Theatertour Matthijn Buwalda: Rechtop Mens

Vrijdag 22 november 2019, 20:00 - 22:30 uur

Barneveld, Schaffelaartheater

Update: de komende tijd zijn er geen concerten mogelijk. Videoconcerten zijn toegestaan zonder publiek in de zaal. Als een gepland concert wordt afgelast ontvangt u binnen enkele dagen bericht van de organisator.

Theatertour Matthijn Buwalda: Rechtop Mens

Barneveld, Schaffelaartheater, vrijdag 22 november 2019, 20:00 - 22:30 uur

Reacties van bezoekers

Corine
Was erg mooi! Muzikaal erg gevarieerd! Teksten herkenbaar voor iedereen! De afsluitende woorden:"Heb elkaar in vredesnaam, in hemelsnaam, in Gods naam lief!" Was een mooi slot met een opdracht waar we elke dag mee aan de slag kunnen! Prachtig!
Ton
Bmeer dan een mooie voorstelling. Ingetogen en dichtbij, krachtig en subtiel, muzikaal en tekstueel vindingrijk. Gewoon en bijzonder.
Elbert
Mooi theater, zang en muziek. Geluidskwaliteit beter dan vorig jaar. Helder zanggeluid Matthijn en prima teksten weer !
Anieta
Wij hebben genoten van het programma. Echt herkenbaar zoals hij dingen omschrijft. Wat inspirerend. Ook complimenten voor zijn team. Een mooi gehee met zijn liedjesl.
Mariëlle
Prachtige voorstelling, fijn zo verhalend de totstandkoming van de liedjes uit eigen leven. Herkenbaar voor ons, we hebben bijna drie kids, overlijdens voor iedereen denk ik wel herkenbaar, mooi hoe jouw verhaal ons aan ons verhaal deed denken. En voor mensen in andere levensomstandigheden is het door de beeldende vertelvorm goed voor te stellen. Leuke humor! En wat een toffe band. Missionaire voorstelling. Maria, engelen en God komen voorbij. Voor mij mag bij genade best Jezus nog genoemd worden en voor de hulp die gegeven wordt: de Heilige Geest. Maar dat maakt de drempel te hoog voor niet gelovigen, dat dit er niet in zit? Brede doelgroep? Het was weer genieten, van het enthousiasme en mooi over genade en recht op mensen!
Anne
Erg mooie voorstelling, n.a.v. Matthijns thema's en woorden zijn er genoeg aanknopingspunten naar ons eigen leven waardoor je een goed gesprek kunt hebben samen. Bedankt voor de ontspanning en inspiratie, Matthijn. En dat je ons een inkijkje geeft in jouw leven, onzekerheden en hoop op genade, waardoor we rechtop kunnen blijven.
J D
Weer genoten!!
Ilse
Eerste keer voor mij. Leuke jongen. Kan me niet meer hem identificeren en miste daardoor diepgang voor mij. Soms te moreel. Liedjes vond ik wel leuk!
Ina
Wat weet je er iedere keer weer iets speciaals van te maken en zoveel herkenbare liedjes en verhalen ik heb echt genoten samen met mijn zus en inderdaad een stuk duidelijker als vorig jaar maar nu was je ook gezond en levendig en toch ook weer blij met je team heel erg bedankt voor een mooie avond
Rob
Het was weer een schitterend programma. Met een lach en een traan, rond herkenbare thema's uit het dagelijks leven weer aan het denken gezet. Mooie liedjes in een verhalend jasje.
Jim
Dit was dus geweldig, he? Voor jong en oud een groot plezier als je van zijn liedjes en thema's kan genieten. Hij stelt hele menselijke gebeurtenissen aan de kaak die hij beleeft als vader vriend, zanger en als rechtop mens. Een hele dikke aanrader!
Gerrit
Mooi om bij de show te horen hoe de liederen tot stand zijn gekomen. Mooie boodschap. Liederen komen wel iets eentoniger over.

Info

Komend najaar is Matthijn Buwalda opnieuw te vinden in de Nederlandse theaters! Zijn nieuwe voorstelling heeft als titel ‘Rechtop Mens’. Het belooft een mooie avond uit te worden vol nieuwe luisterliedjes en prachtige verhalen.

Rechtop Mens is een programma waarin Matthijn zoekt naar wat het betekent om 'rechtop te leven'. Wie of wat helpt ons om fier overeind te blijven staan. Overeind staan in een veranderende samenleving, overeind staan in dagelijkse beslommeringen. Staan wanneer het goed gaat, maar ook als het leven je soms naar beneden drukt.

Laat je op deze muzikale reis meenemen langs een lach en een traan, langs herkenning en verrassing en geniet van hoe deze nieuwe voorstelling voor je ogen tot leven komt.

Rechtop Mens is een vervolg op de theatertours 'Straks als ik geen pijn meer doe', 'Lichtjes in de Mist' en 'Hotel de Hoop'. De voorstellingen van Matthijn en zijn getalenteerde band worden hooggewaardeerd door het publiek. Hieronder worden een aantal reacties weergegeven:

Een humorvolle, vaak ontroerende cabaretvoorstelling met een diep-menselijke boodschap, omlijst met prachtige liedjes en kei-goeie muziek - Jan

Wat een geweldige voorstelling. De combinatie van humor en fijne muziek maakte dat de avond weer voorbij gevlogen is! - Aartie

Een avond genieten. Herkenning over 'het leven', met een grote dosis humor en natuurlijk prachtige liedjes en muziek! - Truus