Coronamaatregelen per 28-11:
Vanaf zondag 28 november zijn avondconcerten met publiek voor minimaal 3 weken niet mogelijk. Als je een reservering hebt voor die periode hoor je in de loop van de komende week wat dit voor jouw reservering betekent.

Veerkrachtige Kerk: Wat is de rol van jouw naaste in het brengen van hoop? (inspiratieavond 3)

Inspiratieavond, Online, woensdag 19 mei 2021, 20:00 - 21:30 uur

Info

Ga met Tearfund op reis om tijdens 4 online interactieve inspiratieavonden samen te ontdekken hoe jij en je kerk een bron van hoop en herstel kunnen zijn, dichtbij in je eigen buurt. Verdiep je in hoe veranderingen kunnen plaatsvinden. En hoe dat samengaat met plezier en ontspannenheid.

Hoop en herstel zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Herstel brengen kan op drie niveaus: persoonlijk, met anderen en met de schepping. Deze onderwerpen vormen de thema’s van de avonden.

Inspiratieavond 3: Wat is de rol van jouw naaste in het brengen van hoop? - 19 mei
We leven in een gepolariseerde samenleving, waarbij er weinig verbinding is tussen groepen. Vanuit een leven in verbinding met de ander kunnen we als kerk en als mens van betekenis zijn en een verschil maken. Tijdens deze inspiratieavond krijg je handvatten hoe jullie kerk met beide benen in de buurt zijn. Met een bijdrage van Joris van der Spek.

Veerkrachtige Kerk
Hoe zijn we kerk in een tijd van crisis én daarna? Ontdek hoe jij en je kerk een bron van hoop en herstel kunnen zijn, dichtbij in je eigen buurt. Verdiep je samen met Tearfund in hoe veranderingen kunnen plaatsvinden. En hoe dat samengaat met plezier en ontspannenheid.

Ieder mens en elke geloofsgemeenschap heeft eigen mogelijkheden en middelen beschikbaar. Iedere buurt heeft eigen noden. Het snijvlak van deze twee vormt de missie van de lokale kerk.

Wereldwijd zien we dat kerken een verschil maken. Van een kerk in Indonesië die hulp verleent na een ramp tot een Nederlandse kerk die met mensen zonder werk een kringloopwinkel draait. Of in het klein: Je buren allemaal bij naam kennen, een praatje maken met iemand tijdens het boodschappen doen... Zo ontstaat een wereldwijde beweging van kerken die hun omgeving tot bloei brengen.

In deze serie van inspiratieavonden, podcast, artikelen en praktische uitdagingen denk je met anderen na over hoe jij met jouw kerk op een ontspannen manier aan kunt sluiten bij wat God doet in deze wereld.