Sestra Retraitedag: Hier is rust

Diepenveen, Klooster Nieuw Sion, zaterdag 24 september 2022, 09:30 - 17:00 uur

Dit event is voorbij. Kijk in de agenda van Sestra voor nieuwe data.

Info

Het verlangen kan zo groot zijn. Dicht bij God te leven. Zijn stem te verstaan. Je te laven aan zijn rust en vrede. Sestra nodigt je van harte uit op een plek die de aanwezigheid van God ademt: Klooster Nieuw Sion in Diepenveen. Om samen in Gods aanwezigheid te zijn. Je te laten vullen en voeden op een plek waar God zich al eeuwenlang én nog elke dag laat vinden.

Klooster Nieuw Sion: mooi gelegen in de bossen van Diepenveen. Een plek van rust die je overvalt zodra je de poort binnenstapt, door de stille kloostergangen loopt, en meedoet aan het getijdengebed dat nog altijd gaande wordt gehouden.

Dicht bij God
Sestra nodigt je uit om er deel van te zijn. Laat je inspireren door de woorden van spreekster en voorvrouw van Arise Nadine de Vos, die ons meeneemt naar het hart van God. Denk en praat mee over de vraag hoe Gods nabijheid in je dagelijkse leven je focus, geloof, keuzes en daarmee ook het leven van de mensen om je heen beïnvloedt. Doe mee met het getijdengebed in de kapel. Geniet van muziek, een maaltijd uit de kloostertuin en de vrouwen om je heen.

“Zoek de HEER nu Hij zicht laat vinden, roep Hem terwijl Hij nabij is” – Jesaja 55:6

Programma:
09.30-10.00 uur: Inloop met koffie/thee & huisgemaakt gebak
10.00-10.30 uur: Welkom door Sestra & Nieuw Sion
10.30-11.30 uur: Dicht bij Hem, met Nadine de Vos
11.30-11.50 uur: Tijd van stilte en muziek
11.55-12.15 uur: Getijdengebed

12.30-13.45 uur: Lunch

13.45-14.45 uur: Eerste workshopronde (keuze uit vier)
15.00-16.00 uur: Tweede workshopronde (keuze uit vier)

16.00-16.40 uur: Borrel
16.40-17.00 uur: Bemoediging

Workshops
Tijdens de twee workshoprondes maak je samen met Sestra-auteurs kennis met christelijke meditatie, ontdek je de manieren waarop God mensen raakt, ook vandaag de dag, maak je een gebedswandeling, of zoek je al schrijvend het hart van God. Je kunt kiezen uit de volgende workshops:

  • Raak me | Ontdek hoe God mensen raakt, ook vandaag de dag, om meer en meer te worden zoals Hij jou bedoeld heeft. Met auteurs Willemijn de Weerd & Sarianne van Dalen
  • Tikva | Tikva is het Hebreeuwse woord voor ‘hoop’ en een manier om met ontspannen bewegingen je op God te richten. Met auteur Janita Stoorvogel.
  • Gebedswandeling | Maak een wandeling in de omgeving, terwijl je – samen en alleen – in gesprek bent met God. Onder leiding van Klooster Nieuw Sion.
  • Schrijf je hart | Onder woorden brengen wat er in je hart leeft is een ware kunst. In deze schrijfworkshop doe je een dappere poging. Met Sestra-hoofdredacteur Esther van Lunteren.
  • Klooster Nieuw Sion
    Klooster Nieuw Sion is een plek waar mensen dichter bij God, zichzelf, hun medemens en de natuur kunnen komen. Een gastvrije ‘haven’ om stilte, gebed en de betekenis van een eeuwenoud kloosterritme voor het leven van vandaag te ervaren. Een plek waar 125 jaar lang monniken woonden, en waar de hedendaagse bewoners handen en voeten geven aan het geschenk van rust, geloof en bezinning dat zij achterlieten.