Workshop 'Onderzoek je Dromen'

Zaterdag 15 april 2023, 10:00 - 17:00 uur

Diepenveen, Klooster Nieuw Sion

Workshop 'Onderzoek je Dromen'

Diepenveen, Klooster Nieuw Sion, zaterdag 15 april 2023, 10:00 - 17:00 uur

Info

Wat willen mijn dromen me laten zien? Die vraag staat centraal tijdens deze eendaagse workshop onder leiding van coach Maarten van Rootselaar. Je leert meer over de verschillende manieren om dromen te onderzoeken, en in de middag kun je, indien gewenst, aan de slag met je eigen dromen. 

Dromen doen we allemaal en elke nacht, alleen herinner je je meestal niet je dromen. En dromen die je je nog wel herinnert zijn meestal nachtmerries: niet bepaald dromen die je zou willen onthouden. Dromen kloppen vanuit je onbewuste bij je aan: ze kunnen dienen als een persoonlijke adviseur of je richten op een Stem die je leidt op je reis door het leven.  

Programma en tijden workshop

’s Ochtends (10.00-11.45 uur) zal Maarten vertellen over verschillende manieren om een droom te onderzoeken. Hij geeft voorbeelden van hoe je dromen kunt uitwerken en je kunt dan een droom inbrengen die hij dan (kort) met je onderzoekt. Je krijgt ook tips om dromen beter te onthouden. Zo krijg je een beeld van de grote rijkdom waarmee dromen ons elke nacht bezoeken. Dit ochtendgedeelte kun je afsluiten met de stille meditatie in de kloosterkerk (12.00 uur) en/of een vegetarische kloosterlunch in de koffieschenkerij van Nieuw Sion.

Smaakt dat naar meer, dan kun je (ook nog op dat moment) besluiten om ook ’s middags deel te nemen. Dan gaan we uitgebreider dromen onderzoeken. We bespreken verschillende thema’s in dromen. En je gaat op een diepere laag ervaren wat een droom jou wil laten zien.

Bezoekersreacties eerdere programma's over Dromen op Nieuw Sion:

- Dit programma brengt verdieping en door een droom kom je tot een eerlijk gesprek, met jezelf en met de anderen in de groep. De droom symboliseert zoveel, waardoor je dichter bij je zelf, je ziel komt. Door de begeleiding van Maarten haal je er ook iets heel wezenlijks en waardevols uit.

- Van mijn eigen dromen kan ik veel leren, maar ook de dromen van anderen in de groep bleken een hulp voor mijzelf te zijn.

- Door de begeleiding van Maarten kom je in een sfeer dat je er helemaal mag zijn zoals je bent met alles wat en wie je bent, samen met anderen. En we kregen er werelden bij met kennis over jezelf, de mens en andere mensen.

Voor wie?

Voor zowel ervaren als beginnende dromers, wat je achtergrond ook is: iedereen is welkom! 

Wat levert het op?

– je krijgt handvaten om je eigen dromen te onderzoeken,

– je ervaart hoe je samen in een groep dromen kunt onderzoeken,

– je wordt op een diepere laag geraakt in jezelf door de betekenis van dromen.

Retraitebegeleider

Maarten van Rootselaar werkt als coach in Deventer en is opgeleid binnen het ITIP.