Matthäus aan de Maas

Rotterdam, Rotterdam Ahoy, zaterdag 21 maart 2020, 20:00 - 22:30 uur

Info
Tickets
Vragen

In 2020 is het 150 jaar geleden dat in Rotterdam de Matthäus Passion voor het eerst in Nederland werd uitgevoerd door Toonkunst Rotterdam. Vanwege deze bijzondere verjaardag organiseert de EO het concert Matthäus aan de Maas. Hier wordt ook een tv-registratie van gemaakt.

Matthäus aan de Maas biedt de mogelijkheid om de hoogtepunten van de Matthäus Passion te zingen in een groots koor! We verwelkomen koren die de Matthäus Passion al jaren zingen en individuen die zelf de Matthäus Passion al eens gezongen hebben. Ook individuen of koren die heel graag voor de eerste keer de Matthäus Passion mee willen zingen zijn van harte welkom om mee te doen.

Het concert vindt plaats in Rotterdam Ahoy op zaterdag 21 maart 2020. De televisie-uitzending is op NPO 2 op Goede Vrijdag, 10 april 2020.

Matthäus aan de Maas bevat alle hoogtepunten van de Matthäus Passion. De oorspronkelijke drie uur worden teruggebracht tot 90 minuten om dit klassieke werk voor een breed publiek aantrekkelijk te maken. De stukken worden door een verteller op een laagdrempelige manier aan elkaar verbonden zodat het hele verhaal van de Matthäus Passion verteld wordt.

Agenda


Matthäus aan de Maas Samen zingen Evangelische Omroep Zuid-Holland

Matthäus aan de Maas

Matthäus aan de Maas bevat alle hoogtepunten van de Matthäus Passion. De oorspronkelijke drie uur worden teruggebracht tot 90 minuten om dit klassieke werk voor een breed publiek aantrekkelijk te maken.