Pelgrimsretraite

Diepenveen, Klooster Nieuw Sion, woensdag 2 - vrijdag 4 oktober 2024

Info
Tickets
Contact

Verwonder je over de weg tijdens deze 3-daagse pelgrimage rond Klooster Nieuw Sion

Pelgrimeren is... op weg zijn. Naar jezelf, naar God, naar het onbekende. Onderweg doe je ervaringen op. In de ontmoetingen met je medepelgrims, met jezelf en met de natuur. In deze driedaagse pelgrimage staat verwondering centraal. Hoe kunnen we ons openstellen voor het leven; en wat gebeurt er dan?

Begeleiding

De pelgrimage wordt begeleid door Dick Dekker. Hij begeleidde pelgrimsretraites op diverse plekken in Nederland. Dick woont op Nieuw Sion. Over pelgrimeren zegt hij: we zijn mensen van de weg, van dé Weg. In beweging zijn, open staan voor het nieuwe, onbevangenheid, loslaten: belangrijke constanten op onze levensweg.

Programma:

Dag 1

We ontmoeten elkaar op station Olst. Kom je met de auto? Die kan daar op de P+R-parkeerplaats blijven staan voor de komende dagen (gratis). Via een prachtige, stille route lopen we ca. 14 km naar Nieuw Sion. Onderweg maken we kennis en laten we ons verrassen. In totaal zijn we ca. 5-6 uur onderweg. Op Nieuw Sion wacht een heerlijke maaltijd, waarna we deelnemen aan het avondgebed. In de avond tijd voor jezelf en een korte uitwisseling over de eerste dag. Om 21.30 dan het nachtgebed.

Dag 2

Deze dag pelgrimeren we in en rondom Nieuw Sion. Ingrediënten voor deze dag: een rondleiding met onder andere een stiltewandeling door de berceau (beukenhaag waar de monniken al lopend mediteerden), een lectio divina, een uitgestippelde pelgrimswandeling die je individueel loopt en een tocht door het labyrint in de kloostertuin. Onderdelen van deze dag zijn facultatief, zodat er eventueel extra ruimte is voor eigen tijd.

Dag 3

Na het ontbijt ruimte voor jezelf, waarna we Nieuw Sion weer loslaten, op weg naar onze eigen bestemming. We lopen via een mooie route van ca. 12 km naar Deventer en sluiten daar af in een middeleeuwse crypte. Vanaf station Deventer reis je huiswaarts (eventueel via Olst om je auto af te halen).


Data en locaties

Klooster Nieuw Sion

Nieuw Sion is een kloosterlijke haven waar je dichter bij God, jezelf en de natuur kunt komen. In het gastenhuis ben je welkom voor individueel verblijf of retraite.Uitgelicht

Pelgrimsretraite voor jongeren

Even aan niets anders denken dan je ene voet voor de andere zetten. Andere jongeren ontmoeten en een stukje met elkaar optrekken. Laat je inspireren tijdens deze pelgrimsretraite op Klooster Nieuw Sion!

Retraitedag 'Ondernemen vanuit christelijke inspiratie'

Ben je ondernemer en wil je werken vanuit christelijke inspiratie? Welkom op deze retraitedag in Klooster Nieuw Sion!

Meerdaagse leergang Betekenisvol Leven

Deze leergang op Klooster Nieuw Sion is een ontdekkingstocht van 3 dagen (2 dagen + terugkomdag) naar een meer betekenisvol leven. Het programma is interactief en mede gebaseerd op wijsheidstradities, de regel van Benedictus en het boek PACE van Bob Jan Schoot Uiterkamp.

Klooster Nieuw Sion

Nieuw Sion is een kloosterlijke haven waar je dichter bij God, jezelf en de natuur kunt komen. In het gastenhuis ben je welkom voor individueel verblijf of retraite.

Zomer Kloosterfestival: Zee van Tijd

Heb jij deze zomer behoefte aan een festival vol rust en verbinding? Met het thema ‘Zee van Tijd’ hebben we álle tijd op het Kloosterfestival! Dompel je deze zomer onder in de rust van het klooster.

Zee van Tijd ~ Herfst Kloosterfestival (35+)

Drie dagen de tijd hebben en vertragen om ruimte te maken en te ervaren... wie wil dat nou niet? Kom deze herfst naar Klooster Nieuw Sion in Diepenveen!


Algemene voorwaarden en Privacy statement • KVK 30196833