Theatertour ‘An evening with The Bowery’

Donderdag 14 november 2019, 20:15 - 22:45 uur

Groningen, Der Aa theater

Theatertour ‘An evening with The Bowery’

Groningen, Der Aa theater, donderdag 14 november 2019, 20:15 - 22:45 uur

Reacties van bezoekers

JB De Vries
Wat een mooie sfeervolle avond. De stemmen van the Bowery zijn heerlijk om naar te luisteren. Ik kom er helemaal van tot rust. Wat mij betreft mogen ze de muziek nog meer laten spreken en minder vaak vertellen tussendoor. Iedere keer wordt je meegenomen in een lied, waarbij er soms allerlei gedachten loskomen. Vervolgens raak je er meteen weer uit. Liederen achter elkaar door spelen komt nog meer aan denk ik. Tussendoor zorgvuldig een paar momenten kiezen waarop je iets kan vertellen/contact kunt maken met het publiek zou ervoor zorgen dat je programma veel meer in balans is. Wat mij betreft mogen de nummers soms ook wat langer. Zeker als je die cellist erbij hebt. Wat een mooie aanvulling! Ik zou zeggen: kom nog eens langs in Groningen op de next tour. Dan kom ik zeker weer.
Bram
Prachtige avond, erg mooie stemmen. Ook de toevoeging van de cello klonk erg mooi. Wij vonden de stukjes tussen de liederen heel fijn, zodat je een beetje een achtergrond hebt bij het nummer en daardoor nog meer binnenkomt. Ook het verhaal van IJM vonden wij heel goed en indrukwekkend. Een mooie aanvulling op het concert . We hopen nog veel meer muziek van de Bowery te mogen horen.
Jeannette
Geweldige mooie avond gehad! Heel eeg bedankt!
T.Marijke
Je komt het der Aa Theater binnen en weet niet goed wat te verwachten. Dan dimmen de lichten en jeetje, de ambiance, geweldig! Wat een prachtplaats. The Bowery en Ardie samen, een geweldige combinatie. Dit lieten ze op Graceland al horen, het werd nu wederom bevestigd. Ik heb er dubbel voor betaald, ook dubbel van genoten. Tot de volgende keer!
Maria
Prachtige muziek en oprechte passie klinkt door. Prettig om muziek te horen dat ruimte biedt voor de droevige of ingewikkelde kant van het leven, laat het maar horen dat het er is en dat het ok is er iets bij te voelen. IJM's werk is mooi, zou het verder uit het programma laten en niet hun werk ter promotie tijdens een concert. Persoonlijk ben ik erg bewust van de thema's als dat en vind het juist een heerlijke ontspanning om een avond uitsluitend muziek te kunnen luisteren, juist om er even los van te komen. Ik zou ook graag wat meer voor een ticket betalen, 5 euro, waarbij een percentage van de opbrengst naar IJM gaat en dat je het houd het bij de inleiding op het nummer. Want dat spreekt heel erg en misschien nog wel meer met de foto/beeld erbij.
Mirjam
Heerlijke muziek in een sfeervolle setting. En idd heel mooi die cello erbij. We hebben genoten!
Mike
Ik vond ze bijzonder, en ze zijn geweldig. Ik hoop dat ze weer naar Groningen komen.

Info

Eén van de meest besproken bands van dit moment is ongetwijfeld The Bowery. Tijdens het Zilveren Duif Gala in maart werden ze onderscheiden met een award in de categorie ‘nieuwe artiest van het jaar’. Dit najaar gaan ze met een uitgebreide bezetting de theaters in voor een avondvullend programma, met mooie, soms rauwe, liedjes omlijst met eerlijke verhalen.

The Bowery is een Nederlandse band, opgericht in 2016 door Rokus Maasland en Ramon Scherrenberg. Beide muzikanten speelden in verschillende bands en werkten meerdere jaren samen als duo. Beide delen de passie voor muziek en het pure geluid van zang en gitaren, en de drive om een ​​verhaal te maken met dit rauwe geluid. De bebaarde mannen schrijven geen standaard liedjes over liefde en liefdesverdriet. Nee, de nummers van The Bowery gaan over het echte leven, zoals velen het kennen: puur en met een ruw randje. Over twijfel, pijn en verdriet. Maar ook over hoop en geloof. Nooit bedoeld om een ​​antwoord te geven, meer om te delen en soms om iets in de gedachten van de luisteraar in beweging te zetten.

Het geluid van The Bowery onderstreept dat verhaal: een Springsteen-sound en heerlijk ongepolijst gitaargeluid. En dat doen de mannen goed. Hun debuutalbum ‘Broken Jars’ is goed ontvangen en het aantal fans is groeiende. Eerst alleen uitgebracht op vinyl, maar sinds maart ook verkrijgbaar op dubbel-CD, inclusief enkele nummers in een akoestische live-registratie.

In de komende theatertour spelen ze niet alleen de liedjes van het ‘Broken Jars’-album, maar zullen ze ook een aantal nieuwe nummers laten horen van het album dat in 2020 verschijnt. Tijdens de theatershows wordt muziek afgewisseld met verhalen over het ontstaan van de liederen. Intieme avonden met een lach en een traan. Over het leven, over verdriet en over hoop. Mis het niet!