Corona update: bezoekers van evenementen die door de overheid zijn verboden ontvangen binnen 1 werkdag een eerste bericht (belandt soms bij ongewenste post). Muzikanten gaan een moeilijke tijd tegemoet, veel inkomsten vallen weg. Steun ze door hun muziek via Spotify te beluisteren en via acties die ze online organiseren.

J.S. Bach: Matthäus Passion - Nieuwe Philharmonie Utrecht

Amsterdam, Westerkerk, dinsdag 7 april 2020, 19:30 - 23:00 uur

Info

Bezoekers worden op korte termijn nader geïnformeerd over de mogelijkheden. Wilt u deze berichtgeving afwachten?

Nieuwe Philharmonie Utrecht brengt in 2020 opnieuw de hoog gewaardeerde uitvoering van de Matthäus-Passion, volgens de interpretatie van dirigent en violist Johannes Leertouwer.

Nieuwe Philharmonie Utrecht, Johannes Leertouwer De laatste jaren kreeg de Matthäus-Passion van de Nieuwe Philharmonie Utrecht lovende recensies; 'De bijzondere uitvoering en interpretatie van Johannes Leertouwer brengt het paasverhaal heel dichtbij' en eerder in het NRC: 'In deze stad klonk de Matthäus-Passion het beste' (5 sterren)

Nieuwe Philharmonie Utrecht
Het orkest bestaat uit professionele musici uit binnen- en buitenland, voor deze uitvoering aangevuld met diverse topsolisten. Dirigent Johannes Leertouwer was 20 jaar lang 1e violist van de Bachvereniging en voert de Matthäus-Passion inmiddels al 30 jaar uit.

Evangelist: Stefan Kennedy

Koor 1:
Kristen Witmer, sopraan
Mark Chambers, alt
Matthew Long, tenor
Robert Davies, bas
Christus: Tom Sol

Koor 2:
Klaartje van Veldhoven, sopraan
Sharon Carty, alt
Robert Buckland, tenor
Florian Just - bas (2 en 11 april)
Hugo Oliveira - bas (3, 4, 5, 7, 10 april)


Op 3, 4, 5, 7 en 11 april draagt kinderkoor Roden Girl Choristers bij aan de uitvoering, op 10 april het Kathedrale Koor Utrecht.

De Matthäus volgens Johannes
Johannes Leertouwer vertelt u in onderstaande videoserie alles over de achtergrond van de Matthäus-Passion en zijn muzikale interpretatie daarvan. Een prachtige voorbereiding op uw bezoek aan Matthäus-Passion!

Reserveer op tijd voor de beste plaatsen
Vrijwel alle uitvoeringen van de Matthäus-Passion door Nieuwe Philharmonie Utrecht verkopen uit. Bovendien geldt: hoe eerder u reserveert, hoe beter uw plaats. Om die reden kopen veel bezoekers direct na de uitvoering hun kaartje voor volgend jaar.

De zitplaatsen worden zorgvuldig in rangen ingedeeld en geplaceerd. Een week voor de uitvoering ontvangt u een e-ticket met daarop uw zitplaatsen. Op uw stoel ligt een programmaboekje klaar met de volledige tekst en vertaling.

Vriend worden
Nieuwe Philharmonie Utrecht functioneert op het hoogste niveau, maar zonder structurele subsidies. Als u Vriend wordt van het orkest placeren we uw reservering vooraan in de gekozen rang. Jaarlijks wordt u uitgenodigd voor een speciaal vriendenconcert en u ontvangt bovendien jaarlijks een DVD met een live uitvoering.

Agenda


Paasconcerten & theater Barok Klassieke Muziek Nieuwe Philharmonie Utrecht Bach: Matthäus-Passion Johann Sebastian Bach Westerkerk Noord-Holland Amsterdam

Nieuwe Philharmonie Utrecht

Door de keuze van instrumentarium en repertoire onderscheidt de Nieuwe Philharmonie Utrecht zich van andere orkesten. Het orkest voert oude muziek uit de 18e, 19e en 20e eeuw uit.