Veerkrachtige Kerk: Duurzaam denken en doen in de kerk (inspiratieavond 4)

Inspiratieavond, Online, woensdag 16 juni 2021, 20:00 - 21:30 uur

Info

Ga met Tearfund op reis om tijdens 4 online interactieve inspiratieavonden samen te ontdekken hoe jij en je kerk een bron van hoop en herstel kunnen zijn, dichtbij in je eigen buurt. Verdiep je in hoe veranderingen kunnen plaatsvinden. En hoe dat samengaat met plezier en ontspannenheid.

Hoop en herstel zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Herstel brengen kan op drie niveaus: persoonlijk, met anderen en met de schepping. Deze onderwerpen vormen de thema’s van de avonden.

Inspiratieavond 4: Duurzaam denken en doen in de kerk - 16 juni
De manier waarop we omgaan met het klimaat is een van de grote thema’s op dit moment. Tijdens deze inspiratieavond staan we stil bij hoe zorg voor de schepping onderdeel is van ons geloof. We delen verhalen van het herstel van de natuur en van (kleine) initiatieven die hoop bieden wat betreft de klimaatcrisis, biodiversiteit en voedselzekerheid. Op welke manier kun jij bijdragen aan een duurzame samenleving, samen met jouw kerk in jouw omgeving? Met een bijdrage van Ruth Valerio.

Veerkrachtige Kerk
Hoe zijn we kerk in een tijd van crisis én daarna? Ontdek hoe jij en je kerk een bron van hoop en herstel kunnen zijn, dichtbij in je eigen buurt. Verdiep je samen met Tearfund in hoe veranderingen kunnen plaatsvinden. En hoe dat samengaat met plezier en ontspannenheid.

Ieder mens en elke geloofsgemeenschap heeft eigen mogelijkheden en middelen beschikbaar. Iedere buurt heeft eigen noden. Het snijvlak van deze twee vormt de missie van de lokale kerk.

Wereldwijd zien we dat kerken een verschil maken. Van een kerk in Indonesië die hulp verleent na een ramp tot een Nederlandse kerk die met mensen zonder werk een kringloopwinkel draait. Of in het klein: Je buren allemaal bij naam kennen, een praatje maken met iemand tijdens het boodschappen doen... Zo ontstaat een wereldwijde beweging van kerken die hun omgeving tot bloei brengen.

In deze serie van inspiratieavonden, podcast, artikelen en praktische uitdagingen denk je met anderen na over hoe jij met jouw kerk op een ontspannen manier aan kunt sluiten bij wat God doet in deze wereld.