Retraitedag 'Ondernemen vanuit christelijke inspiratie'

Diepenveen, Klooster Nieuw Sion, zaterdag 12 oktober 2024, 10:00 - 16:00 uur

Info
Tickets
Contact

Ben je ondernemer en wil je graag vormgeven aan je bedrijf vanuit christelijke inspiratie? Dan ben je zeer welkom op deze retraitedag op Klooster Nieuw Sion!

Vanuit een combinatie van christelijke meditaties en gezamenlijke sessies gaan we samen ontdekken wat je diepere drijfveren zijn. Daarnaast heb je de ruimte om na te denken over het 'waarom' achter jouw bedrijf en/of werk en wat dat betekent voor je bedrijf. Tijdens deze dag zoeken we rust en inspiratie bij elkaar en bij God.

Het is ook een dag waarbij we als christelijke ondernemers dieper in verbinding kunnen zijn met onszelf, met elkaar en met God. Mede door de prachtige plek waar de retraite wordt gehouden: Klooster Nieuw Sion.

Programma

Het ochtendprogramma bestaat uit ontvangst met koffie/thee en een taartje, een woord van welkom, een schrijfmeditatie en vervolgens is er ruimte voor gezamenlijke verdieping. Hierna is er de keuze om naar de kloosterkerk te gaan voor de stille meditatie (12.00 uur) of om naar de kloostertuin te gaan voor een moment van rust. Om 12:30 uur lunchen we in de koffieschenkerij van het klooster. Je kunt ervoor kiezen om bij de groep te zitten tijdens de lunch, maar er is ook ruimte om de lunch op jezelf te nuttigen.

Na de lunch gaan we met elkaar richting het labyrint om te ervaren wat het met je doet deze te lopen (je krijgt hierbij een opdracht mee). Hierna is er een moment van koffie en thee met daarbij een stuk fruit om vervolgens met elkaar in gesprek te gaan over hetgeen je hebt ervaren tijdens het lopen van het labyrint en naar aanleiding hiervan verdere verdieping op te zoeken met elkaar. Nadat we dat met elkaar hebben gedaan sluiten we deze retraitedag met elkaar af.

Programmabegeleiders

Lisa Pieplenbosch is sinds 2019 ondernemer en runt samen met haar man een bedrijf waarin zij ondernemers coachen op het gebied van marketing en hen helpen dicht bij hun (oorspronkelijke) vonk te blijven.

Greethe Hanekamp (Instagram: het ademhuis) heeft een opleiding gevolgd over christelijke meditatie en het leiden van deze meditaties. Zij is tevens Tikva instructrice.

Klooster Nieuw Sion

Nieuw Sion is een kloosterlijke haven waar je dichter bij God, jezelf en de natuur kunt komen. In het gastenhuis ben je welkom voor individueel verblijf of retraite.Uitgelicht

Pelgrimsretraite voor jongeren

Even aan niets anders denken dan je ene voet voor de andere zetten. Andere jongeren ontmoeten en een stukje met elkaar optrekken. Laat je inspireren tijdens deze pelgrimsretraite op Klooster Nieuw Sion!

Meerdaagse leergang Betekenisvol Leven

Deze leergang op Klooster Nieuw Sion is een ontdekkingstocht van 3 dagen (2 dagen + terugkomdag) naar een meer betekenisvol leven. Het programma is interactief en mede gebaseerd op wijsheidstradities, de regel van Benedictus en het boek PACE van Bob Jan Schoot Uiterkamp.

Klooster Nieuw Sion

Nieuw Sion is een kloosterlijke haven waar je dichter bij God, jezelf en de natuur kunt komen. In het gastenhuis ben je welkom voor individueel verblijf of retraite.

Zomer Kloosterfestival: Zee van Tijd

Heb jij deze zomer behoefte aan een festival vol rust en verbinding? Met het thema ‘Zee van Tijd’ hebben we álle tijd op het Kloosterfestival! Dompel je deze zomer onder in de rust van het klooster.

Zee van Tijd ~ Herfst Kloosterfestival (35+)

Drie dagen de tijd hebben en vertragen om ruimte te maken en te ervaren... wie wil dat nou niet? Kom deze herfst naar Klooster Nieuw Sion in Diepenveen!

Irma Dee - De Vlieger En De Vanger - Theatraal concert

Na de succesvolle presentatie van 'De Vlieger en De Vanger' dit voorjaar lanceert Irma een vervolg van vier concerten dit najaar. Laat je meenemen in dit uitbeeldende en prikkelende verhaal.


Algemene voorwaarden en Privacy statement • KVK 30196833