Klooster Nieuw Sion: Stilteretraite

Diepenveen, Klooster Nieuw Sion, maandag 6 - woensdag 8 november 2023

Dit event is voorbij. Kijk in de agenda van Klooster Nieuw Sion voor nieuwe data.

Info

Een meerdaagse stilteretraite op Nieuw Sion, onder leiding van de ervaren retraitebegeleider Bram Jansen, is dé gelegenheid om even te ontsnappen aan de hectiek van het dagelijks leven en tijd en ruimte te ervaren voor verstilling en bezinning. Tijd ook om dichter bij jezelf of bij God te komen. Klooster Nieuw Sion is daar een goede plek voor, omdat er stilte heerst, het gebed van de monniken nog voelbaar ‘in de muren zit’ en omdat er nog steeds viermaal daags een getijdengebed gebeden wordt. Op die manier kun je even helemaal opgaan in een andere omgeving én ander ritme. Van harte welkom!

Reacties van eerdere deelnemers:
“Heerlijk om de stilte te ervaren, de vaste gebedsmomenten en de prachtige natuur rond het klooster” – Ineke
“Ik heb echt kunnen ontspannen, en ondertussen genoten van de prachtige plek, de mooie natuur en het heerlijke eten” – Joris
“Het op jezelf zijn en veel je eigen tijd kunnen indelen, maar toch ook samen de retraite beleven vond ik een mooie combinatie” – Margreet

Programma retraite
- Op dag 1 verkennen en ontdekken we samen het klooster, en doen we in gezamenlijkheid oefeningen rondom stilte en geestelijk leven. In de avond is er ruimte voor eigen invulling.
- Na het nachtgebed van dag 1 (21.30 uur) begint een periode van 42 uur waarin niet gesproken wordt en eenieder de tijd tussen de gebeden en de maaltijden naar eigen inzicht mag invullen. Je kunt ondertussen meegaan in het ritme van de vier getijdengebeden.
- De (vegetarische) maaltijden worden volledig verzorgd door een gastvrouw/-heer en ook die zijn in stilte.
- Iedere deelnemer heeft op de ochtend van de derde of vierde dag een kort gesprek met de begeleider.
- Op de middag van dag 3 wisselen we samen onze ervaringen uit in een slotgesprek.

De stilteretraite is van dinsdagochtend tot en met donderdagmiddag en wordt begeleid door Bram Jansen. NB: je kunt ook kiezen voor een dag extra verblijf t/m vrijdag.

Retraitebegeleider
Bram Jansen heeft als gids van wandelgroepen vele – merendeels contemplatieve - kloosters in binnen- en buitenland van binnen leren kennen. Daar heeft hij de krachtige en heilzame werking van de stilte in een gebedsgemeenschap ervaren. Hij is door Jezuïeten gevormd als geestelijk begeleider en is als oblaat verbonden aan de Benedictijner Sint Adelbertabdij in Egmond-Binnen. Sinds tien jaar begeleidt hij regelmatig meerdaagse stilteretraites in de Adelbertabdij (en een enkele keer op een andere plek).

Klooster Nieuw Sion

Nieuw Sion is een kloosterlijke haven waar je dichter bij God, jezelf en de natuur kunt komen. In het gastenhuis ben je welkom voor individueel verblijf of retraite.



Uitgelicht

Retraitedag Christelijke meditatie

Voor wie verlangt naar rust en verbinding met jezelf, de ander en God: voel je welkom op de retraitedag Christelijke meditatie op Klooster Nieuw Sion.

Klooster Nieuw Sion

Nieuw Sion is een kloosterlijke haven waar je dichter bij God, jezelf en de natuur kunt komen. In het gastenhuis ben je welkom voor individueel verblijf of retraite.

Zomer Kloosterfestival: Zee van Tijd

Ben jij tussen de 19 en 39 jaar? Kom deze zomer naar Nieuw Sion en ervaar zelf hoe het kloosterritme en een heerlijke ontspannen summer vibe elkaar vinden!


Algemene voorwaarden en Privacy statement • KVK 30196833