Opnamen digitale New Wine Zomerconferentie

Houten, De Lichtboog, donderdag 22 juli 2021, 20:00 - 22:30 uur

Info

Allereerst bedankt dat jullie al een dagkaart gereserveerd hadden of je had aangemeld als medewerker. Natuurlijk is het jammer dat het programma in Liempde niet door kan gaan voor de daggasten, maar tegelijkertijd zijn we heel enthousiast over de voorbereidingen van de digitale conferentie. Het belooft een mooi programma te worden waarvoor de live opnames gepland staan in De Lichtboog in Houten, toch een beetje de bakermat van New Wine. We zijn blij met hun gastvrijheid.

Het goede nieuws is dat we daar ook gasten kunnen ontvangen voor of het morgenprogramma of het avondprogramma. Dat zijn er minder dan in Liempde maar toch nog zo’n 80-100 bezoekers per keer. En zoals beloofd, jullie hebben voorrang om je tot maandag 12 juli aanstaande je voor 1 programmaonderdeel in te schrijven met je gezin. Daarna is de gratis inschrijving open voor iedereen.

Thema: Leven in Jezus
New Wine neemt je deze zomer mee in het thema Leven in Jezus. In Matteüs 11:29-30 nodigt Jezus ons uit om zijn juk op te nemen en van hem te leren. In de kern laat die tekst zien wat het betekent om christen te zijn. Jezus nodigt ons uit om elke dag met Hem te wandelen, zodat we steeds meer op hem gaan lijken in karakter, leven, woorden en werken. Ga hiervoor mee op reis met de Zuid-Afrikaanse theoloog Alexander Venter en tevens hoofdspreker van de conferentie.

Donderdagavond 22 juli 20:00 - inschrijven

Openingsdienst met Bart Visser, stafwerker Leiderschap en organisatie
In Matteüs 11 zegt Jezus: 'Kom bij mij als je moe bent en onder lasten gebukt gaat. Dan zul je werkelijk rust vinden. Neem mijn juk op je, en leer van mij, want ik ben zachtmoedig en nederig van hart.' Die uitnodiging om rust te vinden én een juk te dragen voelt wat tegenstrijdig. Toch zit hierin het geheim van een leven in Jezus.

Concert LEV
De band LEV schrijft en speelt Nederlandstalige muziek met een eerlijke boodschap. Ze willen daarmee mensen bemoedigen, prikkelen en inspireren. Deze zomerconferentie leidt LEV de aanbidding in de samenkomsten. En LEV geeft een concert op donderdagavond. 'Met een combinatie van eigen liederen en bekende samenzangliederen, hopen we generaties en denominaties te verbinden en wijzen we op de God die hoop en liefde geeft.'
Vrijdagmorgen 23 juli 10:00 - inschrijven

Ochtenddienst met Alexander Venter
Leven in Jezus: Het verhaal van Jezus en het koninkrijk van God
Vrijdagavond 23 juli 19:00 - inschrijven

Justice and hope go together (Dorina Nauta, C.B. Samuel)

Avonddienst met Alexander Venter
Leven in Jezus: Leerling zijn van Jezus

Concert Timzingt
Na maanden sociaal isolement mogen we eindelijk weer zingen en lachen. Geniet drie kwartier lang van heel fijn cabaret. Prettig mogelijk gemaakt door Tearfund.
Zaterdagmorgen 24 juli 10:00 - inschrijven

Ochtenddienst met Alexander Venter
Leven in Jezus: Spiritualiteit en transformatie

Zaterdagavond 24 juli 20:00 - inschrijven

Avonddienst Alexander Venter
Leven in Jezus: Hoe God ons verandert

Concert Matthijn Buwalda
Zondagmorgen 25 juli - alleen voor uitgenodigde leden van de Lichtboog
Ochtenddienst met Alexander Venter - Leven in Jezus: een levensplan
Zondagavond 25 juli 20:00 - inschrijven

Slotviering incl. gebedsconcert met Arenda Haasnoot
Feest van de Geest. In deze Celebration vieren we wat de Geest heeft gegeven tijdens de conferentie. Lofprijs, aanbidding, woorden van kennis krijgen alle ruimte. Wat neem je mee naar huis. Hoe gaat jouw Leven in Jezus verder?
Let op: deze programmablokken zijn alleen in z'n geheel bij te wonen. Je moet uiterlijk 30 minuten voor aanvang aanwezig zijn.

Spreker: Alexander Venter
Alexander is voorganger van een Vineyard-gemeente. Hij schreef boeken als Doing Church, Doing Healing, en Doing Spirituality. In dit laatste boek beschrijft Alexander de weg dat navolgen van Jezus meer is dan bekering alleen. Het betekent een levenslang-leerproces waarin we Jezus op de voet volgen. Alexander maakt dit concreet vanuit het onderwijs van Jezus (over de komst van het Koninkrijk), het onderwijs van Paulus (over de kracht en inwoning van de Geest) en de geschiedenis van christelijke spiritualiteit (geestelijke disciplines/oefeningen). Kijk voor meer informatie op onze vernieuwde website