Veerkrachtige Kerk: God herstelt jou (inspiratieavond 2)

Inspiratieavond, Online, woensdag 21 april 2021, 20:00 - 21:30 uur

Info

Ga met Tearfund op reis om tijdens 4 online interactieve inspiratieavonden samen te ontdekken hoe jij en je kerk een bron van hoop en herstel kunnen zijn, dichtbij in je eigen buurt. Verdiep je in hoe veranderingen kunnen plaatsvinden. En hoe dat samengaat met plezier en ontspannenheid.

Hoop en herstel zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Herstel brengen kan op drie niveaus: persoonlijk, met anderen en met de schepping. Deze onderwerpen vormen de thema’s van de avonden.

Inspiratieavond 2: God herstelt jou - 21 april
Als we bewust zijn van het herstel wat God aan ons heeft gegeven, krijgen we beter zicht op onze rol in deze wereld. Vanuit een gezond zelfbeeld ontdek je wat God jou en jouw kerk aan mogelijkheden heeft gegeven en hoe jij en jouw kerk hoop in de buurt brengen. Met een bijdrage van Mira de Boer en een gast uit het buitenland.

Veerkrachtige Kerk
Hoe zijn we kerk in een tijd van crisis én daarna? Ontdek hoe jij en je kerk een bron van hoop en herstel kunnen zijn, dichtbij in je eigen buurt. Verdiep je samen met Tearfund in hoe veranderingen kunnen plaatsvinden. En hoe dat samengaat met plezier en ontspannenheid.

Ieder mens en elke geloofsgemeenschap heeft eigen mogelijkheden en middelen beschikbaar. Iedere buurt heeft eigen noden. Het snijvlak van deze twee vormt de missie van de lokale kerk.

Wereldwijd zien we dat kerken een verschil maken. Van een kerk in Indonesië die hulp verleent na een ramp tot een Nederlandse kerk die met mensen zonder werk een kringloopwinkel draait. Of in het klein: Je buren allemaal bij naam kennen, een praatje maken met iemand tijdens het boodschappen doen... Zo ontstaat een wereldwijde beweging van kerken die hun omgeving tot bloei brengen.

In deze serie van inspiratieavonden, podcast, artikelen en praktische uitdagingen denk je met anderen na over hoe jij met jouw kerk op een ontspannen manier aan kunt sluiten bij wat God doet in deze wereld.