Corona update: bezoekers van evenementen die door de overheid zijn verboden ontvangen binnen 1 werkdag een eerste bericht (belandt soms bij ongewenste post). Muzikanten gaan een moeilijke tijd tegemoet, veel inkomsten vallen weg. Steun ze door hun muziek via Spotify te beluisteren en via acties die ze online organiseren.

Pasen met Sela - De Heer is waarlijk opgestaan

Zaterdag 7 maart 2020, 20:00 - 22:15 uur

Zwolle, Verrijzeniskerk

Pasen met Sela - De Heer is waarlijk opgestaan

Zwolle, Verrijzeniskerk, zaterdag 7 maart 2020, 20:00 - 22:15 uur

Reacties van bezoekers

Christa
Het geweldig, prachtige liederen, ontroerend Op weg naar Pasen.
Marja
Wat was het een prachtige avond! Mooie ingetogen liederen rond het lijden en sterven en feestelijke liederen na de opstanding van onze Heer. Het was een feest om er bij te mogen zijn! Tot de volgende keer!
Harma
Opnieuw weer een prachtig concert! Maar in de Michaelskerk in Zwolle een betere akoustiek???? Mirjam zong mooi!
Roelien
Heel mooi! Altijd onder de indruk vd fluit en de vioolmuziek
Henk-Jan
Het concert was prachtig. Hele mooie liederen. Echt schitterend
Hans
Wat een heerlijke avond heb ik gehad. Mooi om naar te luisteren en om volop mee te kunnen zingen. Wat gaaf om dit samen te beleven!
Jenny
We hebben genoten van dit prachtige concert. Het was geweldig.
Jenneke
Het was PRACHTIG. Fijn dat we als publiek ook meerdere liederen konden meezingen. Genoten!
Aline
Het was een prachtige avond! Mooie opbouw en passende liederen. Mooie afwisseling met samenzang.
Geesje
Het was een prachtige, fijne avond. Samen luisteren en zingen, op weg naar Pasen. We hebben genoten!!
Jeanet
Heerlijk gezongen met sela. Mooie opbouw en afwisseling zingen/luisteren.
Emmy Wolters
Heerlijk gezongen èn geluisterd: van ingetogen naar feest! Als altijd: prachtig en passend... ontroerd bij psalm 13... stond op de rouwkaart v m’n man.. en de laatste woorden van die psalm: ‘Ik vertrouw op Uw liefde’ .. staan op de steen!
Heleen
Het was een mooie avond met mooie liederen, Kon goed mee zingen met de liederen die geprojecteerd werden op de schermen.
Janneke
Het was een prachtige avond met mooie liederen. We hebben hier erg van genoten! Bijzonder om dit met z'n allen te mogen beleven.
Jessica
Heerlijk geluisterd en meegezongen! Wat blijft het toch een prachtige muziek, ik kan er geen genoeg van krijgen!

Info

Hoe lang nog Heer, zult U mij vergeten,
hoe lang nog verbergt U voor mij Uw gelaat?
Psalm 13

Het is de nacht van Stille Zaterdag op Paaszondag. Miljoenen christenen over de hele wereld waken op dit uur. In het donker van de nacht terwijl Jezus nog in het graf ligt wordt Psalm 13 gelezen: 'hoe lang nog Heer, hoe lang nog verbergt U voor mij Uw gelaat!' Een uitroep die we waarschijnlijk herkennen. Waar bent U Heer, wij hebben u zo nodig!

Het wordt langzaam ochtend. In de ochtendschemer verschijnt een klein licht, een brandende kaars. Degene die hem draagt, steekt daarmee andere kaarsen aan. Het licht wordt doorgegeven, en langzaam wordt de kerk verlicht. Het is het begin van de langverwachte Paasmorgen! Verheugd spreken christenen het uit tegen elkaar: 'De Heer is waarlijk opgestaan!'

Sela laat zich met deze Paastour inspireren door deze eeuwenoude traditie om de paasnacht wakend door te brengen en samen het licht van Pasen te verwelkomen. Tijdens de concerten ervaren we het donker en het licht met bekende Paasliederen, geliefde Sela-liederen (Zie hoe Jezus lijdt voor mij, U zij de glorie, Ik zal er zijn) en nieuw geschreven liederen. Wij hopen dat je er bent!