Klooster Nieuw Sion: Lectio Divina

Donderdag 20 januari 2022, 19:30 - 20:30 uur

Diepenveen, Klooster Nieuw Sion

Klooster Nieuw Sion: Lectio Divina

Diepenveen, Klooster Nieuw Sion, donderdag 20 januari 2022, 19:30 - 20:30 uur

Info

Op donderdag 20 januari, in de Week van Gebed voor eenheid, kunt u op Klooster Nieuw Sion tijdens een speciale Lectio Divina-avond ervaren hoe het is om woorden te lezen met je hart. Wat zegt mijn innerlijk? Wat raakt me? Waar zit mijn diepste verlangen?

Aan deze manier van lezend bidden of biddend lezen kan ieder op eigen manier meedoen. Weer kunnen meemaken wat zo raakte dat je het vertelde en opschreef omdat het zo wonderlijk was. We gaan weer op zoek naar dat wonder. Lezen zoals de monniken dat doen.

Lectio Divina is een manier om biddend de bijbel te lezen. Het is een oude traditie, met wortels in de Vroege Kerk, vooral beoefend door de woestijnvaders in Egypte en Syrië in de vierde en vijfde eeuw. Augustinus en oude kerkvaders schreven al over de wisselwerking van lectio (lezing), meditatio (overdenking) en oratio (gebed), zo ook Luther (‘blijven bij één ding’). Voor veel monniken is het een dagelijkse bezigheid.

Coronamaatregelen Deze bijeenkomst kan binnen de huidige coronamaatregelen doorgaan. De 1,5 meter regel is van toepassing, en er is ruimte voor een beperkt aantal deelnemers.