Meerdaagse leergang Betekenisvol Leven

Diepenveen, Klooster Nieuw Sion, dinsdag 29 - woensdag 30 oktober 2024

Info
Tickets
Contact

Volop leven, in verbinding met jouw missie

Veel mensen ervaren deze tijd als vol en druk. Om die reden is er een groeiende behoefte aan momenten van rust, inkeer, bezieling. Deze leergang op Klooster Nieuw Sion is een ontdekkingstocht van 3 dagen (2 dagen + terugkomdag) naar een meer betekenisvol leven. Het programma is interactief en mede gebaseerd op wijsheidstradities, de regel van Benedictus en het boek PACE van Bob Jan Schoot Uiterkamp.

De kern van dit programma

De opbouw van de leergang brengt je stap voor stap dichter bij je eigen wijsheid. Het wordt daarmee jouw ontdekkingstocht, versterkt door de wijsheid van de andere deelnemers. Door in het ritme van Klooster Nieuw Sion te bewegen zul je een krachtige stimulans ervaren om je eigen bron te ontdekken en je persoonlijke missie te formuleren. Ook als je niet vanuit een christelijke overtuiging leeft ervaar je de kracht van het ritme en de stilte van het klooster. We bieden je tijdens het programma concrete handvatten voor betekenisvol persoonlijk leiderschap in verbinding met je bron. Je krijgt zicht op dat wat je in de weg staat om jouw missie te leven. En je krijgt handvatten om daar mee om te gaan. Zo hopen we je in contact te brengen met je innerlijke wijsheid en de manier waarop je die kunt inzetten.

Deze retraite is voor jou, als…

...je alles voor elkaar hebt, maar toch zingeving mist

...je midden in het leven staat en een pas op de plaats wilt maken

...als je een verandering wilt inzetten.

...je de behoefte voelt aan rust, stilte en zingeving om contact te maken met de eigen bron en de eigen wijsheid

...als je vanuit daar (opnieuw) een persoonlijke missie wilt vinden en daar naar wilt (leren) leven.

Programma

Het ritme van de trainingsdagen bestaat uit lezen, leren, luisteren, stilte en creatieve oefeningen binnen en buiten. 

 • Voorbereiding: Deelnemers vullen een intake-formulier in en verzamelen 360 graden feedback aan de hand van een opdracht.
 • Dag 1 (29 oktober): Gericht op het “op verhaal komen” met elkaar, op verstilling en verbinding met de eigen bron (wat zijn je idealen en je kernwaarden?)
 • Dag 2 (30 oktober): Gericht op wat er uit ieder wil ontstaan, de wil of het bezielende en energiegevende verlangen. De dag wordt afgerond met het uitspreken van ieders persoonlijke missie.
 • Intermezzo 6 weken: Deelnemers werken de persoonlijke missie uit en delen die in hun persoonlijke omgeving.
 • Dag 3 (20 november): Gericht op wat het van een ieder vraagt om de persoonlijke missie te realiseren (wat moet ik loslaten, wat meenemen, wat aanpakken?) en de vraag: Wat zet jou in beweging op weg naar een betekenisvol leven?
 • Over de begeleiders

  Bob Jan Schoot Uiterkamp groeide op in een katholiek nest met een moeder die pastor en geestelijk verzorger is en vader die de plaatselijke landbouwcoöperatie leidde. Als De IJsselcoach begeleidt hij twintigers en dertigers die van meer betekenis willen zijn in het leven. Zijn missie is om van hart tot hart met elkaar te werken en vanuit dat contact de stroming zijn werk te laten doen.

  Wilfried van Oldeniel is een creatieve verbinder die mensen wil inspireren en boeien vanuit vernieuwende invalshoeken. Hij is al geruime tijd betrokken bij Nieuw Sion, o.a. als begeleider van Stiltegesprekken en themadagen Benedictijns Leiderschap.

  Klooster Nieuw Sion

  Nieuw Sion is een kloosterlijke haven waar je dichter bij God, jezelf en de natuur kunt komen. In het gastenhuis ben je welkom voor individueel verblijf of retraite.  Uitgelicht

  Pelgrimsretraite voor jongeren

  Even aan niets anders denken dan je ene voet voor de andere zetten. Andere jongeren ontmoeten en een stukje met elkaar optrekken. Laat je inspireren tijdens deze pelgrimsretraite op Klooster Nieuw Sion!

  Retraitedag 'Ondernemen vanuit christelijke inspiratie'

  Ben je ondernemer en wil je werken vanuit christelijke inspiratie? Welkom op deze retraitedag in Klooster Nieuw Sion!

  Klooster Nieuw Sion

  Nieuw Sion is een kloosterlijke haven waar je dichter bij God, jezelf en de natuur kunt komen. In het gastenhuis ben je welkom voor individueel verblijf of retraite.

  Zomer Kloosterfestival: Zee van Tijd

  Heb jij deze zomer behoefte aan een festival vol rust en verbinding? Met het thema ‘Zee van Tijd’ hebben we álle tijd op het Kloosterfestival! Dompel je deze zomer onder in de rust van het klooster.

  Zee van Tijd ~ Herfst Kloosterfestival (35+)

  Drie dagen de tijd hebben en vertragen om ruimte te maken en te ervaren... wie wil dat nou niet? Kom deze herfst naar Klooster Nieuw Sion in Diepenveen!

  Irma Dee - De Vlieger En De Vanger - Theatraal concert

  Na de succesvolle presentatie van 'De Vlieger en De Vanger' dit voorjaar lanceert Irma een vervolg van vier concerten dit najaar. Laat je meenemen in dit uitbeeldende en prikkelende verhaal.


  Algemene voorwaarden en Privacy statement • KVK 30196833