je wel
Elziene
Fantastsch! Nostalgie, wat heb ik genoten van jullie liedjes, mijn hele kindertijd... en ik heb het weer doorgeven aan mijn kids! Dank jullie wel ❤️
Adry En Willem
Het was een geweldige avond! Wat hebben we genoten! Ik heb in tijden ook niet zo gelachen als vanavond! alleen die Cabaret vond ik wat tever gaan, vooral dat laatste in die kist. Dat kan echt niet. Hoewel ik om de rest wel kon lachen, eerlijk gezegd. Die liedjes blijven mooi, met goede teksten.
Arend
Fantastisch jubileum- en afscheidsconcert! Oud, vertrouwd én nieuw! Elly & Rikkert in hun puurste vorm: geheel zichzelf! Dank aan God voor deze twee heerlijke mensen!
Elien
Ik vond het fantastisch!! Zou zo weer een keer gaan.
Marieke
Wat was het mooi. Muziek die je doet verlangen naar meer en de teksten die nog even actueel zijn als toen ze geschreven werden, gezongen en gespeeld door mensen die Jezus' licht zo zichtbaar maken. Een fantastische avond.
Eva De Groot
Ik vond het WEER GEWELDIG en vooral om hun te weer hebben gezien en gesproken te hebben. Jullie ook hartelijk bedankt weer voor het regelen van dit concert.
Hans
In een woord: geweldig
Bert En Ria
Wat een prachtig evenwichtig concert! Veel afwisseling in de muziek. Een doorsnee van de afgelopen 50 jaar. Met humor gebracht!
Els
Jullie waren/zijn al die jaren een stabiele factor in het leven. Fantastisch, dank jullie wel.
Titia
Geweldig fijne avond gehad met mijn beide dochters die met liedjes van hen zijn opgegroeid. Het heeft deels hun geloof gevormd.
Wouda
Geweldig, rijke avond, artistiek, creatief, nostalgie, met uitzicht op mijn hemelse Vader. Bedankt Elly en Rikkert voor al die jaren!
Anneke
Genoten! Al 43 jaar luister ik naar dit duo. Altijd zichzelf gebleven. Later doorgegeven aan onze kinderen, en nu genieten de kleinkinderen weer van de liedjes. Bedankt!

Info

Elly Nieman en Rikkert Zuiderveld vieren hun 50-jarig jubileum met een bijzondere tour langs theaters in heel Nederland en België.

Tijdens deze jubileumtour maken zij een keuze uit hun repertoire van toen tot nu. Met oude en nieuwe liedjes, een rijke mix van verhalen, onovertroffen poëzie en cabaret van Rikkert en vooral veel warme herinneringen. En hoewel het een tour is voor volwassenen zullen ook de kinderliedjes niet ontbreken. Voor velen zal ’50 jaar mooi geweest’ een feest van herkenning zijn! Elly en Rikkert worden tijdens de tour begeleid door hun vrienden en muzikale duizendpoten Jan Borger (keyboards en accordeon), Dick Le Mair (percussie) en Peter van Essen (viool).

De titel ‘50 jaar mooi geweest’ is bewust gekozen. Het was de afgelopen 50 jaar inderdaad meer dan mooi. Tegelijk beseffen ook zij dat er aan hun muzikale loopbaan hier op aarde ooit een einde komt. Zo lang zij leven blijven ze ongetwijfeld zingen, maar deze bijzondere jubileumtour is voor hen ook een beetje afscheid nemen. Een manier om ‘dankjewel’ te zeggen tegen hun grote schare trouwe fans die al die jaren zijn gebleven. Ze kijken ernaar uit om u en jou te ontmoeten in een van de theaters. Zodat ze na de tour elkaar in de ogen kunnen kijken en zeggen: ‘Ook dit is weer mooi geweest!’

50 jaar Elly en Rikkert
Wie is er niet opgegroeid met de liedjes van Elly en Rikkert? Hun imposante oeuvre heeft een onuitwisbare invloed gehad op de muzikale vorming van velen. Oorspronkelijk begonnen Elly en Rikkert los van elkaar, Elly met haar sprookjesachtige en Rikkert met zijn cabareteske liedjes. Sinds hun huwelijk in 1968 vormen ze een onafscheidelijk duo. In die tijd hebben zij zo'n 50 albums uitgebracht en talloze liedjes voor anderen geschreven. Bekende albums zijn ‘De draad van Ariadne’, ‘Maskers af’, ‘De tranen van de kleine mensen’ en de dubbel-cd ‘30 Jaar Onderweg’. Van hun kinderalbums gaat de verzameling ‘Een boom vol liedjes’ al een paar generaties mee. De meest recente cd is 'In het voorbijgaan'.

De boodschap van hun liedjes veranderde in de jaren 70 drastisch, na hun bekering. De zoektocht van dit hippiestel naar de zingeving van het leven bracht hen uiteindelijk bij Jezus. Jarenlang waren ze een voorbeeld voor veel mensen in christelijk Nederland. Er zijn maar weinig theaters, kerken of festivals waar Elly en Rikkert niet gezongen hebben. Het levert een kleurrijk repertoire op met een diverse en rijke inhoud.