Joke Buis: Vertrouwd & Nieuw

Veenendaal, Bethelkerk, vrijdag 15 november 2019, 20:00 - 22:30 uur

Info
Tickets
Vragen

Op 15 november presenteert Joke haar nieuwe muziek tijdens een speciale concertavond in Veenendaal. 'Vertrouwd & Nieuw' komen bij elkaar tijdens een avondvullend programma. Met (voor het eerst) nieuw geschreven liederen en hertaalde Amerikaanse hymns, vol van vertrouwen en hoop. Uiteraard ontbreken bekende klassiekers uit Joke's repertoire niet.

Vanaf mei 2019 start Joke Buis met een een nieuw muzikaal meerjarenproject, ‘Vertrouwd & Nieuw’, waarin ze voor het eerst nieuwe gezangen en luisterliedjes maakt, over thema’s die haar hart raken. Ze laat zich daarbij inspireren door de kracht en wijsheid van oude liederen. Vanuit het besef dat we op de schouders van de generaties voor ons staan, wil Joke dichtbij de luisteraar te komen met eeuwenoude thema’s als vertrouwen en hoop.

Nieuwe weg
Joke vertelt over de nieuwe weg die ze inslaat: “Na het maken van de Johannes-de-Heer cd’s, ‘Kerst bij Joke’ met hertaalde kerstliederen en ‘Joke Buis Live’ (met bekende oude gezangen) stond ik op een soort kruispunt. Ik heb een grote liefde voor het oude kerklied, maar wilde daar ook iets aan toevoegen, iets nieuws vanuit eigentijdse thema’s die mij bezighouden. Ik stelde mezelf de vraag: wat wil ik de komende jaren graag delen, wat vind ik daarin echt belangrijk?”

Tijdens het zoeken naar een antwoord op die vragen merkte Joke dat ‘vertrouwd’ en ‘nieuw’ dicht bij elkaar liggen: ‘Ik geniet van de wisselwerking tussen ‘oud’ en ‘nieuw’, en haal veel inspiratie uit oude liederen en de vertrouwde boodschap van hoop en genade die mijn hart raakt. Die wisselwerking wil ik meenemen in het maken van nieuwe muziek: nieuwe liederen met een knipoog naar het verleden, en oude liederen juist in een frisse, vernieuwde vorm brengen. Thema’s als vertrouwen en hoop, God die ons niet loslaat, lopen daar als een rode draad doorheen.”

Nieuwe cd
De concertavond staat ook in het teken van Joke’s nieuwe cd, de eerste cd vanuit het project ‘Vertrouwd & Nieuw’. Deze cd komt begin oktober uit, 5 jaar na de release van Joke’s eerste Johannes-de-Heer cd.

Tickets


Samen zingen Joke Buis Provincie Utrecht Veenendaal

Joke Buis

www.jokebuis.nl

Joke Buis maakt nieuwe gezangen en luisterliedjes, geïnspireerd op de kracht en wijsheid van oude liederen. We mogen staan op de schouders van generaties voor ons, mensen die al ver voor onze tijd zongen vol vertrouwen en hoop op een God die ons vasthoudt, in alle omstandigheden. In Joke's nieuwe muziek wil ze die eeuwenoude thema’s door laten klinken.