Joke Buis: Vertrouwd & Nieuw

Vrijdag 15 november 2019, 20:00 - 22:30 uur

Veenendaal, De Verbinding (Baptistengemeente)

Update: de komende weken zijn er nog geen concerten met publiek mogelijk. Videoconcerten zijn toegestaan zonder publiek in de zaal. Als een gepland concert wordt afgelast ontvangt u binnen enkele dagen bericht van de organisator.

Joke Buis: Vertrouwd & Nieuw

Veenendaal, De Verbinding (Baptistengemeente), vrijdag 15 november 2019, 20:00 - 22:30 uur

Info

Benieuwd wat je kunt verwachten? Beluister de eerste nieuwe liederen uit Joke's project, in de playlist onderaan deze pagina.

Op 15 november presenteert Joke haar nieuwe muziek tijdens een speciale concertavond in Veenendaal. 'Vertrouwd & Nieuw' komen bij elkaar tijdens een avondvullend programma. Met (voor het eerst) nieuw geschreven liederen en hertaalde Amerikaanse hymns, vol van vertrouwen en hoop. Uiteraard ontbreken bekende liederen uit Joke's repertoire niet.

Het thema 'vertrouwen', dat zo centraal staat in Joke's muziek en leven, loopt als een rode draad door de avond heen. Het klinkt door in Joke's nieuw geschreven luisterliedjes, zoals Gods hart klopt voor jou (zie video hieronder) en in haar nieuwe hertaalde gezangen. Eeuwenoude Amerikaanse hymns, vol vertrouwen en hoop, worden door Joke en haar band naar deze tijd gebracht. De concertavond wordt een heerlijke mix van nieuwe liederen om naar te luisteren en vertrouwde liederen om samen te zingen. Zo komen ook klassiekers als Omdat hij leeft, Lichtstad met uw paarlen poorten, maar ook Ik bouw op U voorbij.

Project: Vertrouwd & Nieuw
Vanaf mei 2019 start Joke Buis met een een nieuw muzikaal meerjarenproject, ‘Vertrouwd & Nieuw’, waarin ze voor het eerst nieuwe gezangen en luisterliedjes maakt, over thema’s die haar hart raken. Ze laat zich daarbij inspireren door de kracht en wijsheid van oude liederen. Vanuit het besef dat we op de schouders van de generaties voor ons staan, wil Joke dichtbij de luisteraar komen met eeuwenoude thema’s als vertrouwen en hoop.

Nieuwe weg
Joke vertelt over de nieuwe weg die ze inslaat: “Na het maken van de Johannes-de-Heer cd’s, ‘Kerst bij Joke’ met hertaalde kerstliederen en ‘Joke Buis Live’ (met bekende oude gezangen) stond ik op een soort kruispunt. Ik heb een grote liefde voor het oude kerklied, maar wilde daar ook iets aan toevoegen, iets nieuws vanuit eigentijdse thema’s die mij bezighouden. Ik stelde mezelf de vraag: wat wil ik de komende jaren graag delen, wat vind ik daarin echt belangrijk?”

Tijdens het zoeken naar een antwoord op die vragen merkte Joke dat ‘vertrouwd’ en ‘nieuw’ dicht bij elkaar liggen: ‘Ik geniet van de wisselwerking tussen ‘oud’ en ‘nieuw’, en haal veel inspiratie uit oude liederen en de vertrouwde boodschap van hoop en genade die mijn hart raakt. Die wisselwerking wil ik meenemen in het maken van nieuwe muziek: nieuwe liederen met een knipoog naar het verleden, en oude liederen juist in een frisse, vernieuwde vorm brengen. Thema’s als vertrouwen en hoop, God die ons niet loslaat, lopen daar als een rode draad doorheen.”

Nieuwe cd
De concertavond staat ook in het teken van Joke’s nieuwe cd, de eerste cd vanuit het project ‘Vertrouwd & Nieuw’. Deze cd komt begin oktober uit, 5 jaar na de release van Joke’s eerste Johannes-de-Heer cd.