Coronamaatregelen:
Voor evenementen tussen 25 september en medio november kan om een coronatoegangsbewijs gevraagd worden.
Of dit van toepassing is, vindt u op de reserveringspagina van het desbetreffende evenement.

Gastenhuis Nieuw Sion

Diepenveen, Klooster Nieuw Sion, vrijdag 1 januari - vrijdag 31 december 2021

Info
Tickets
Contact

Wil je even tot rust komen in de stilte van Klooster Nieuw Sion? Dat kan door te verblijven in het gastenhuis. Voel je welkom om, juist in deze hectische en onrustige tijd, te komen genieten van de stilte en natuur op en rondom Klooster Nieuw Sion. Tijdens je verblijf kun je proeven van het kloosterritme: je bent welkom om de getijdengebeden bij te wonen.

Nieuw Sion wil gastvrij zijn voor iedereen die graag een dag, of een paar dagen wil logeren in het gastenhuis. Dat doen mensen vaak om even tot rust te komen, of om de stilte te zoeken. Of omdat het eigen hart vaak pas te horen is als het wat langer stil is. Verbinden met de natuur om ons heen. Want waar mensenwoorden soms tekortschieten, begint het fluisteren van de bladeren. Het gastenverblijf van Nieuw Sion staat open voor iedereen die de behoefte heeft aan stilte en bezinning.

Gastvrijheid is één van de pijlers van ons bestaan, net zoals dat het geval was voor de broeders die vroeger het klooster bewoonden. En het is goed om te zeggen dat gastvrijheid voor ons verder gaat dan koffie inschenken en de deur opendoen. We hebben het over aandacht voor de ander, het hart openstellen voor iemand die het nodig heeft. Dat vraagt om een houding waarbij we elkaar respecteren en al van iemand houden als hij aanbelt. De Regel van Benedictus schrijft het ons liefdevol voor: ontvang elke gast alsof het Jezus zelf is.


Deventer Overijssel Klooster Nieuw Sion

Klooster Nieuw Sion

Nieuw Sion is een kloosterlijke haven waar je dichter bij God, jezelf en de natuur kunt komen. In het gastenhuis ben je welkom voor individueel verblijf of retraite.